Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 12 gru 2019, 17:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 17 lip 2019, 20:19 
Offline

Rejestracja: niedziela 13 maja 2018, 09:46
Posty: 19
Lokalizacja: Toruń
Jak dokonać takiego resetu, włącznie ze strefami "no fly zones" ?

Mam pobraną DJI Asistant 2 ale tam chyba donwgrade nie "czyści" wszystkiego. Posiadam Mavic Air.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lip 2019, 02:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 219
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
Ten dron to praktycznie telefon z silniczkami. Jak każdego Androida, możesz go resetnąć - "Restore factory defaults" w Dji Assistant. Ale jak w telefonie, nie przywróci Cię to do starego firmware'u. Jak chcesz stary FW, musisz go sobie sflashować.

A jak chcesz coś mieszać z No Fly Zones, to musisz go zrootować. Znów, jak telefon.

Jak coś zrobisz nie tak podczas takiego flashowania czy rootowania, to Ci się zbrickuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lip 2019, 07:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
Nie ma na dzień dziejszy możliwości usunięcia no fly zones w Air.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lip 2019, 09:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 13 maja 2018, 09:46
Posty: 19
Lokalizacja: Toruń
szkoda, muszę się więc go pozbyc, bo jest bezuzyteczny. w miescie w ktorym mieszkam moje osiedle jest niedaleko zakladu karnego, mam tu swoj domek, jakies 1.5 km, no moze troche mniej od tego zakladu i dupa - nie mogę latać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lip 2019, 09:08 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 351
Lokalizacja: szczecin
dronfly pisze:
szkoda, muszę się więc go pozbyc, bo jest bezuzyteczny. w miescie w ktorym mieszkam moje osiedle jest niedaleko zakladu karnego, mam tu swoj domek, jakies 1.5 km, no moze troche mniej od tego zakladu i dupa - nie mogę latać.

Pozostaje Ci Spark, Mavic Pro lub Mavic 2, w tych trzech modelach można usunąc NFZ przy użyciu oprogramowania NLD ( płatne jakieś 48 usd)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 18 lip 2019, 09:16 
Offline

Rejestracja: niedziela 13 maja 2018, 09:46
Posty: 19
Lokalizacja: Toruń
A to: "I did a certain button combination between the secret button and the power button and I did do a factory reset on my drone" ? Pewnie też taki sobie "reset" bez usunięcia NFZ.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 paź 2019, 19:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 981
Lokalizacja: Nowy Sącz
dronfly pisze:
szkoda, muszę się więc go pozbyc, bo jest bezuzyteczny. w miescie w ktorym mieszkam moje osiedle jest niedaleko zakladu karnego, mam tu swoj domek, jakies 1.5 km, no moze troche mniej od tego zakladu i dupa - nie mogę latać.


Przecież można sie zarejestrować w DJI po której masz możliwość startu w NFZ.
pzdr
Piotr

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.