Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Phantom 3 pro
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=46131
Strona 1 z 1

Autor:  Andrzej121 [ sobota 11 maja 2019, 17:30 ]
Tytuł:  Phantom 3 pro

Witam Kolegów . Dziś po roku nie latania , postanowiłem sprawdzić czy z moim phantomem wszystko w porządku. Po włączeniu i skalibrowaniu kompasu poleciałem kilka metrów. Podgląd obrazu kamery OK. Jednak mała mapka w dolnym lewym rogu ekranu nie aktywna .Brak strzałki obrazującej drona oraz trasy lotu . Na mapce zamknięta kłódka.
Zawsze to działało mimo że nigdy go nie aktualizowałem i nigdy nie podłączyłem do internetu po pobraniu apki i pierwszym uruchomieniu . Latałem tak bez problemu przez poprzednie dwa lata .
Czy jest możliwość uruchomienia tego podglądu lotu bez połączenia z internetem.

Po wielu próbach odkryłem że jeśli zmienię datę w tablecie o jeden rok w tył okienko działa prawidłowo. Może jest inny sposób.
Pozdrawiam.

Autor:  gorszysort [ środa 22 maja 2019, 00:06 ]
Tytuł:  Re: Phantom 3 pro

W aplikacji siedzą certyfikaty potrzebne do map. Stara aplikacja -> brak map.

Podobno można wymienić certyfikat w starej apce deejayeye-modder'em; ale sam nie próbowałem.

Autor:  Andrzej121 [ niedziela 02 cze 2019, 09:36 ]
Tytuł:  Re: Phantom 3 pro

Nareszcie pogoda do latania .Jak wcześniej napisałem , w tablecie zmieniłem datę .Na podglądzie mam teraz pozycję startu oraz czerwoną strzałkę obrazującej ustawienie i pozycję drona . Gdy lecę strzałka oddala się od pozycji startowej . Ok . Jednak dawniej strzałka malowana kreskę - trasę . Teraz tego nie robi . Jak to zmienić . Malowana trasa była bardzo przydatna . Proszę Kolegów o podpowiedź. Pozdrawiam .

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/