Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 16 lut 2019, 01:00


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 04 gru 2018, 09:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 lis 2018, 09:16
Posty: 1
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Witam Forumowiczów,
mam mały problem mianowicie mam zestaw Combo z Kontrolerem. Wszystko sie ładnie łączy, telefon połączony z RC po WiFi. Oraz Rc z dronem tez jest prawidłowo połączony. Moje pytanie to jak latać za zasięgu rc z dronem, ponieważ mimo ze wszystko jest połączone to po oddaleniu się na kilkadziesiąt metrów ( ok 50 m odległości i 20 m wysokości) dron traci zasięg i wraca funkcją RTH.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 10:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 266
Lokalizacja: szczecin
Poczytaj o FCC ( na forum, jak i popatrz na filmki z Youtube jak to włączyć)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 11:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8940
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jw włącz fcc i po problemie.
Nie tylko zwiększy się zasięg, ale co równie istotne, pewne połączenie i mniej zakłóceń obrazu.

Zalecam jeszcze używanie kabla, do połączenia aparatury z tel/tabletem. Lepszy obraz i mniejsze opóźnienie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 21:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 84
I spróbuj polatać w innym miejscu. Moze zakłócenia duże i gubisz sygnał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12052
Lokalizacja: Mikoszewo
Też tak bywa - mam taką miejscówkę u siebie gdzie mimo FCC kopter sobie nie radzi.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8940
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Kolega zapewne i tak nie ma fcc. Jak nie chce stracić smarka, to warto fcc zrobić.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12052
Lokalizacja: Mikoszewo
Zdecydowanie warto.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8940
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Po krótkim doświadczeniu ze smarkiem, bałbym się latać bez fcc. Tym bardziej w mieście lub nad wodą.
Wręcz, to taki obowiązek przed pierwszymi lotami.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 23:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 lis 2018, 12:16
Posty: 12
Lokalizacja: Dolnośląskie
Potwierdzam co koledzy piszą, od początku latam na FCC. i zawsze było wszystko fajnie , raz przez pomyłkę kliknąłem "OK" zamiast "Cancel" i przeszedł w tryb CE, faktycznie strach było latać, gubił zasięg nawet po kilkudziesięciu metrach , szybko przywróciłem FCC :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 19:49 
Offline

Rejestracja: sobota 07 paź 2017, 09:46
Posty: 30
Witam u mnie poprawiło się gdy do połączenia aparatury z telefonem użyłem kabelka a nie po wifi i oczywiście też jak poprzednicy polecam latać na FCC.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 gru 2018, 13:54 
Offline

Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 06:56
Posty: 59
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Czy można latać na FCC z apką Litchi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sty 2019, 21:48 
Offline

Rejestracja: piątek 04 sty 2019, 19:49
Posty: 1
Lokalizacja: Domasław
Witam, mam pytanie zrobiłem fcc, ale chyba nie w pełni bo kanały są 11 ale włącza się 5.8 ghz, czy to będzie wpływać na zasięg WiFi, jakie odległości uzyskujecie poza miastem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.