Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 24 paź 2018, 04:54


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 06 kwie 2018, 19:13 
Offline

Rejestracja: piątek 19 sty 2018, 13:01
Posty: 12
Hej.
Mam problem z gimbalem w moim Phantomie 3 pro. Mianowicie gdy włączę drona bez gimbala wszystko jeat ok. Natomiast gdy włączę drona po podłączeniu gimbala to dron sobie piknie charakterystycznie i nic dalej. Nawet diodami nie mruga i gimbal stoi w miejscu. Dodam tylko że nie mam jeszcze kontrolera do phantoma bo gość od którego go kupiłem zapomniał go do paczki włożyć. Czy aby gimbal się skalibrował i zaczęły migać diody to muszę mieć nadajnik włączony?

Edituj posty

Po części już wiem co jest. Na gombal zamiast isc 12V to idzie 2,5 V. Czyli co walnęło na płycie głównej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 08:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 251
lukifrucio pisze:
Po części już wiem co jest. Na gombal zamiast isc 12V to idzie 2,5 V. Czyli co walnęło na płycie głównej.


Kupiłeś uszkodzonego phantona :roll:?? Robiłeś pomiar napięcia na wpiętym gimbalu czy bez? A sprawdziłeś chociaż czy gimbal nie robi zwarcia? Podłącz go pod zasilacz warsztatowy bez drona daj 12V powinien pobierać nie więcej niż 1.5A z tego co pamiętam..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 09:45 
Offline

Rejestracja: piątek 19 sty 2018, 13:01
Posty: 12
Po podłączeniu zasilania na sucho działa dobrze. Ale otworzyłem drona i widze że przetwornica na płycie głównej grzeje się potwornie. Wiec gdzieś tu jest problem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 10:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 251
Skoro się grzeje to gdzieś jest zwarcie. Silniki się uzbrajają bez kamery? Jakieś układy oprócz przetwornicy nie grzeją się? Zaczynasz naprawę a nie masz nawet podstawowych rzeczy jak aparatura. Wszystko tam może być uszkodzone. Nie wiesz nawet czy łączy się z nadaknikiem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 12:37 
Offline

Rejestracja: piątek 19 sty 2018, 13:01
Posty: 12
Dziś już mam nadajnik naładowany. Dron ładnie łączy się z aplikacją ale podglądu z kamery brak. Sygnał gps jest. Sprawa wygląda tak że patrzyłem dziś dokładnie na płytę główną i grzeje się tylko jedno miejsce. To ze zdjęcia poniżej. I to grzeje się baaardzo mocno...


A co oznacza czy silniki się uzbrajają? Po uruchomieniu drona one tak lekko szarpną i tyle? Bo u mnie tak jest.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 12:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 251
lukifrucio pisze:
Dziś już mam nadajnik naładowany. Dron ładnie łączy się z aplikacją ale podglądu z kamery brak. Sygnał gps jest. Sprawa wygląda tak że patrzyłem dziś dokładnie na płytę główną i grzeje się tylko jedno miejsce. To ze zdjęcia poniżej. I to grzeje się baaardzo mocno...


A co oznacza czy silniki się uzbrajają? Po uruchomieniu drona one tak lekko szarpną i tyle? Bo u mnie tak jest.

Obrazek


Poprostu uruchom silniki czy się zaczną obracać.. Skąd wziąłeś to zdjęcie bo to wersja standard a nie professional..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 12:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8694
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Generalnie coś tu śmierdzi..
Nie znalazłeś go czasem?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 12:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 251
Adrián pisze:
Generalnie coś tu śmierdzi..
Nie znalazłeś go czasem?


Też tak myślę. A jeżeli nawet to za psie pieniądze tego nie naprawi. Tym bardziej że nie wie co to znaczy uzbroić silniki...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 12:54 
Offline

Rejestracja: piątek 19 sty 2018, 13:01
Posty: 12
Nie znam się. Dlatego was pytam. Drona kupiłem dopiero co. Pilot mam tylko nie był naładowany. Mam też papiery do niego. To jest wersja professional. Przynajmniej z zewnątrz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 13:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8694
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To pokaż więcej zdjęć, bo może to jakiś składak?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 13:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11850
Lokalizacja: Mikoszewo
lukifrucio pisze:
Nie znam się

To przeczytaj instrukcję. Kilka rzeczy się wyjaśni, między innymi to tajemnicze uzbrajanie silników.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 13:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6562
Lokalizacja: Polska
Cos sie placzesz w zeznaniach, raz mowisz ze nadajnika nie masz
lukifrucio pisze:
Dodam tylko że nie mam jeszcze kontrolera do phantoma bo gość od którego go kupiłem zapomniał go do paczki włożyć.

Raz ze masz tylko nie naladowany
lukifrucio pisze:
Pilot mam tylko nie był naładowany.

A co do wersji...
lukifrucio pisze:
Drona kupiłem dopiero co. [...] To jest wersja professional. Przynajmniej z zewnątrz.

No to go szybciutko zwroc bo Cie ktos zrobil w bambuko. To nie jest wersja P3PRO, tylko co najwyzej P34K..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 13:58 
Offline

Rejestracja: piątek 19 sty 2018, 13:01
Posty: 12
Pisałem że nie mam pilota bo nie miałem go jak uruchomić. Ale już dobra mniejsza z tym wiem gdzie go kupiłem i od kogo. Tu mam fotkę pudełka z papierami itp śmigła z etui...
Obrazek
Cała płyta główna wygląda tak: Czy to standard czy pro?
Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 14:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6562
Lokalizacja: Polska
lukifrucio pisze:
Pisałem że nie mam pilota bo nie miałem go jak uruchomić.

Nie, pisales ze gosc od ktorego go kupiles zapomnial go do paczki wlozyc. Wiec zdecyduj sie na jedna wersje zeznan.

lukifrucio pisze:
Tu mam fotkę pudełka z papierami itp śmigła z etui...

To jest akurat pudelko od Phantoma 4 wiec Twoje zeznania staja jeszcze bardziej zawile.

lukifrucio pisze:
Cała płyta główna wygląda tak: Czy to standard czy pro?

Dostales juz odpowiedz na to pytanie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 15:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 251
Przecież z przodu obudowy pisze Ci jaka to wersja..
Pudełko jest na sto od wersji P4 mam takie samo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.