Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 22 cze 2018, 19:48


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 56  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 14:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wszystkie mam F

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 14:50 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 kwie 2018, 22:24
Posty: 22
Lokalizacja: Rzeszów
Ja też, ale dlaczego oficjalny sklep sprzedaje S? Na Aliexpress te opisywane jako orginal mają S. Te z F są dużo tańsze widzę..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 14:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
https://store.dji.com/product/spark-qui ... propellers dji sprzedaje F
Czyli takie, jakie są na starcie ze sparkiem i zapasowe również.

Jak Cię interesuje, to zapytaj sprzedawcę jednego, drugiego i zobacz co odpisze. Skopiuj link do dji store.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 15:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6089
Lokalizacja: Polska
lucek_master pisze:
Te z F są dużo tańsze widzę..

Niezaleznie od tego jaka literke maja w nazwie - duzo tansze = podrobki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 17:31 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 mar 2018, 11:33
Posty: 15
Lokalizacja: Łódź
Podglad na kablu vs wifi u mnie przepaść na korzyść kabla.

Niestety , Walczę z przywróceniem fcc na androidzie ale mi średnio idzie.
Czasem łapie sieć sparka ale po odpaleniu go4 - disconect.
Może na spokojnie gdzieś w domu , teraz plener i przerwy na ładowanie .

Dronik dzielnie walczy na wietrze ale sterowanie nim wymaga sporo jeszcze treningu z mojej strony.
No a te naklejki z siecią na sterowniku , nieporozumienie . Praktycznie cała się rozmazala.
Gdzie są zaszyte w programie te dane z naklejek sterownika i pudełka ?
Dobrze by sobie ten QR kod gdzieś wydrukować i zalaminować.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 18:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
jarekel pisze:
Dobrze by sobie ten QR kod gdzieś wydrukować i zalaminować.

Zrobiłem na początku zdjęcie tel.

jarekel pisze:
Niestety , Walczę z przywróceniem fcc na androidzie ale mi średnio idzie.
Czasem łapie sieć sparka ale po odpaleniu go4 - disconect.
Może na spokojnie gdzieś w domu , teraz plener i przerwy na ładowanie .

To złe miejsce, bo łapie pewnie satelity..
Zakryj go folią aluminiową, jak chcesz robić to na zew. Tylko nie owijaj, tylko zakryj, by otworów chłodzenia nie zakryć.

Zrób tak jak na filmach i pójdzie. To nic skomplikowanego.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 21:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 mar 2018, 11:33
Posty: 15
Lokalizacja: Łódź
Adrian
Także zdjęcie zrobiłem ale już lekko rozmazane , iPhone mi złapał Android za cholercie nie chce.
Z drugiej to sieć mojego sparka nijak nie ma się do tych z QRCode .
Nie da się tego jakoś odczytać w przypadku rozmazania ?

No i oczywiście próbowałem w plenerze ale w domu , nie wiem czy to nie wina telefonu .
Nie mam pojęcia dlaczego raz sieć drona widzi a częściej jednak nie ?
Niestety nie jest tak łatwo jak na filmach , tam gdzie oni klikają ja nie mogę.
Ustawienia US kontrolera itp. u mnie to nie jest aktywne po kliknięciu.

W sumie to obraz nie tnie jak wcześniej , narazie nie latam jeszcze gdzieś dalej .
Jednakże większa moc kiedyś się przyda.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 21:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wrzuć to zdj, może będzie się dało wyciągnąć po obróbce.

Nie wiem, czy gdzieś to jest jeszcze zapisane, niestety nie potrzebowałem tej informacji.

Pewnie wina tel. Na ios nie ma z tym problemu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 21:52 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 kwie 2018, 22:24
Posty: 22
Lokalizacja: Rzeszów
Te kody QR są do czegoś niezbędne?
Mój telefon też nie umiał go rozczytać, więc przepisałem ręcznie hasło i poszło bez problemu (to hasło poniżej kodu).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 22:00 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 00:34
Posty: 197
Lokalizacja: Limerick
Nie jestem pewien ale przypuszczam że te kody tak jest to w przypadku Mavica, można odczytać w Dji Assistant.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: wtorek 01 maja 2018, 22:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
lucek_master pisze:
Te kody QR są do czegoś niezbędne?
Mój telefon też nie umiał go rozczytać, więc przepisałem ręcznie hasło i poszło bez problemu (to hasło poniżej kodu).

