Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 13 lis 2018, 06:18


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 968 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 05:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11888
Lokalizacja: Mikoszewo
Jeżeli za "zgodzenie się" uznajesz konstrukcję "owszem, choć" (bo tak prawidłowo powinna być zacytowana twoja wypowiedź), znaną także pod nazwą "tak, ale" po której następuje stwierdzenie średnio związane z tym na co zwracam uwagę to ok - "nie mam więcej pytań".

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 06:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
lucek_master pisze:

Witam, tylko co z tego że ktoś poda jak to ustawić przez telefon - raz się połączysz i za chwile spark ma znowu zamiast FCC CE, nikt chyba nie da gwarancji na to że zostanie w sparku zapisane FCC na stałe, kupujesz info przez telefon za 30 zł. bez żadnej gwarancji.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 06:44 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 222
Lokalizacja: szczecin
Edek coś nie tak robsisz. Wrzuć screnshota z wykresem wifi na dji go, po zrobieniu fcc i jak ci juz się przełączy w ce...

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 07:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Może nie chce zapisać FCC dlatego że mam połączenie kablem a nie przez wifi ?
Wifi wyłączone i włączony tryb samolotowy - przestawiam w suterynie więc nie ma połączenia GPS

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 07:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zrób dokładnie tak samo jak na filmach i musi działać.
Ile masz kanałów w tej chwili?
1-13 czy 1-11?

Zrób zrzut ekranu i pokaż zakładkę z kanałami.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 09:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Jak się uda zalogować FCC to mam 11, ale przy następnym logowaniu mam już 13 CE.
Może nie będę z tym na razie walczył - ważniejsze jest nauka na symulatorze, i tak narazie latam w zasięgu wzroku a przy połączeniu kablem nic się nie dzieje złego.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 09:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
sp5l- pisze:
Jak się uda zalogować FCC to mam 11, ale przy następnym logowaniu mam już 13 CE.

Nie rozumiem..
Albo masz fcc, albo nie..
Nigdzie się nie logujesz.
Trzeba tylko nacisnąć cancel przy starcie dji go4 jak się łączy ze sparkiem i masz informację o innym regionie, niż jesteś w tej chwili.
Zawsze jest fcc
Jak naciśniesz ok, to już masz ce i trzeba Wszystko powtórzyć od nowa.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 09:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Adrián pisze:
Albo masz fcc, albo nie..
Nigdzie się nie logujesz.

Posłuchaj przetrenowałem to już wiele razy - może nie wiele razy a kilka setek razy- wgrywa się i zmienia w dronie (widzę po światełkach ) i jest w FCC ale po następnym włączeniu się o nic nie pyta i mam CE, nawet jęśli tylko zmieniam baterię na następną też już mam CE.
Nie chce się lokalizacja do FCC zapisać w dronie.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 09:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To jesteś 1 przypadkiem jaki znam na Świecie o którym czytałem, któremu się coś takiego dzieje.

Śmiem twierdzić, że robisz coś źle.

Albo masz wyjątkowy wredny sprzęt telefon, tablet.
Ale i tak to jest bez znaczenia. Bo obojętnie z jakiego innego urządzenia korzystałem, to i tak miałem fcc. Więc to nie ma związku.
Z czego korzystasz?

Łączysz się przez wifi i oczywiście nie łapiesz satelitów, podczas próby "oszukania" lokalizacji?

Wejdź na grupę sparka na fb i poproś kogoś z wawy (a na pewno będzie Dużo osób, które mają sparka lub mavica AIr, które za drobną opłatę (lub nie) pomogą.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 10:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11888
Lokalizacja: Mikoszewo
Jest jeszcze jedna, bardzo krucha możliwość - niecierpliwość. Nie wiem jak na Z3 kolegi ale na moim LG G3 informacja o konieczności przełączenia trybu nadawania bardzo często pojawiała się z tak koszmarnym lagiem że w międzyczasie zdążyłem złapać HomePoint i poustawiać sobie parametry kamery zanim monit wyskoczył. Może tu jest kłopot że kolega bierze się do startu zanim apka zdecyduje się go odpytać o decyzję?

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 10:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Może, chociaż u mnie na żadnym urządzeniu taka sytuacja nie ma miejsca.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 10:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Verid pisze:
Jest jeszcze jedna, bardzo krucha możliwość - niecierpliwość.

Może masz rację - kilka razy dopiero pokazał się komunikat jak już zaczynałem się rozłączać. Jeszcze spróbuję FCC ustawić przez Wifi bez kabla - może to pomoże.
Zawsze ustawiam w suterynie bloku 4 piętrowego - nie ma mowy o połączeniu z GPS

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 10:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nawet jak nie pojawi Ci się komunikat o innym regionie, to fcc masz (bo już to zrobiłeś i się spark zresetował), jeśli dobrze zrobiłeś całą procedurę z fake gps, lub przez xcode itd
Dopiero nie będzie, jak naciśniesz ok, to wróci do CE.

Wejdz w kanały w dji go i ustaw ręcznie inny kanał, od razu powinna pojawić się informacja o fcc jak ponownie się włączy, pojawi obraz z kamery.
Jeśli masz 1-13 to masz CE.
1-11 FCC

Nie ma innej możliwości.

Jak zmienisz telefon/tablet na inny to FCC lub CE będzie, to co masz faktycznie ustawione. To nie na telefonie/tablecie zmienia się region. To nie ma związku.
Chyba, że samemu przestawisz, gdy się komunikat pojawi.

Dalej twierdzę, że to Ty coś źle zrobiłeś. Albo nawet nie wiesz, że masz fcc.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 14:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 27 mar 2018, 15:09
Posty: 91
Lokalizacja: Warszawa
Adrián pisze:
Zrób zrzut ekranu i pokaż zakładkę z kanałami.

Adrian już mnie ręce bolą od tego przestawiania i ładowania telefonu zamiast pracować, dobrze że pracuję u siebie to mnie nikt nie wywali z roboty. Na dziś starczy jutro powalczę z tel. Żony.
Cały czas jak się zaloguję z mapą USA jest FCC niby OK 11 kanałów a przy następnym włączeniu jest znowu CE 13 kanałów.
Na razie biorę się do zarabiania na życie.

_________________
Pozdrawiam Edek

DJI Spark - AEE Toruk AP10 - QZ-S8.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 12 cze 2018, 17:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ale jak z mapa USA?
Masz to zrobić raz i już nie ruszać..

No spoko, ja tam nie naciskam, u mnie działa.

Oznacza to nic innego jak to, że coś źle robisz.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 968 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 65  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.