Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 25 sie 2019, 15:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: piątek 19 lip 2013, 08:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 maja 2011, 12:57
Posty: 1021
Lokalizacja: Szczecin
Pytanko mam.

Czy da się jakoś rozróżnić na pierwszy rzut oka czy posiadamy monitorek 800x480 czy 480x234? Czy po rozkręceniu w środku da radę rozróżnić je? Bo posiadam taki monitorek właśnie i niby to jest wersja 800x480 a wygląda obudowa dla mnie z wierzchu identycznie.. znaczy nie wiem bo nie miałem tego drugiego w rękach ale po zdjęciach


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 19 lip 2013, 09:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 lis 2012, 00:20
Posty: 308
Lokalizacja: Kraków
Porównaj do zdjęć, które wrzuciłem stronę wcześniej. Z bliska widać różnicę dość wyraźnie. Po obudowie czy pudełku nie patrz, bo jest dokładnie to samo. Mój 800x480 ma tylko jedno wejście Video i dodatkowo pojawiło się wejście Audio, ale podejrzewam, że jakby go rozkręcić, to znajdzie się miejsce na podłączenie drugiej pary AV i kabelka do przełączania, jak w tym za $30 :-)

_________________
Syma S032G :)
KDS 450SV / PhoenixRC
QC w budowie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sie 2013, 16:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1576
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
Wrzucam kolejny sposób na zamocowanie monitorka do apki, bo nie zauważyłem żeby ktoś tu z niego korzystał.
Jest to uchwyt z miejscem na wyważenie smyczy od tarota (jakies 15 dolkow w goodluckbuy).

Dodatkowo w środku upchnąłem odbiornik 5.8Ghz, wyprowadzilem vin2 i vout2 na obudowę i zrobiłem zasilanie z apki przez port futaby.
W planach dołożenie easy diversity i drugiego odbiornika, oraz może alternatywnego zasilania z wbudowanej baterii i głośnika/wyjścia na słuchawki.
Obrazek
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sie 2013, 22:03 
Offline

Rejestracja: sobota 06 kwie 2013, 21:14
Posty: 196
Lokalizacja: Wrocław
Mógłbyś podlinkować to mocowanie które masz bo jest kilka do wyboru a chciałbym zamówić sprawdzone :-)

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sie 2013, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16399
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
Przed chwilą zmontowałem to http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=36800
Jak znajdę zaraz chwilkę to przymierzę nasz monitorek czy pasuje...
Obrazek

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sie 2013, 22:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1576
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
Qwer pisze:
Mógłbyś podlinkować to mocowanie które masz bo jest kilka do wyboru a chciałbym zamówić sprawdzone :-)

Pozdrawiam

Ja zamawialem ten http://www.goodluckbuy.com/fpv-monitor- ... ilver.html bo był na stanie i był cały srebrny, ale trzeba w tym wypadku lekko zeszlifowac uchwyt na smycz w apce no i przekrecic go o 90 stopni. Są tez w wersji pionowej ale nie wiem jak tam z dopasowaniem. Wystarczy wyszukać fpv gravity mount.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 10 sie 2013, 23:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 10 mar 2010, 15:21
Posty: 16399
Lokalizacja: AIP ENR 5.5 - AAA 153 :-)
No i pasuje jak ulał. Jakby pod ten monitor ten uchwyt zaprojektowali. Polecam... chyba to jest po taniości jak cała reszta :-) czyli monitor + uchwyt + aparatura < 100$ :-) a jak się dobrze pokombinuje i wsadzi odbiornik 5.8 - gołą płytkę z GLB to wszystko w 120$ się zamknie :-)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

_________________
infekcja FPV postępuje w zastraszającym tempie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 17 sie 2013, 11:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 25 sie 2012, 17:37
Posty: 235
Lokalizacja: Jelenia Góra
Postanowiłem zaprojektować i zrobić sobie pulpit pod T9X i na nim zamocować monitorek. Jakoś nie pasuj mi żadne inne mocowanie, a i pulpitu jeszcze nie mam w swojej stajni, to trzeba coś tam na stolarni postrugać. Widzę że zasilacie monitor z gniazda aparatury ( o ile dobrze odczytuję zdjęcia) . W apce mam pakiet Rhino 2620 mAh. Ile ten monitor ciągnie i czy nie lepiej na pulpicie przewidzieć miejsce na dodatkowy pakiet zasilający tylko monitor? Jaki?

