Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

Custom Buttons Phantom 4 pro
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=45116
Strona 1 z 1

Autor:  Krzysiek H [ czwartek 13 wrz 2018, 12:42 ]
Tytuł:  Custom Buttons Phantom 4 pro

Jakie funkcje mają przyciski C1, C2 na radiu do PH4pro, oczywiście po za tymi które można przypisać z poziomu aplikacji ?

Autor:  gorszysort [ piątek 14 wrz 2018, 11:02 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Pozwalają wejść w różne tryby diagnostyczne przy starcie aparatury.

Przy naciśnięciu przycisku, aparatura wysyła do drona informację że został wciśnięty. Konfiguracja efektu tego wciśnięcia (jeśli to w ogóle dron a nie aplikacja ma zareagować na przycisk) musi nastąpić wcześniej.
Jest to o tyle ważne, że oznacza iż każdy z wystarczającą wiedzą (aka moder) może umieścić w dronie dodatkowy moduł który też odczytuje pakiety i reaguje na przyciski jak tylko moder ma ochotę.

Autor:  Krzysiek H [ piątek 14 wrz 2018, 17:00 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

No tak , zwięźle i na temat...
Tylko szkoda że nic z tego nie wynika...
A to szczególnie przypadło mi do gustu:
gorszysort pisze:
Przy naciśnięciu przycisku, aparatura wysyła do drona informację że został wciśnięty

Autor:  pawelsky [ piątek 14 wrz 2018, 17:42 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Krzysiek H pisze:
No tak , zwięźle i na temat...
Tylko szkoda że nic z tego nie wynika...

Malo konkretne pytanie to i odpowiedz ogolna...

Autor:  gorszysort [ piątek 14 wrz 2018, 18:48 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Krzysiek H pisze:
Tylko szkoda że nic z tego nie wynika...
A to szczególnie przypadło mi do gustu:
gorszysort pisze:
Przy naciśnięciu przycisku, aparatura wysyła do drona informację że został wciśnięty


Wszyscy są świadkami że się starałem. Wyjaśniłem w kolejnym zdaniu dlaczego to jest ważne. No ale czasem się nie przebijesz. Trudno.

Autor:  Krzysiek H [ sobota 15 wrz 2018, 08:03 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Jak konkretniej zadać pytanie ?
Dogrzebałem się że można np. ustawiać (poziomować) gimbal za pomocą C2 .
Pytałem chyba całkiem konkretnie, jakie funkcje mają jeszcze te przyciski ?

Autor:  pawelsky [ sobota 15 wrz 2018, 09:03 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Krzysiek H pisze:
Jak konkretniej zadać pytanie ?

Podajac szerszy kontekst pytania? Mamy Ci wymieniac kazda mozliwa kombinacje serwisowa ktorej i tak nigdy nie uzyjesz a jak uzyjesz to bedziesz potem jeczal ze Ci kontroler przestal dzialac?

Na ogolne pytanie dostales ogolna odpowiedz i zamiast podziekowac, albo grzecznie poprosic o rozwiniecie zaczales sie dasac. Slabo...

Autor:  Krzysiek H [ sobota 15 wrz 2018, 09:59 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

pawelsky pisze:
Mamy Ci wymieniac kazda mozliwa kombinacje serwisowa ktorej i tak nigdy nie uzyjesz a jak uzyjesz to bedziesz potem jeczal ze Ci kontroler przestal dzialac?

Super ! Wiedza tajemna ... nie dla wszystkich , rozumiem .
Czy możliwość np. regulacji osi roll kamery to jakaś opcja dla wybrańców ?
Optymizmem napawa Twoja pewność że :
pawelsky pisze:
kombinacje serwisowa ktorej i tak nigdy nie uzyjesz a


Wychodzisz z założenia iż skoro nie znam tych kombinacji to muszę być w jakimś stopniu "umysłowo ograniczony"
Grzecznie podziękował bym gdybym dostał konkretną odpowiedź na swoje pytanie..

pawelsky pisze:
to bedziesz potem jeczal

A w wypadku jakiś problemów nie mam w zwyczaju jęczeć. Nie wszystko swoją miarą...

Autor:  pawelsky [ sobota 15 wrz 2018, 10:19 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Krzysiek H pisze:
Super ! Wiedza tajemna ... nie dla wszystkich , rozumiem .

Nie, ogolnie dostepna, wystarczy uzyc Google lub forumowej wyszukiwarki, a nie rzucac pytanie w stylu dawac mi tu natychmiast wszystko co wiecie o C1/C2 a jak nie to focha strzele.

Krzysiek H pisze:
Czy możliwość np. regulacji osi roll kamery to jakaś opcja dla wybrańców ?

Nie, to rowniez znana funkcja, juz od czasow P3. Gdyby byla dla wybrancow to bys jej nie znalazl.

