Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 12 gru 2019, 03:40


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: spark fcc
Post: sobota 26 paź 2019, 08:31 
Offline

Rejestracja: wtorek 22 paź 2019, 13:30
Posty: 4
Lokalizacja: sosnowiec
Od niedawna jestem w posiadaniu Dji sparka.Po przeczytaniu opinii postanowiłem się przestawić na FCC .zainstalowałem  Floater  i wszystko zrobiłem według filmików z neta ,przechodzi na fcc,ale problem pojawia sie kiedy wyłączę drona.Po ponownym uruchomieniu przełącza się na CE bez  komunikatu pytającego ?? O co chodzi ??. :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: niedziela 27 paź 2019, 10:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9158
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Skąd wiesz, że przełącza się w ce? I nie masz fcc?

Pokaż zdjęcie/zrzut ekranu po zrobionym fcc i po ponownym włączeniu z kanałami.

Na pewno coś źle zrobiłeś, nigdy nie miałem takiej sytuacji.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: środa 30 paź 2019, 19:49 
Offline

Rejestracja: wtorek 22 paź 2019, 13:30
Posty: 4
Lokalizacja: sosnowiec
Po ponownym załączeniu drona jest 13 kanałów a nie 11


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: środa 30 paź 2019, 21:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9158
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To pokaż zdjęcia po zrobieniu fcc
Bez zdjęć, nic nie doradzę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: piątek 01 lis 2019, 14:37 
Offline

Rejestracja: wtorek 22 paź 2019, 13:30
Posty: 4
Lokalizacja: sosnowiec
podsyłam filmik :->

https://youtu.be/wfRE7EP27_8


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: niedziela 03 lis 2019, 13:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 23:29
Posty: 743
Lokalizacja: BIAŁYSTOK
Przełączasz go z powrotem na ce wciskając ok...za każdym razem, po odpaleniu dji go ,trzeba wciskać cancel...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: niedziela 03 lis 2019, 18:57 
Offline

Rejestracja: wtorek 22 paź 2019, 13:30
Posty: 4
Lokalizacja: sosnowiec
nie wciskam nic po ponownym uruchomieniu ,nawet nie pokazuje się komunikat pytający czy przełączyć na ce.z automatu przerzuca na ce


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: niedziela 03 lis 2019, 20:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 05 gru 2011, 23:29
Posty: 743
Lokalizacja: BIAŁYSTOK
Jak obejrzysz do końca i wykonasz to co na filmiku będzie działać
https://youtu.be/3vW2wY0-9ic
U mnie w air działa


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: spark fcc
Post: poniedziałek 04 lis 2019, 11:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3413
Lokalizacja: Olsztyn
marioss, jeszcze jedna bardzo ważna rzecz. Zawsze najpierw łącza się aparaturę sterującą RC a dopiero później urządzenie którym ona steruje. Jest to oólno przyjęta zasada bezpieczeństwa, kiedyś będziesz uruchamiał mniej inteligentny zestaw i możesz się zdziwić jak Ci model sam będzie chciał wystartować i przy okazji Cię pokaleczyć... A to co podrzucił g.p działa, robiłem to na Sparku kolegi.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.