Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 14 lis 2018, 17:10


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mavic pro FCC ?
Post: piątek 12 paź 2018, 21:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
Posiadam MPP. Posiada on najnowszy soft. Jak zmusić go do pracy w FCC? Chciałem sprawdzić jaka jest różnica między CE. Instalowałem zmodowane aplikacje dji go ale jak dla mnie nie ma różnicy.
Pewne soft za wysoki ?
Czy jedyną metodą jest płatny software NLD mode? Przepaszm za osobny temat, ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi na forum.

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 16:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1245
potrek pisze:
Posiadam MPP. Posiada on najnowszy soft. Jak zmusić go do pracy w FCC? Chciałem sprawdzić jaka jest różnica między CE.


W bajzlu zapisu moich śmiecidełek znalazłem linka
https://mavicpilots.com/threads/mavic-f ... ost-372553
https://github.com/Bin4ry/deejayeye-modder
Może tu byłeś.
najbardziej zaciekawia mnie zdanie
Cytuj:
FCC or CE is decided by DJI Go App not firmware. .DJI.configs file only work at DJI Go 4.1.12

Co by nie było, nie mam Mavica a w swoim P4 nie czuję konieczności zwiększania zasięgu :-) Już teraz lata za daleko :-)
Czyli żadnych prób zmiany CE na FCC.

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 18:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
No ja też nie chce tego nadużywać. Chciałem tylko sprawdzić jaka jest różnica. Wspomniałem już o tym wcześniej. Co do informacji na temat apki djigo to też czytałem. Ale zakładam że każda zmodowana jest już z tej serii.
Tak czy inaczej zasięg taki sam.
Tak więc chyba to nie tylko kwestia aplikacji. Pozostaje też kwestia firmware w dronie. Tak mi się wydaje.

Jeśli rzeczywiście różnica byłaby znacząca warto byłoby mieć taką aplikację w przypadku "ucieczki" itp mavica.

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 21:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
potrek, Mavic 1 Pro ma link Ocucync, bazując na technologii Lightbridge, realizuje transmisję szybciej i lepiej niż WiFi. OcuSync używa również bardziej wydajnej kompresji cyfrowej i technologii transmisji kanałowej, pozwalając na podgląd video HD nawet w środowisku o silnej interferencji radiowej. Zasięg w terenie wolnym od zakłóceń również wygląda lepiej niż w przypadku transmisji analogowej o podobnej mocy i wynosi oficjalnie 4 km a ja znam przypadek gdzie był wykonany lot prawie 6,5km z pełnym sterowanie i transmisją video.
Nie wiem po co Ty szukasz kombinacji do zwiększenia zasięgu... ?

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 paź 2018, 21:17 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
PiotrSz, nie chodzi o bicie rekordów. Zasięg 4km przy ocusync to tylko teoria, w rzeczywistości przu przeszkodach typu wysokie drzewa ograncza się do 1000 metrów max. Dlatego tez chciałem sprawdzić, porównać jak to wygląda w przypadku FCC.
Taki test ;)

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 16:57 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 210
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
Jedyny sposób żeby upewnić się że na prawdę jesteś w FCC to RF power meter.

Internety roją się od przeróżnych bardziej i mniej rozsądnych sposobów przejścia w FCC. W praktyce działają one czesto dla specyficznej wersji Dji Go, oraz dla specyficznej wersji firmware'u. Albo nie działaja w ogóle.

Także jeśli ci zależy, kup RF Power Meter i zacznij próbować z różnymi kombinacjami aż zauważysz różnicę.
Sam długo kombinowałem nad FCC w moim Ph3 Pro, ale tam nie jest to kontrolowane przez aplikację - po paru miesiącach zabawy mi się znudziło.
Rozsądny power meter kosztuje 600 zł, ja kupiłem najtanszy ale wciąż radzący sobie nieźle przy mierzeniu różnicy - u chińczyków dałem circa 100 zł.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 17:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
To juz chyba wole zainwestować te 35 dolarów w aplikacje NLD mod.

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 17:33 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6615
Lokalizacja: Polska
gorszysort pisze:
Rozsądny power meter kosztuje 600 zł

Eeee tam zaraz 600...
viewtopic.php?f=6&t=45222


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 paź 2018, 07:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3247
Lokalizacja: Olsztyn
potrek pisze:
Zasięg 4km przy ocusync to tylko teoria, w rzeczywistości przu przeszkodach typu wysokie drzewa ograncza się do 1000 metrów max.

Bzdury prawisz :-) jak bym nie widział to bym nie pisał o zasięgu faktycznym...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 paź 2018, 07:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
Piotrze, owszem w terenie wolnym od przeszkód mavic spokojnie poleci na 3-4km. Ale wystarcza choćby sosny, wysokie na 20-30 metrów i już mamy skuteczną przeszkodę dla sygnału. Ten mavic Platinum jest moim 3 mavicem. Poprzednie dwa pro zachowywały się tak samo.


Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.