Krzysiek H pisze:
Wychodzisz z założenia iż skoro nie znam tych kombinacji to muszę być w jakimś stopniu "umysłowo ograniczony"

Wychodze z zalozenia ze jak chce sie uzyskac odpowiedz to po pierwsze trzeba popracowac troche nad pytaniem a po drugie okazac minimum kindersztuby, strzelaniem fochow za wiele nie uzyskasz...

Krzysiek H pisze:
A w wypadku jakiś problemów nie mam w zwyczaju jęczeć. Nie wszystko swoją miarą...

Jeczysz bo nikt Ci nie podsunal pod nosek epopei na temat przyciskow, to mozna bezpiecznie zalozyc ze i w innych sprawach bedziesz jeczal. Nie pierwszy zreszta raz strzelasz focha na forum

P.S. Naprawde myslisz ze dalej ciagnac dyskusje w tym tonie cokolwiek uzyskasz?

Autor:  Krzysiek H [ sobota 15 wrz 2018, 10:37 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Co Ty z tymi fochami , traumę masz jakąś ?
Wyobraź sobie że szukałem w Google ... niestety nie znalazłem.
Po kiego to forum jak wszystko jest w "googlu" ? Tylko proszę nie pisz mi że nie potrafię szukać ...
Na przytyki z kindrsztubą jestem za stary, poziom życzliwości i kulturyw moich wypowiedziach jest taki sam jak w Twoich

Dobra , nadajemy na zupełnie innych "falach"

Miłego dnia ... i co by się nikt w Twoich okolicach nie fochał ...

Autor:  pawelsky [ sobota 15 wrz 2018, 10:51 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Krzysiek H pisze:
Co Ty z tymi fochami , traumę masz jakąś ?

Nie, raczej ubaw ze dorosly facet sie foszy jak mala dziewczynka co nie dostala lizaka.

Krzysiek H pisze:
Wyobraź sobie że szukałem w Google ... niestety nie znalazłem.

Krzysiek H pisze:
Dogrzebałem się że można np. ustawiać (poziomować) gimbal za pomocą C2 .

Raz mowisz ze nie znalazles, raz ze jednak znalazles, zdecyduj sie ;-)

Krzysiek H pisze:
Na przytyki z kindrsztubą jestem za stary, poziom życzliwości i kulturyw moich wypowiedziach jest taki sam jak w Twoich

Tylko ze to Ty chcesz sie czegos dowiedziec, nie ja. Wnioski wyciagnij sam...

Krzysiek H pisze:
Dobra , nadajemy na zupełnie innych "falach"

Zdecydowanie

Krzysiek H pisze:
Miłego dnia ...

Wzajemnie

Autor:  Verid [ sobota 15 wrz 2018, 13:08 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Krzysiek H pisze:
Po kiego to forum jak wszystko jest w "googlu" ?

Ja rozumiem że dyskusja przybrała nieco szorski charakter i zaczynają tu i ówdzie grać emocje ale zdecydowanie sugeruję użyć CZEREPU, nie urażonego ego przed naciśnięciem "Wyślij". Dla tych którym własna moc obliczeniowa nie pozwala na znalezienie powodu tej uwagi (a tacy niewątpliwie są bo to nie pierwsze takie pytanie na forum) spieszę wyjaśnić że w "googlu" jako takim właściwie nic nie ma. To tylko wyszukiwarka która zwróci TYLKO to co znajduje się na innych stronach. Podsumowując - forum jest po to między innymi żeby Google miało w czym szukać bo bez niego i jemu podobnych g... znajdzie.

Autor:  darek11 [ wtorek 18 wrz 2018, 14:40 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

W Ph4 V2 kombinacja C1+C2+ przycisk rejestracji video = rozpoczęcie procedury parowania aparatury z dronem. :roll:

Autor:  Krzysiek H [ środa 19 wrz 2018, 06:51 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

darek11 pisze:
W Ph4 V2 kombinacja C1+C2+ przycisk rejestracji video = rozpoczęcie procedury parowania aparatury z dronem. :roll:


Dzięki... ;-)

Autor:  Jagoda [ środa 19 wrz 2018, 07:19 ]
Tytuł:  Re: Custom Buttons Phantom 4 pro

Dokładnie to wygląda tak:
Cytuj:
Bindowanie bez DJI GO : Jednocześnie nacisnąć C1+C2+nagrywanie - po trzech pikach(długi dwa krótkie) nie zwalniając ich nacisnąć (nie kręcić) prawe pokrętło (ustawienia kamery).
Miga niebiesko led RC i powtarzający się pik) - nacisnąć przycisk linkowania na kopterze.Gotowe.

Sorry, że sam siebie zacytowałem :-)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/