Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 18 lip 2019, 16:53


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 15 lip 2019, 21:57 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 lip 2019, 13:04
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Witam,
Mam problem z dronem dji phantom 3 standard.
Mianowicie jakiś czas temu uderzylem w linkę i od tamtego czasu trochę krzywo stał GIMBAL i zauważyłem że jest delikatnie przerwana taśma. Wszystko działalo, kamera, sterowanie itp ale pomyślałem o wymianie tej taśmy i zamówiłem koszt to 180 zł z przesyłką. Wymieniłem wszystko się udało sprawnie, odpalam i nie ma ani podglądu ani sterowania. Pilotem mogę jedynie nim latac w aplikacji pokazuje mi tak jakby nie było połączenia. Co może być przyczyną? Ogolnie kamerka robi się ciepła i słychać tak jakby działa? Ale po wlaczeniu nawet sie nie prostuje tak jak na poczatku było.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 lip 2019, 17:19 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1318
freezzz pisze:
Witam,

Ano witaj :-)
freezzz pisze:
pomyślałem o wymianie tej taśmy i zamówiłem koszt to 180 zł z przesyłką. Wymieniłem wszystko się udało sprawnie,

Pytanie:
Taśma oryginalna, czy jakiś zamiennik.
Jakiś czas temu na forum przewinęły się złe opinie o zamiennikach do P3 P/A/S

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 lip 2019, 19:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 lip 2019, 13:04
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Taśma z tej aukcji
https://allegro.pl/oferta/dji-phantom-3 ... MTAyNDk%3D

Po wymianie tej taśmy wykonuje się jakaś kalibracje?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 lip 2019, 21:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 9065
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Czyli wyglada na zamiennik.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 lip 2019, 22:16 
Offline

Rejestracja: czwartek 11 lip 2019, 13:04
Posty: 3
Lokalizacja: Bydgoszcz
Hmm.. Tylko dlaczego kamerka robi się ciepła? Przy odpaleniu nie ustawia się kamerka na prosto nic się nie dzieje a jednak słuchać że pracuje i jak ręcznie ja prostuje to tak samo słychać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 17 lip 2019, 03:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12228
Lokalizacja: Mikoszewo
Ale ty potrzebujesz grzałki czy kamery? Część ściezek taśmy może być ok a część nie. Tak naprawdę wystarczy że jedna będzie nie tak i pozamiatane. Coś tam w kamerze dostaje zasilanie i robi się ciepłe - na twoim miejscu bym się modlił ze ta ciepłota nie wynika ze zwarcia.
Tak jak Jagoda wcześniej napisał - na forum przewinęło się całe mnóstwo doniesień że nieoryginalna taśma powodowała nieprawidłową pracę gimbala i kamery, z różnymi objawami i jedyną skuteczną formą naprawy był zakup oryginału.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 11 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.