Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 28 lut 2020, 03:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 23 sty 2020, 13:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4382
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
Kupiłem sobie tego malucha, ale na razie leży, i czeka na lepsze czasy, z powodu warunków pogodowych, jak i chorej polityki DJI w kwestii aktywacji Care Refresh :-/ Na szczęście nie ma wymogów czasowych aktywacji od czasu zakupu :-P
Na razie wydrukowałem sobie osłony drążków i śmigiełek.

IMG_20200123m.jpg
IMG_20200123m.jpg [ 497.56 KiB | Przeglądany 1072 razy ]


I chyba zakupię sobie taką ładowarkę sieciowa na Aliexpress (ma ktoś :roll:)

2020-01-23.jpg
2020-01-23.jpg [ 53.94 KiB | Przeglądany 1072 razy ]

_________________
Pozdrawiam, Artur
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 23 sty 2020, 14:10 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 372
Lokalizacja: szczecin
Ja kupiłem teraz singla z jedną baterią i dokupiłem drugą. Do tego taką ładowarkę:
https://pl.aliexpress.com/item/40005402 ... 5c0fTN7Odt
Singiel z dodatkową baterią wyszedł 1750 zł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 sty 2020, 00:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 12 lip 2018, 13:04
Posty: 87
Lokalizacja: Wielkopolska
Tak jak pisałam, nie kupię Mini, ale mnie interesuje, intryguje, dlatego zadaję pytania, ze zwykłej ciekawości. Jeśli komuś wystarczą średnie obrazki z drona, to Mini jest faktycznie OK, ale ja po kamerce 4K bym nie chciała już schodzić do niższej jakości. Na dobrym, dużym TV, wideo z mojego drona wygląda po prostu epicko. A nie jestem mistrzynią obróbki Wideo. Nadal mam kłopot z obsługą poprawek kolorów, zwłaszcza, że przesiadłam się z Adobe do DaVinci i jeszcze średnio go ogarniam.

Ja do lotów po domu mam Eachine 010. Miałam FuryBee F36, ale spalił się silnik, i ogólnie to tych maluchów nie opyla się naprawiać nawet. Szczerze, to zdecydowanie wolałam FuryBee, ale niestety nie mogłam od dłuższego czasu go znaleźć, ani jego, ani części do niego, więc padło na Eachine 010, jako niezobowiązująca zabawka do domu. Mam jeszcze JJRC H36 jako sportowy dron do zabawy w bezwietrzną pogodę, i helikopterek WLToys v911. Tego jakoś tak najmniej lubię, bo jest trudny do latania i mój już leciwy i chyba mu silniki zdychają. No i ja mam pierwszą jego wersję i potem było kilka innych, lepszych. Więc tego zajeżdżę do końca i kupuję nówkę sztukę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 24 sty 2020, 09:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9191
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jak hałas Ci nie przeszkadza, to kup bez szczotek z dobrą osłoną na śmigła i wytrzyma dłużej. Są już na tyle małe, że spokojnie można polatać w domu i na zewnątrz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 sty 2020, 12:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 15 kwie 2012, 11:44
Posty: 22
Lokalizacja: Brzegi
Dzień dobry,
Mam pewien problem z Mini, na telefonie, źle pokazuje pozycje i jest to spora różnica dochodząca do 45 stopni.
Co ciekawe, za każdym razem, po włożeniu nowej baterii żąda kalibracji. Często trzeba powtarzać ją po kila razy.
Sprawdzaliśmy na kilku telefonach, lecz to nie wina telefonu.
W sklepie gdzie został zakupiony, takiego problemu nie mieli, możemy wysłać go w ramach gwarancji.
Dlatego tu napisałem z problemem , może uzyskam poradę. Jak na razie nie chce z nim się rozstawać :)

_________________
Pozdrawiam Paweł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 sty 2020, 22:16 
Offline

Rejestracja: środa 22 mar 2017, 11:13
Posty: 32
Lokalizacja: Podlasie
potrek pisze:
Ja kupiłem teraz singla z jedną baterią i dokupiłem drugą. Do tego taką ładowarkę:
https://pl.aliexpress.com/item/40005402 ... 5c0fTN7Odt
Singiel z dodatkową baterią wyszedł 1750 zł.


