Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 23 maja 2018, 00:24


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11305
Lokalizacja: Mikoszewo
arczieku pisze:
Zauważyłem na tym forum że co niektórzy czują się niedocenieni...

Przykro mi z tego powodu.

A niektórzy stronią od używania własnej mózgownicy i wolą wyręczać się cudzą. Przykro to za dużo powiedziane ale szczerze współczuję rodzinie.
arczieku pisze:
Jak dla mnie różnica jest znacząca miedzy STD a PRO, to brak możliwości zakładania filtrów na STD, oraz dużo mniejszy zasięg oraz problem z utratą zasięgu w STD.

Skoro sprzedam swoje STD a dołożę 1000 zł i przesiądę się na „kolarkę” z lowelka to chyba inwestycja warta swoich pieniędzy.

Kolejna sprawa to jakość zdjęć... STD robi w mniejszej rozdzielczości niż PRO, więc to też jest na plus dla PRO

Czyli jednak potrafisz. I co? Takie trudne to było? A teraz zobacz - photolucas napisał ci że dla niego przesiadka bez sensu. Ja napisałbym ci dokładnie to samo bo na obecną chwilę, mając Ph2, kupowanie (dla mnie) Ph3 w dowolnej wersji jest bez sensu mimo że między jednym a drugim wydaniem jest przepaść bo jak już to dołożyć i kupić coś bardziej mobilnego (Pro Platinum czy Air). I jaki to ma sens w twoim przypadku? Żaden - ty masz inne priorytety, kto inny na co innego zwróci uwagę.

arczieku pisze:
A czesci używane do aut ? To jak sprzedają ? Z gwarancją rozruchową.

I szczerze współczuję każdemu kto będzie się starał taką "gwarancję" wyegzekwować. Wystarczy poczytać opinie dowolnego alle-złomowca. W przypadku aut dowiesz się że zawinił niefachowy montaż, w przypadku koptera dowiesz się że latać nie umiesz, sam rozwaliłeś a teraz łosia szukasz. Dla własnego bezpieczeństwa psychicznego przyjmij że gwarancji po prostu nie ma. Jak gość ma konto na Alle z pozytywami to masz po prostu wyższe prawdopodobieństwo że cię świadomie nie wydyma ale zważ że kopter może mieć wadę o które sam sprzedający może nie wiedzieć.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 23:32
Posty: 16
Lokalizacja: Kutno
Verid pisze:
arczieku pisze:
Zauważyłem na tym forum że co niektórzy czują się niedocenieni...

Przykro mi z tego powodu.

A niektórzy stronią od używania własnej mózgownicy i wolą wyręczać się cudzą. Przykro to za dużo powiedziane ale szczerze współczuję rodzinie.
arczieku pisze:
Jak dla mnie różnica jest znacząca miedzy STD a PRO, to brak możliwości zakładania filtrów na STD, oraz dużo mniejszy zasięg oraz problem z utratą zasięgu w STD.

Skoro sprzedam swoje STD a dołożę 1000 zł i przesiądę się na „kolarkę” z lowelka to chyba inwestycja warta swoich pieniędzy.

Kolejna sprawa to jakość zdjęć... STD robi w mniejszej rozdzielczości niż PRO, więc to też jest na plus dla PRO

Czyli jednak potrafisz. I co? Takie trudne to było? A teraz zobacz - photolucas napisał ci że dla niego przesiadka bez sensu. Ja napisałbym ci dokładnie to samo bo na obecną chwilę, mając Ph2, kupowanie (dla mnie) Ph3 w dowolnej wersji jest bez sensu mimo że między jednym a drugim wydaniem jest przepaść bo jak już to dołożyć i kupić coś bardziej mobilnego (Pro Platinum czy Air). I jaki to ma sens w twoim przypadku? Żaden - ty masz inne priorytety, kto inny na co innego zwróci uwagę.

arczieku pisze:
A czesci używane do aut ? To jak sprzedają ? Z gwarancją rozruchową.

I szczerze współczuję każdemu kto będzie się starał taką "gwarancję" wyegzekwować. Wystarczy poczytać opinie dowolnego alle-złomowca. W przypadku aut dowiesz się że zawinił niefachowy montaż, w przypadku koptera dowiesz się że latać nie umiesz, sam rozwaliłeś a teraz łosia szukasz. Dla własnego bezpieczeństwa psychicznego przyjmij że gwarancji po prostu nie ma. Jak gość ma konto na Alle z pozytywami to masz po prostu wyższe prawdopodobieństwo że cię świadomie nie wydyma ale zważ że kopter może mieć wadę o które sam sprzedający może nie wiedzieć.



Weź się już nie udzielaj :) bo nikt tu nie chce Twoich popapranych komentarzy.
Masz jakiś problem i hejtujesz w necie to znaczy się że masz problem po całości w życiu.