_________________
GAUI 425, AXN FJ, klon DJI450 (robi się), Sky Cruise 2400, Mikeys FPV V3


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 sie 2013, 18:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 24 lip 2011, 20:15
Posty: 1558
Lokalizacja: Białystok/Grajewo
Nie zasilisz bezpośrednio z tego gniazda, trzeba w środku kombinować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 18 sie 2013, 18:42 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 25 kwie 2012, 16:35
Posty: 1576
Lokalizacja: Gdańsk / Straszyn
bzdura...
Futabowskie wyjście posiada do wyboru napięcie bezpośrednio z pakietu [niezależnie od tego czy radio jest włączone] , napięcie bezpośrednio z pakietu [puszczone tylko kiedy radio jest włączone], 5v i oczywiście masę.

Ja zasilam z opcji nr 2 czyli włączam apkę i włącza mi się monitorek, nadajnik itd.
Baterią rhino 2620 zasilającą w ten sposób apkę, tv i podłączony do niego odbiornik 5.8ghz mogę zasilać w ten sposób przez około 2 godziny, potem wypadało by naładować pakiet, chociaż nie zszedłem poniżej 10,5 V...
Na moje potrzeby latania kopterem spokojnie styka.
Jeśli miałbym latać samolotem gdzie czasy lotu są dłuższe to raczej wyprowadziłbym złącze do wpięcia zapasowego pakietu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 20 wrz 2013, 23:25 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2012, 17:17
Posty: 1235
Lokalizacja: Kraków
Ja zrobiłem sobie taki zestaw - podpinam zasilanie i używam. (taki zapasowy zestaw odbiorczy - do biedronki nie będę uruchamiać całego statywu z diversity, akumulatorem żelowym i dziesiątką kabelków :-) )

Obrazek
Obrazek

Tutaj wypiąłem wtyczkę 7 pinową i zastąpiłem ją kablem z wtyczką ze statej myszki. Wchodzi idealnie. Wykorzystuje tylko jeden AVIN więc widzimy 2 przewody od zasilania i dwa od video :-)

Obrazek

Wszystko ma zmieścić się do schowka samochodowego - docelowo akku również będzie na rzepie (chwilowy brak).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 22 wrz 2013, 20:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 10 sty 2013, 21:56
Posty: 172
Lokalizacja: Kraków
Hej,
Jak najprościej i najtaniej zwiększyć jasność w tym monitorku?
Czy dołożenie zwykłej taśmy LED dodatkowo z trzech stron będzie działać? np takiej taśmy:
http://abc-rc.pl/tasma-led-biala


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 wrz 2013, 15:26 
Offline

Rejestracja: sobota 22 gru 2012, 20:37
Posty: 270
Lokalizacja: Łódź
nowy z 800x600 http://www.goodluckbuy.com/7-inch-hd-pr ... audio.html

_________________
Finwing Penguin/FPV Raptor/V120D03/GeniusCP
PhoenixRC/RealFlightG5/Reflex/AeroFly
FSX/DCS/TakeOn/WorldOfWarplanes/WarThunder


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 24 wrz 2013, 16:20 
Ja widzę 800x480 :-P


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: piątek 04 paź 2013, 21:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 789
Lokalizacja: Kraków
in4fan pisze:


Myślicie, że warto spróbować z tym nowym lcd'kiem?
Chodzi mi oczywiście o BS - niby piszą, że anti-black, ale sam nie wiem.. a może ktoś już ma to w swoich łapkach? :)
w sumie tylko 10$ droższy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 211 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 15  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.