Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

DJI Spark
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=43992
Strona 55 z 65

Autor:  potrek [ wtorek 12 cze 2018, 20:19 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

sp5l-, tak jak mówią przedmówcy. Odpuść sobie mapy. Ma się wyświetlać twojego otoczenia. Zrób zgodnie z instrukcją. Potem przy każdym uruchomieniu klikaj cancel.

Autor:  Adrián [ wtorek 12 cze 2018, 20:30 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Napiszę Ci ostatni raz.

Zrób wg filmów na yt, nic nie dodawaj, nie zmieniaj, zrób krok za krokiem tak samo, to się uda.

Tylko Raz, na samym początku przenosisz się np do NY by włączyć fcc (spark się sam resetuje i jego ustawienia) Musisz potwierdzić, ale tylko Raz. Później, za każdym razem, jak uruchomisz sparka, to będzie Cię informował, że jesteś w innym regionie. Musisz naciskać Cancel.
Na mapie w dji go, będziesz w PL, czy gdzie tam pojedziesz.
RTH oczywiście będzie działał (bo takie też były opinie odnośnie fcc.. to tylko dlatego, że ludzie nie rozumieli co to naprawdę jest fcc i jak działa i myśleli, że kopter poleci do NY..).

Jak nie działa, to znaczy, że nie robisz tak, jak na tutkach. Wystarczy raz a dobrze, nie trzeba tego robić nty raz, chyba, że przez przypadek naciśniesz OK, to znowu się zrobi CE i trzeba powtórzyć Wszystko od pierwszego punktu.



Krok po kroku PL tym razem z xcode na apple


Autor:  Verid [ wtorek 12 cze 2018, 20:49 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Panowie, nie wierzę że w Wawie nie ma nikogo ze Smarkiem z FCC. Umówcie się z kolegą na latanie i zróbcie mu to bo już czwarta strona leci a chłopak dalej nie może po ludzku latać.

Autor:  sp5l- [ wtorek 12 cze 2018, 22:25 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Panowie może zakończmy temat - nie ma sprawy - wszystkie te filmy obejrzałem po kilka razy, już śnią mi się po nocy, na razie wystarczy mi CE - mam w firmie 7 komputerów i nie wołam magików do serwisowania a tym małym smarkiem po prostu pewnie tak musi być.
Na razie dobranoc.

Edit.
Witam ponownie,
Dziś od rana znowu to samo - pierwszy raz zapisuję i mam 11 kanałów a po rozłączeniu i ponownym włączeniu jest 13 i o nic nie pyta, nie chce się zapisać FCC w dronie.

Autor:  Adrián [ środa 13 cze 2018, 20:48 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Resetuje się spark jak na filmach?
Robisz to na andku czy ios?

Autor:  sp5l- [ czwartek 14 cze 2018, 06:47 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Adrián pisze:
Resetuje się spark jak na filmach?
Robisz to na andku czy ios?

Witam
Tak resetuję się (daje sygnał kontrolkami) mam androida w telefonie.
Następny start o nic nie pyta - żadnych komunikatów - i jest w CE a nie FCC.

Autor:  Adrián [ czwartek 14 cze 2018, 08:58 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

To nie pozostaje Ci nic innego, jak pożyczenie ios i zrobienie na nim i najlepiej z użyciem xcode (później możesz używać na czym chcesz), lub znalezienia osoby z Twojej okolicy, który ma sparka/air i pomoże w fcc mode.

Jak robisz Wszystko wg poradników wyżej i dalej nic, to nie mam więcej pomysłów.

Autor:  sp5l- [ czwartek 14 cze 2018, 09:22 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Adrián pisze:
Jak robisz Wszystko wg poradników wyżej i dalej nic, to nie mam więcej pomysłów.

Spróbuje jeszcze na innym telefonie. Na razie musi mi wystarczyć CE, Latam tylko na działce w zasięgu wzroku na połączeniu kablem i jest OK. Ale jestem krótkofalowcem kilkanaście lat i wiem jaka przepaść jest pomiędzy mocą sygnałów FCC a CE.

Autor:  Warson [ piątek 15 cze 2018, 14:44 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

up

Miałem podobne problemy, zainstalowałem zmodowaną aplikację i w kilka sekund mam FCC i dodatkowo tryby lotów z Mavicka. pozdrawiam.

Autor:  lucek_master [ piątek 15 cze 2018, 20:39 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Zauważyłem dziś w DJI GO opcję streamowania na Youtuba i jakieś 3 inne strony. Problem w tym, że opcja ta jest widoczna gdy spark jest wyłączony. Gdy połączę urządzenia - opcja znika. Czyżby była ona dostępna dla Maviców i innych, lepszych urządzeń? Próbował ktoś na zmodowanej apce?

Autor:  Adrián [ piątek 15 cze 2018, 22:16 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Na sparku też działa, ale nie korzystam z tego, więc nie podpowiem.
Widziałem w sieci.

Autor:  sp5l- [ sobota 16 cze 2018, 07:46 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Warson pisze:
up Miałem podobne problemy, zainstalowałem zmodowaną aplikację i w kilka sekund mam FCC i dodatkowo tryby lotów z Mavicka. pozdrawiam.

Witam skąd można pobrać tą aplikacje - ja wczoraj wgrałem dji go 4 na tel. samsung ale z tego telefonu nie mogłem się połączyć - tylko coś mruga i nic się nie dzieje. Może ta nowa aplikacja coś pomoże.

Autor:  mohinder [ sobota 16 cze 2018, 08:01 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

sp5l- pisze:
Warson pisze:
up Miałem podobne problemy, zainstalowałem zmodowaną aplikację i w kilka sekund mam FCC i dodatkowo tryby lotów z Mavicka. pozdrawiam.

Witam skąd można pobrać tą aplikacje - ja wczoraj wgrałem dji go 4 na tel. samsung ale z tego telefonu nie mogłem się połączyć - tylko coś mruga i nic się nie dzieje. Może ta nowa aplikacja coś pomoże.


Tutaj ja znajdziesz

https://sparkpilots.zone/threads/dji-go ... 1-15.3841/

Tylko to co ja zauwazylem nie zapisuje logow z lotow co mnie akurat troszke smuci.

Autor:  Jagoda [ sobota 16 cze 2018, 10:21 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

mohinder pisze:
Tutaj ja znajdziesz

https://sparkpilots.zone/threads/dji-go ... 1-15.3841/

Tylko to co ja zauwazylem nie zapisuje logow z lotow co mnie akurat troszke smuci.


O ile "patent" z FCC uważam za całkiem niezłe rozwiązanie to "modowane" aplikacje już nie budzą u mnie takiego zaufania.
Bardziej już mi pasują "pomysły" sprzętowe np.
https://www.youtube.com/watch?v=Ybpuhii ... e=youtu.be
W jednym z nad. RC (P4) stosuję takie rozwiązanie - i np. nie znika video przy b. niskich lotach nad pofałdowanym polem.
Można to w Sparku też połączyć z FCC ;-)

Autor:  lemar [ sobota 16 cze 2018, 13:37 ]
Tytuł:  Re: DJI Spark

Hej. Spark już odebrany, jeszcze pytania o konta google - do zabawy fakegps i FCC użyć innego konta niż regularne ? I czy kilka osób może potem używać dji go ze swoimi kontami i tym samym sparkiem (2-3 telefony android) ?

Strona 55 z 65 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/