Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 12 gru 2019, 16:53


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 17 lis 2019, 18:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
Poleciałem przed chwilą w tym samym miejscu na tej samej wysokości i różnica jakiś 150 metrów. Na 2,4 poleciał dalej.
Drona kupiłem w Reedcon za 2199zł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 17 lis 2019, 20:42 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1340
potrek pisze:
Drona kupiłem w Reedcon za 2199zł

Gratuluję zakupu :-)
- Chyba na forum już po raz drugi jesteś "pierwszy" (poprzednio chyba M2 Zoom)
Niech "Radość będzie z Tobą"
potrek pisze:
Jest to mój pierwszy mavic bez czujników zderzeniowych i w tym przypadku uważam to za zaletę.

Hmm.. W moim przypadku w historii P4 tylko raz się przydały.Gdyby ich nie było, latadełko przepadłby w przepaść.Czyli w p....du.
potrek pisze:
Dron zostaje ze mną.

Fajnie. :-D

Ps.
potrek pisze:
Jakość obrazu super, nagrywałem w 1080p i 60 klatkach.

Dobra wiadomość.
W P4 nagminnie używam tego trybu.B. rzadko 4K.

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 lis 2019, 15:45 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
Spróbowałem dziś sposobu z fake gps i mam 11 kanałów. Czy to znaczy że jest FCC?Nie pamiętam jak było wcześniej...Obrazek

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

Dodam jeszcze że po odinstalowaniu fake GPS i właczeniu drona na nowo, cały czas mam 11 kanałów, czyli chyba ok :)
Drugi raz właczyłem i juz jest 13... no ale światełko w tunelu jest ...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 lis 2019, 15:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7674
Lokalizacja: Polska
potrek pisze:
Czy to znaczy że jest FCC?

Najlepiej by bylo zmierzyc miernikiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 lis 2019, 16:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
nie posiadam takiego urzadzenia


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 lis 2019, 16:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7674
Lokalizacja: Polska
potrek pisze:
nie posiadam takiego urzadzenia

Warto zapolowac jak bedzie dobra cena na Black Friday, przydaje sie.
https://pl.aliexpress.com/item/32970247749.html

Ew. pozyczyc od kogos z forum.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 09:39 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
Chętnie zrobiłbym test zasięgu na odpalonej apce fake GPS, tylko co jeśli włączy się RTH ? Będzie uciekał do USA ? Bo mapka w aplikacji DJi fly wskazuje rejon USA.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 09:52 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 93
@potrek
Wraca do miejsca startu. Przynajmniej na Sparcu :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 09:54 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
yasiu18 pisze:
@potrek
Wraca do miejsca startu. Przynajmniej na Sparcu :)

No tak, ale na mapce w DJI go tez wyświetla Ci rejon USA ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 09:55 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 93
Tak. Wyświetla.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 09:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7674
Lokalizacja: Polska
potrek pisze:
Chętnie zrobiłbym test zasięgu na odpalonej apce fake GPS, tylko co jeśli włączy się RTH ? Będzie uciekał do USA ? Bo mapka w aplikacji DJi fly wskazuje rejon USA.

To nie tylko kwestia RTH bo GPS uzywany jest tez do pozycjonowania, wiec nie polecam robienia takiego testu. Pomijam juz fakt, ze nie majac GPSa nie bedziesz nawet wiedzial jak daleko jestes...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 10:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
Nie no GPS by był, tylko z fakową lokalizacją...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 11:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7674
Lokalizacja: Polska
potrek pisze:
Nie no GPS by był, tylko z fakową lokalizacją...

Fakeowa lokalizacja jest stala i niezmienna, wiec Mavic ktory bedzie w ruchu moze zglupiec. Nawet jak masz jakas aplikacje (nie wiem czego konkretnie uzywasz) ktora jedynie dodaje jakies stale przesuniecie wzgledem Twojej rzeczywistej lokalizacji to mozesz miec problem z kierunkiem podawanym przez fakeowy GPS a rzeczywistym odczytem z magnetometru. Tak czy siak, nie polecam takich eksperymentow.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 12:00 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
Kamera w tym maluchu naprawdę fajna, pomimo braku ustawień nawet w nocy pokazuje pazura, nie sądziłem że tak dobrze jest:
https://www.youtube.com/watch?v=WqO_LL3b2MA


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 19 lis 2019, 17:29 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 93
potrek pisze:
Nie no GPS by był, tylko z fakową lokalizacją...
Zawsze możesz iść na boisko, stanąć w jednym rogu, a fake gps ustawić na drugi róg i zobaczyć co zrobi podczas RTH.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 192 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: ChwytamChwile i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.