Zrelaksuj się .
Obrazek


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11305
Lokalizacja: Mikoszewo
arczieku pisze:
Weź się już nie udzielaj :) bo nikt tu nie chce Twoich popapranych komentarzy.

Obawiam się że tak długo jak będziesz wykazywać niechęć do korzystania z dobrodziejstwa ewolucji jakim jest mózg, tak długo jesteś skazany na moją obecność i twoje chcenie lub jego brak niespecjalnie ma znaczenie.
arczieku pisze:
Masz jakiś problem i hejtujesz w necie to znaczy się że masz problem po całości w życiu.

Za jasnowidztwo to ty się chłopie nie bierz bo z takimi mądrościami ludowymi to sukcesu nie będzie :mrgreen:

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:31 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 23:32
Posty: 16
Lokalizacja: Kutno
Musiałbym się zniżyć do Twojego poziomu :)

Zamiast się zniżać naucz się edytować posty zanim zarobisz krawat

Prosta jedna różnica między ph3 std a pro brak możliwości instalacji filtrów... ect
I wystarczyło napisać a nie robić wywody na temat mojej inteligencji... druga sprawa nie życzę sobie takich tekstów pod moim adresem bo porozmawiamy na żywo. Pamiętaj w internecie nie jesteś anonimowy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11305
Lokalizacja: Mikoszewo
arczieku pisze:
Musiałbym się zniżyć do Twojego poziomu :)

Podobnie jak z tym idiotyzmem z "nie chcesz to nie pisz", chyba wklepałeś coś bez udziału szarych komórek bo tak słabo pasuje do kontekstu.
arczieku pisze:
Prosta jedna różnica między ph3 std a pro brak możliwości instalacji filtrów... ect
I wystarczyło napisać a nie robić wywody na temat mojej inteligencji...

Przecież sam wypisałeś istotne dla ciebie różnice pomiędzy tymi dwoma więc na grzyb ktoś ma to robić ponownie za ciebie?
arczieku pisze:
druga sprawa nie życzę sobie takich tekstów pod moim adresem bo porozmawiamy na żywo. Pamiętaj w internecie nie jesteś anonimowy.

Twoje życzenie nie jest dla mnie rozkazem i dostaniesz pod swoim adresem dokładnie takie teksty jakie uznam za stosowne. Na żywo, jak masz potrzebę, to usłyszysz dokładnie to samo.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 232
Jak czytam te posty :roll: to po co w ogóle odkładać 4 tys na p4 czy mavica nie lepiej od razu dobierać do 20tys i kupić inspire 2? Sprzęt całkiem mobilny...
Mam nadzieję że administrator czyta ten temat :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11305
Lokalizacja: Mikoszewo
Fajny717 pisze:
nie lepiej od razu dobierać do 20tys i kupić inspire 2? Sprzęt całkiem mobilny...

Któregoś razu wybraliśmy się polatać we 3. Ja z Ph2, druga osoba z Ph3 a trzecia z Inspire. Problem polegał na tym że umyśliliśmy latać na plaży do której trzeba było kawałek dojść. Nieszczęśnik z Inspire klął na czym świat stoi jak musiał tego pająka tachać w te i z powrotem przez wydmę więc z tą mobilnością Inspire nie jest tak różowo.
Fajny717 pisze:
Mam nadzieję że administrator czyta ten temat :)

Tak, i ma niezły ubaw. Będzie miał jeszcze większy jak kolegę z Kutna poniesie jeszcze trochę fantazja zamiast refleksji.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 23:32
Posty: 16
Lokalizacja: Kutno
Verid pisze:
Fajny717 pisze:
nie lepiej od razu dobierać do 20tys i kupić inspire 2? Sprzęt całkiem mobilny...

Któregoś razu wybraliśmy się polatać we 3. Ja z Ph2, druga osoba z Ph3 a trzecia z Inspire. Problem polegał na tym że umyśliliśmy latać na plaży do której trzeba było kawałek dojść. Nieszczęśnik z Inspire klął na czym świat stoi jak musiał tego pająka tachać w te i z powrotem przez wydmę więc z tą mobilnością Inspire nie jest tak różowo.
Fajny717 pisze:
Mam nadzieję że administrator czyta ten temat :)

Tak, i ma niezły ubaw. Będzie miał jeszcze większy jak kolegę z Kutna poniesie jeszcze trochę fantazja zamiast refleksji.


Dorobił się moderatora i struga kozaka
Zobaczymy jak przyjdzie na moje forum czy będzie taki elokwentny


Zamknij temat bo nie ma co z tobą dyskutować.







Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Ostatnio zmieniony sobota 31 mar 2018, 12:57 przez arczieku, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5974
Lokalizacja: Polska
arczieku pisze:
Prosta jedna różnica między ph3 std a pro brak możliwości instalacji filtrów...