Mało kiedy działało przez qr poprawnie. Mi tam raz na kilka razy załapało, ale hasło sobie zapisałem w postaci zdj, a tak na przyszłość, jakby to był jedyny sposób. Później się nie zagłębiałem w temat.

jarekel pisze:
W sumie to obraz nie tnie jak wcześniej , narazie nie latam jeszcze gdzieś dalej .
Jednakże większa moc kiedyś się przyda.

Właśnie zrobiłem fcc przez imac a raczej macOS High Sierra i aplikacji xcode na windowsie wg poradnika na yt

https://www.youtube.com/watch?t=174s&v= ... pp=desktop

Niestety nie posiadam fizycznie imac'a czy androida, więc to było idealne wyjście.

Ważne, jak będzie ktoś chciał zrobić emulator Mac na windows, musi być on w wersji minimum 10.13.2, to jest minimum przy której xcode się zainstaluje.

Wgrywając 10.13 jest duża szansa jak u mnie na aktualizację do 10.13.5

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: środa 02 maja 2018, 13:28 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 mar 2018, 11:33
Posty: 15
Lokalizacja: Łódź
Po powrocie z weekendu postaram się coś na win zrobić.

Wszędzie w poradnikach piszą i mówią ze łatwe , niestety chyba mam pecha .Dodatkowo wiadomo jak nie twój tel to się starasz jak najmniej namieszać.Mam jakiś tablet na andka 4.4 i win , powinno go4 działać a się wogole nie otwiera .
Co do kodów to zobaczę na jakim generatorze czy się da go odtworzyć , jasne ze można wpisać z palca tylko po co :-) . Jak prościej skanować zwłaszcza przy przesiadce na inny podglad.
No i niechby sobie gdzieś w torbie był na wszelki wypadek jak wszystko padnie a nas dopadnie niepamięć.
To fcc przyda mi się pewnie gdzieś w mieście gdzie więcej zakłóceń , teraz w polach jestem i dalej jak 120 metrów nie leciałem. Podglad na kablu bardzo fajny , wcześniej na wifi w promieniu 30 m klatkowal w tym samym terenie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: środa 02 maja 2018, 13:58 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 kwie 2018, 22:24
Posty: 22
Lokalizacja: Rzeszów
Adrián pisze:
https://store.dji.com/product/spark-qui ... propellers dji sprzedaje F
Czyli takie, jakie są na starcie ze sparkiem i zapasowe również.

Jak Cię interesuje, to zapytaj sprzedawcę jednego, drugiego i zobacz co odpisze.


Zapytałem Oficjalny Sklep DJI na Allegro. "Wszystkie nasze produkty są oryginalne i fabrycznie zapakowane. Pochodzą z europejskiej dystrybucji. [..]Wspomniane śmigła to 4730F, natomiast można spotkać je również pod druga numeracją 4730S. Dla produktu DJI Spark jest tylko ten jeden typ śmigieł.

Śmigła oznaczone 4730S nie różnią się niczym od 4730F[...]"

Jakoś nie chce mi się w to wierzyć.. Cóż, pozostaje mi kupić jedne i drugie i próbować znaleźć różnicę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: środa 02 maja 2018, 18:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8414
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jeśli chodzi o fcc, to nie napiszę nic odkrywczego, bo to każdy powtarza, ale to całkiem inny spark. Dostał nowe życie. Bez tego strach było latać.
Połączenie po wifi, cały czas pewny obraz, brak przycinek (ios). Nabrałem zaufania do sparka i pozwoliłem sobie dzisiaj na więcej niż dotychczas.
Pełen sukces.

Dzisiaj przyszły filtry polarpro, bardzo fajnie się spisały. Trzeba dokupić jeszcze co najmniej ze dwie dodatkowe baterie (w sumie 4) i będzie fajnie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: DJI Spark
Post: środa 02 maja 2018, 20:19 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 09 kwie 2018, 22:24
Posty: 22
Lokalizacja: Rzeszów
Adrián pisze:
pozwoliłem sobie dzisiaj na więcej niż dotychczas.

pochwal się :)

Ja też dziś chciałem poszaleć, wzniesienie, otwarta przestrzeń, widać dachy domów, a tu Spark przy 100 metrach krzyczy że zasięg gubi.. Myślę sobie Something is no yes..
Po powrocie obczaiłem że po aktualizacji DJI GO do najnowszej wersji (android) przyciski pod komunikatem że dron jest w innej strefie (FCC) są odwrotnie :D Tam gdzie było Cancel jest Ok, a gdzie Ok jest teraz Cancel. Z przyzwyczajenia pewnie jeszcze nie raz trzeba będzie użyć Floatera ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 839 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 56  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.