Gdzie za tyle kupiłeś z dodatkową baterią?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 sty 2020, 22:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 sty 2020, 15:15
Posty: 2
Lokalizacja: SZCZECIN
karolnomad pisze:
potrek pisze:
Ja kupiłem teraz singla z jedną baterią i dokupiłem drugą. Do tego taką ładowarkę:
https://pl.aliexpress.com/item/40005402 ... 5c0fTN7Odt
Singiel z dodatkową baterią wyszedł 1750 zł.


Gdzie za tyle kupiłeś z dodatkową baterią?
Hej ja tak samo kupilem MM za 1550zl + bateria 199 Jutro w paczkomacie powinien byc a jak juz pisze. Idzoesz na stronke dronexpert.eu autoryzowany szprzedawca DJI, dajesz do koszyka MM singla za 1799 w koszyku wpisujesz kod "pepper" i dostakesz rabat 249zl, do tego dodatkowa bateria za 199 i mamy fajny zestawik :)

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 03 lut 2020, 21:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 sie 2019, 13:15
Posty: 56
Lokalizacja: Warszawa
pafnucy7 pisze:
karolnomad pisze:
potrek pisze:
Gdzie za tyle kupiłeś z dodatkową baterią?
Hej ja tak samo kupilem MM za 1550zl + bateria 199 Jutro w paczkomacie powinien byc a jak juz pisze. Idzoesz na stronke dronexpert.eu autoryzowany szprzedawca DJI, dajesz do koszyka MM singla za 1799 w koszyku wpisujesz kod "pepper" i dostakesz rabat 249zl, do tego dodatkowa bateria za 199 i mamy fajny zestawik :)


Dokładnie pisałem o tym kilka stron wcześniej w tym wątku :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lut 2020, 11:44 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 sty 2020, 15:15
Posty: 2
Lokalizacja: SZCZECIN
Hej wszystkim. Poniżej link do zmiany CE na FCC z tego co piszą na innym forum działa, ważna jest kolejność kroków. Zasięg zwiększa się podwójnie. Zapraszam do testów. https://youtu.be/OQtED52J-1c

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lut 2020, 12:07 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 372
Lokalizacja: szczecin
pafnucy7 pisze:
Hej wszystkim. Poniżej link do zmiany CE na FCC z tego co piszą na innym forum działa, ważna jest kolejność kroków. Zasięg zwiększa się podwójnie. Zapraszam do testów. https://youtu.be/OQtED52J-1c

Wysłane z mojego VOG-L29 przy użyciu Tapatalka
Nie zwiększa się. Poczytaj wcześniej. Też wstawiłem linki do filmików.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lut 2020, 20:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 25 lis 2012, 22:40
Posty: 82
Lokalizacja: kuj-pom
Hej. Pytanie do użytkowników, czy można wyłączyć dzwięk ostrzeżegający o niskim stanie baterii w dronie? Kontroler irytująco piszczy przy stanie akumulatora 20%, gdzie można jeszcze spokojnie latać 10 min. Może w innych mavicach też tak jest?

_________________
Pozdrawiam
Krzysztof


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 05 lut 2020, 21:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12538
Lokalizacja: Mikoszewo
Wyłączyć z tego co wiem - nie. Możesz sobie go przesunąć niejako, zmieniając od ilu procent alarm ma się włączyć ale osobiście nie polecam. Lepiej być wkuropatwionym z powodu wyjącego alarmu niz z powodu gleby koptera bo prundu braklo.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 07 lut 2020, 19:49 
Offline

Rejestracja: niedziela 25 lis 2012, 22:40
Posty: 82
Lokalizacja: kuj-pom
Kurcze, w MM nie ma opcji zmniejszenia % ostrzegania. Szkoda, bo alarm wyje trochę za wcześnie i w bardzo irytujący sposób.

_________________
Pozdrawiam
Krzysztof


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 08 lut 2020, 15:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 11 lip 2014, 08:41
Posty: 44
Lokalizacja: Siemianowice Slaskie
Parę dni spokoju i znów problem wraca, odlatuje na max 20 metrów, obraz się zacina i nagle komunikat o rozłączeniu. Obrazek

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 lut 2020, 09:25 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 372
Lokalizacja: szczecin
rufik pisze:
Parę dni spokoju i znów problem wraca, odlatuje na max 20 metrów, obraz się zacina i nagle komunikat o rozłączeniu. Obrazek

Wysłane z mojego moto g(7) power przy użyciu Tapatalka

Reklamuj, mi w najbardziej zaśmieconym miejscu trzyma zasięg do 300-400 metrów, jak mniej wifi to leci spokojnie na 1000-1500m


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 297 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.