Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 10 gru 2019, 08:55


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
Post: piątek 06 wrz 2019, 16:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 01:49
Posty: 913
Lokalizacja: Ruda Śląska
Hej,

potrzebuje porady bardziej doświadczonych, padł mi moduł GPS w wysłużonym P3 Advanced,
czy muszę kupić moduł gps dedykowany czy mogę użyć czegoś z szuflady? (mam Drotka M8N kupionego kiedyś na zapas)
jeśli tak to P3 przyjmuje standardowo NMEA?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 06 wrz 2019, 17:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 7665
Lokalizacja: Polska
lotpawel pisze:
padł mi moduł GPS w wysłużonym P3 Advanced,
czy muszę kupić moduł gps dedykowany czy mogę użyć czegoś z szuflady? (mam Drotka M8N kupionego kiedyś na zapas)

Mozesz probowac uzyc jakiegos M8N, ale bedziesz musial sobie zaciagnac DJIowa konfiguracje (gdzies mialem, jak znajde to podrzuce).
Tu znajdziesz troche pomocnych informacji
https://phantompilots.com/threads/gps-w ... ram.99452/
https://github.com/o-gs/dji-firmware-to ... dule-board

lotpawel pisze:
jeśli tak to P3 przyjmuje standardowo NMEA?

P3 przyjmuje UBX


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.