Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 09:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 22 kwie 2018, 12:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 sty 2018, 17:53
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Witam, kolega(za moją namową) kupił używanego Phantoma 3 pro i mamy problem tego typu, że gdy podłączymy telefon do RC, to ten się ładuje, a aplikacji DJI GO jakby go nie widzi.(samsung galaxy s8+)
Przeprowadziłem aktualizację FW w dronie - poszło bez problemu. Na innym kontrolerze dron śmiga bez problemu.
Chciałem zrobić aktualizację FW w RC i nic... Dodam, że RC jest sparowany z dronem, bo mogę uruchomić silniki i ruszać kamerą...
Rozkręciłem nadajnik i odłączyłem baterie na jakieś 30 s i też nie pomogło.

Zadzwoniliśmy więc do gościa, który sprzedał mu drona, on twierdzi, że dzień przed wysyłką nim latał i nie było problemów.
Powiedział, że używa Iphona, pożyczyłem więc iphona od kolegi, tym razem aplikacja się uruchomiła.
Wyskoczył komunikat, że trzeba zaktualizować oprogramowanie w nadajniku za pomocą USB.
Zastanawia mnie też jedna rzecz, dlaczego gdy pojawił się komunikat o aktualizacji poniżej był link do Inspire 1 ?
Możliwe, że ma RC od Inspire ?

Jakieś pomysły ?


pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 kwie 2018, 21:35 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 212
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
Pilot do Inspire ma inny typ niż do Phantoma. Zobacz oznaczenie typu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 08:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 250
Raczej wątpię by się spasowało od inspire. Inspire pilot ma dwie częstotliwości pracy. Jest pomalowany na połysk a nie matowy. To na oko widać że inny niż sam dron. Raczej aplikacja Ci coś w telefonie szwankuje. Odinstalować i zainstaluj ponownie.

Ja mam zainstalowane dji go 4 pod phantom 4 pro. I zwykłą dji go pod phantom 3 pro. Aplikacje tak się gryzą że gdy włączę dji go dla p3 pisze disconect. Podpinam pod inny telefon normalnie działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 10:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 212
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
Fajny717 pisze:
Raczej wątpię by się spasowało od inspire.


Sparuje. Plus piloty od Inspire podobno dają na Phantomach nieco lepszy zasięg.

Fajny717 pisze:
Ja mam zainstalowane dji go 4 pod phantom 4 pro. I zwykłą dji go pod phantom 3 pro. Aplikacje tak się gryzą że gdy włączę dji go dla p3 pisze disconect. Podpinam pod inny telefon normalnie działa.


Słyszałem o tym. Po aktualizacji Go4 może się też zdarzyć że Go3 przestanie działać. Mam nadzieję że to poprawią.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 10:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6696
Lokalizacja: Polska
gorszysort pisze:
Słyszałem o tym. Po aktualizacji Go4 może się też zdarzyć że Go3 przestanie działać. Mam nadzieję że to poprawią.

To raczej kwestia tego ze aplikacja dzialaja razem i chca sie dobierac do sygnalu z aparatury jednoczesnie (przynajmniej na Androidzie). Nieustawianie aplikacji jako domyslnej dla podlaczonego urzadzenia powinno pozwolic uzywac obu aplikacji bez porblemu (jedyny minus jest taki ze trzeba je recznie uruchamiac i zabic te druga jesli byla uruchomiona wczesniej).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 13:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 sty 2018, 17:53
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Panowie, to dron kolegi, ja mam też mam phantoma 3 pro i mój działa normalnie, zarówno na moim tel jak i kolegi.
Sparowałem też mój RC z jego dronem i wszystko było okej. Po podłączeniu iphona pod jego RC wyskoczył komunikat, że należy przeprowadzić aktualizację i niżej podany był link do softu od Inspire...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 13:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6696
Lokalizacja: Polska
audiomachine pisze:
Panowie, to dron kolegi, ja mam też mam phantoma 3 pro i mój działa normalnie, zarówno na moim tel jak i kolegi.
Sparowałem też mój RC z jego dronem i wszystko było okej. Po podłączeniu iphona pod jego RC wyskoczył komunikat, że należy przeprowadzić aktualizację i niżej podany był link do softu od Inspire...

Podaj model tego kontrolera (jest napisany na spodzie - GLxxxx).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 13:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 sty 2018, 17:53
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Pierwszy kontroler to GL300C i właśnie przyszedł kolejny od gościa, który sprzedał mu drona, ten ma oznaczenie GL300A.
Ani tego, ani tego nie mogę zaktualizować. Myślicie, że to ma jakiś związek z tym, że wcześniej były łączone jedynie ze sprzętem Apple ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 14:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6696
Lokalizacja: Polska
audiomachine pisze:
Pierwszy kontroler to GL300C i właśnie przyszedł kolejny od gościa, który sprzedał mu drona, ten ma oznaczenie GL300A.

Czyli oba to kontrolery ktore byly sprzedawane z P3P.

GL300A jest stary i zostal zastapiony przez GL300B a pozniej GL300C. Warto sobie zostawic model A bo ma wieksza moc niz B i C.

Jesli jest informacja ze nalezy zrobic aktualizacje przez USB to znaczy ze prawdopodobnie jest tam bardzo stary firmware, ale moze najpierw pokaz screenshot z tym komunikatem (i najlepiej wersja firmware w kontrolerze).

P.S. Nie ma znaczenia czy byly uzywane ze sprzetem Apple czy nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 14:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 sty 2018, 17:53
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Rzecz w tym, że gdy podłącze tele z androidem, to ten jedynie się ładuje, a w aplikacji ciągle jest komunikat "disconnect".
Próbowałem już różnych metod, żeby zrobić update'a i nadal nic...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 14:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6696
Lokalizacja: Polska
audiomachine pisze:
Rzecz w tym, że gdy podłącze tele z androidem, to ten jedynie się ładuje, a w aplikacji ciągle jest komunikat "disconnect".

Wiec podlacz pod iPhonea... :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 14:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 sty 2018, 17:53
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
Nie mam nic od apple obecnie... :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 14:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6696
Lokalizacja: Polska
audiomachine pisze:
Nie mam nic od apple obecnie... :D

To popros kolege ktorego prosiles wczesniej.

audiomachine pisze:
Próbowałem już różnych metod, żeby zrobić update'a i nadal nic...

Jakich konkretnie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 14:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 21 sty 2018, 17:53
Posty: 28
Lokalizacja: Poznań
W najbliższym czasie nie będzie to możliwe. :( [Wymoderowano - hamuj się albo hamulce zostaną ci odgórnie nałożone]

Próbowałem wgrać FW z karty pamięci( w przypadku samego drona się udało). Podłączałem RC i AC przez usb i też nie pomogło...
Na koniec spróbowałem tego:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 24 kwie 2018, 14:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6696
Lokalizacja: Polska
audiomachine pisze:
Próbowałem wgrać FW z karty pamięci( w przypadku samego drona się udało).

Zastosowales sie do wszystkich zalecen z instrukcji upgrade (rozmiar karty, system plikow, itp.)

audiomachine pisze:
Na koniec spróbowałem tego

I jaki efekt osiagnales, do jakiego etapu datarles?

Wezze w lape jakas kamera i zamiast klac nagraj film na ktorym bedzie dokladnie widac co robisz i z jakim skutkiem. Jak trzeba Cie bedzie ciagnac za jezyk o kazdy szczegol to szybko problemu nie rozwiazesz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: tribal i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.