Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 23 paź 2019, 11:39


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: środa 12 gru 2012, 20:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 18:20
Posty: 360
Lokalizacja: Rz-ów
To czyli do Aurory nieda sie wpiąć??

_________________
Tylu lądowań ile startów
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 gru 2012, 21:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
reggi pisze:
To czyli do Aurory nieda sie wpiąć??

problem w gogle poszukać ?

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1177373
http://fpvlab.com/forums/showthread.php?2347-Hitec-headtracking.

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 gru 2012, 21:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 18:20
Posty: 360
Lokalizacja: Rz-ów
profesor pisze:


Dziekuję ;-)

_________________
Tylu lądowań ile startów
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 12 gru 2012, 23:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
reggi pisze:
profesor pisze:


Dziekuję ;-)


Wiadomo na pewno że jak piszą że się "nie da" to znaczy że się da ale oni o tym jeszcze nie wiedzą ;-)

Bankowo jak komputer nie obsługuje mixowania PPM to szukasz gdzie leci sygnał PPM do modulatora i przecinasz ścieżkę wyciągasz przez swój przełącznik (HT ON / HT OFF) na gniazdo w obudowie (swoje) gdzie wpinasz [ PPM IN ] i [ PPM Out ] z HT.

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 13 gru 2012, 07:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 26 lip 2012, 18:20
Posty: 360
Lokalizacja: Rz-ów
profesor pisze:
reggi pisze:
profesor pisze:
[quote="reggi"]To czyli do Aurory nieda sie wpiąć??

problem w gogle poszukać ?

http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1177373
http://fpvlab.com/forums/showthread.php?2347-Hitec-headtracking.


Dziekuję ;-)


Wiadomo na pewno że jak piszą że się "nie da" to znaczy że się da ale oni o tym jeszcze nie wiedzą ;-)

Bankowo jak komputer nie obsługuje mixowania PPM to szukasz gdzie leci sygnał PPM do modulatora i przecinasz ścieżkę wyciągasz przez swój przełącznik (HT ON / HT OFF) na gniazdo w obudowie (swoje) gdzie wpinasz [ PPM IN ] i [ PPM Out ] z HT.[/quote]

Myslałem o ty i chyba tak zrobie.

_________________
Tylu lądowań ile startów
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 13 gru 2012, 23:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
Cena za zestaw Headtrackera czyli Arduino + IMU to 160zł.
jeśli ktoś jest zainteresowany to proszę o info gdyż będę składał zamówienie u braci skośnookich.

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 14 gru 2012, 18:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 14 gru 2012, 21:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 27 sty 2011, 08:20
Posty: 1529
Lokalizacja: Kielce
Może polataj sterując głową?

_________________
^ sens tylko w postępie ^


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: piątek 14 gru 2012, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
HT w Apkę i można sterować ruchami apki :D

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 gru 2012, 08:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 26 lip 2011, 20:03
Posty: 3487
Lokalizacja: Strefa G
Zamontuj to sobie na głowie i spróbuj sterować modelem poprzez to urządzenie. DO tego jeszcze ubrać gogle :-) Tylko żeby Ci się głowa nie urwała od machania :mrgreen:

_________________
Pozdrawiam Damian :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 gru 2012, 18:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
toretto1995 pisze:
Zamontuj to sobie na głowie i spróbuj sterować modelem poprzez to urządzenie. DO tego jeszcze ubrać gogle :-) Tylko żeby Ci się głowa nie urwała od machania :mrgreen:


Może Ty spróbuj i napisz jak to jest co? :-P

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 gru 2012, 19:38 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12377
Lokalizacja: Mikoszewo
Gdzieś już widziałem taki patent - nunchuk od Wii do sterowania samolotem(wysokość, kierunek, lotki), jego joystick do pantilta a gaz pod palcem przerobiony ze switcha na proporcję.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 15 gru 2012, 19:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice


Zgrałem kiedyś ten projekt zanim został usunięty ze strony i kiedyś sie zastanawiałem czy go nie zrobić - sterowanie za pomocą krótkofalówek midlanda - moc 5W - zasięg po ziemi 10Km
Nastała era LRSów i projekt został usunięty ze strony.

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 16 gru 2012, 21:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 09 lis 2010, 10:42
Posty: 923
Lokalizacja: Manchester
profesor pisze:


Zgrałem kiedyś ten projekt zanim został usunięty ze strony i kiedyś sie zastanawiałem czy go nie zrobić - sterowanie za pomocą krótkofalówek midlanda - moc 5W - zasięg po ziemi 10Km
Nastała era LRSów i projekt został usunięty ze strony.


Kolega giwnie mi kopie ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: poniedziałek 17 gru 2012, 10:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
mzyla pisze:
Kolega giwnie mi kopie ;-)

Jasne , kolega wyśle mi na PW adr. meil.

Troche modziłem przy Fatsharkach BASE:
Próbka fotek bo temat nie skończony,HeadTracker po prawej:
Obrazek

Odbiornik 5.8Ghz po lewej:

ObrazekObrazekObrazek

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Ostatnio zmieniony poniedziałek 17 gru 2012, 10:52 przez profesor, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 276 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 19  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.