Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 16 sie 2018, 02:03


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 24 sty 2017, 18:13 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 17:42
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
Czy ktoś kofigurował Turnigy 9XR pod ten headtracker?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 18:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8601
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, min ja.

Obrazek

Obrazek

Bez znaczenia, czy to 9x, czy 9xr, pro i tak zapewne masz er9x, a jak nie, to zrób tak samo jak na zdjęciach.
Przełącznik, ustaw sobie jaki chcesz. Tutaj jest AIL

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 18:44 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 17:42
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
Niby tak, ale nie działa, nie wiem czemu, mam jeszcze radio DSX9II od JR moze ma ktos na nie recepte?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 18:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8601
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pokaż jak masz ustawione w gui i aparaturze oraz podłączenie pod sam HT
Pod które piny podłączyłeś w gnieździe futaba w 9xr?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 17:42
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
kupilem gotowca:
https://hobbyking.com/en_us/quanum-3-ax ... acker.html
wiec powinno dzialac


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8601
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
A włączałeś gui?
Nic samo z siebie działac nie będzie, trzeba ustawić.

Masz zakładkę "files" i ściągnij gui i zapoznaj się z filmem na stronie. Wszystko jest krok po kroku jak ustawić. Też miałem takiego HT (kilka dni temu się sprzedał, ale nie używałem, tylko spr czy działa, bo miałem diy, a teraz mam dedykowany do fatshark.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:17 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 17:42
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
Tak ustawiłem kanały PAN/TILT/ROLL odpowiednio 1/2/3 sygnały sie ładnie plotuja więc teoretycznie działa. Jak lutowałem własnego ręcznie robionego też się zaciąłem dokładnie w tym samym momencie. Czy coś jeszcze trzeba ustawić?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
Koza_yo a RESET HT wyciśnięty?

Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 17:42
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
Kiedy go trzeba wcisnąć?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8601
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Robisz po kolei, jak na filmie?


_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:45 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 17:42
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
Nie ma nawet słowa o ustawieniach w radiu (9XR)... :( chodzi mi po głowie jedna rzecz, czy jak ustawie PPM na wejsciach radia to na podglądzie będę widział wejścia na poszczególnych kanałach jak się zmieniają? Bo tylko na tym opieram czy działa czy nie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 sie 2010, 09:37
Posty: 1094
Lokalizacja: Starachowice
Wywal AIL z mixera, wcisnij króciutko Reset Pozycji Ht, jak nie dziala może nie masz kalibracji zrobionej?

_________________
Pozdrawiam Piotr.
YouTube


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 sty 2017, 19:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8601
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pokaż jak masz ustawione w 9xr zrób zdjęcia. Bo zapewne tutaj jest problem i pokaż jak masz ustawione w gui.
Po ustawieniu aparatury ten ht działał, ale dla mnie wymagał jeszcze kalibracji, bo nie było idealnie.

Editt
Zobacz tutaj https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... ransmitter

Przewód dobrze podłączyłeś pod ht?

Masz napięcie z apki? Świeci się ht?

W 9xr pro hulało od razu, w 9xr już nie pamiętam. Być może musisz zrobić mod z rcgroups, żeby działało.
Ale wydaje mi sie, że pod 9xr też mi działało, a nic nie przerabiałem w apce.

_________________
Mój kanał na YT


Ostatnio zmieniony wtorek 24 sty 2017, 21:18 przez Adrián, łącznie zmieniany 5 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 25 sty 2017, 00:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 23 lut 2014, 17:42
Posty: 24
Lokalizacja: Warszawa
Ok, sytuacja wyglada nastepujaco: w apce pin 6 miałem ślepy, polutowalem do ppm in ale i tak nie dziala, udalo mi sie podlaczyc do DSX9 i widze ze HT dziala bo pod trenerkiem odbieram kanaly, nie mam pojecia czemu nie dziala z 9XR


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 sty 2017, 14:04 
Offline

Rejestracja: sobota 09 sty 2016, 13:20
Posty: 44
Lokalizacja: Warszawa
Czy przycisk resetujący z pinu 11 łączy się do masy przez jakiś rezystor, czy wprost?

Odpowiem sobie sam :) Pin ma aktywowany w kodzie rezystor podciągający więc nie trzeba.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 262 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.