A tak brak...

filter1.jpg
filter1.jpg [ 14.93 KiB | Przeglądany 236 razy ]
filter2.jpg
filter2.jpg [ 17.9 KiB | Przeglądany 236 razy ]
filter3.jpg
filter3.jpg [ 28.74 KiB | Przeglądany 236 razy ]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 12:59 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 232
Jak by mnie było stać na takie drogie sprzęty nie szedłbym z buta tylko jechał np qadem. Druga rzecz zależy na co kogo stać. Wersję dopracowane phantoma zaczynają się według mnie od advanced ze względu na system lightbridge. Miałem dużo transmiterów ImmersionRC, fatshark, bascom jakieś chińskie co miały po 2W w modelach które składałem ręcznie. Były zabawy z antenkami i żadne nie miało tak dobrego zasięgu obrazu. Zabawa w eleresy jedno zakłócało drugie. Worek pieniędzy a efekt lipny.


Ostatnio zmieniony sobota 31 mar 2018, 13:01 przez Fajny717, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 13:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 23:32
Posty: 16
Lokalizacja: Kutno
Fajny717 pisze:
Jak by mnie było stać na takie drogie sprzęty nie szedłbym z buta tylko jechał np qadem. Druga rzecz zależy na co kogo stać. Wersję dopracowane phantoma zaczynają się według mnie od advanced ze względu na system lightbridge. Miałem dużo transmiterów ImmersionRC, fatshark, bascom jakieś chińskie co miały po 2W w modelach które składałem ręcznie. Były zabawy z antenkami i żadne nie miało tak dobrego zasięgu.


Dlatego zacząłem tem temat... ale kolega moderator jest mądrzejszy i wszechwiedzący i ciekawe jak on zaczynał...




Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 13:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11305
Lokalizacja: Mikoszewo
arczieku pisze:
Zobaczymy jak przyjdzie na moje forum czy będzie taki elokwentny

Na pewno nie będę zmuszał otoczenia do myślenia za mnie.
arczieku pisze:
Zamknij temat bo nie ma co z tobą dyskutować.

No co ty? Taki ubaw i to za darmochę?
Fajny717 pisze:
Jak by mnie było stać na takie drogie sprzęty nie szedłbym z buta tylko jechał np qadem

Starczyło na Inspire a na quada już nie. :mrgreen: Z resztą nie wiem jak u ciebie ale u nas wiazd quadem na plażę kosztuje nieskromny mandacik.
Fajny717 pisze:
Druga rzecz zależy na co kogo stać.

Właśnie. A dokładniej - ile jest w stanie poświęcić na sprzęt. Dla jednego 3k nie stanowi problemu a drugi z 3 stówami będzie się certolił. Ale to decyzja którą samemu trzeba podjąć...
arczieku pisze:
Dlatego zacząłem tem temat...

Zacząłeś ten temat bo ci się nie chciało samodzielnie myśleć przy wyborze. Doświadczenia Fajnego z modelami składanymi ręcznie w podjęciu tej decyzji nie są potrzebne więc możesz porzucić tanie ściemy.
arczieku pisze:
kolega moderator jest mądrzejszy i wszechwiedzący i ciekawe jak on zaczynał...

Jak zaczynał to kopterów nie było, DJI jeszcze nie istniało a za takie pytania nie noszące znamion pomyślunku wyleciałbyś z forum.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 13:29 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 83
Lokalizacja: Lublin
Jasne, że są filtry do STD. Mi został jeszcze nd8 od PGY, nakładany, dedykowany do niego.

A co do sprzedaży Standarda i wymiany na Pro, również odradzam. Odczekaj, przemyśl czy aby nie jakiś mavic lub 4. Mówię, to z własnego doświadczenia. Też przesiadłem się po czasie z STD na ph4. Jak jesteśmy jeszcze przy sprzedaży, to pierw znajdź potencjalnych kupców na standarda, bo nie jest z tym tak łatwo. Uwierz. Znaczy... oddać za kilka stów jest łatwo ale dostać przyzwoitą cenę(a z tego co widzę oczekujesz 1600zł, bo chcesz dołożyć 1tyś. do ph3pro za 2600zł) będzie trudno.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 13:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 23:32
Posty: 16
Lokalizacja: Kutno
Kamyk pisze:
Jasne, że są filtry do STD. Mi został jeszcze nd8 od PGY, nakładany, dedykowany do niego.

A co do sprzedaży Standarda i wymiany na Pro, również odradzam. Odczekaj, przemyśl czy aby nie jakiś mavic lub 4. Mówię, to z własnego doświadczenia. Też przesiadłem się po czasie z STD na ph4. Jak jesteśmy jeszcze przy sprzedaży, to pierw znajdź potencjalnych kupców na standarda, bo nie jest z tym tak łatwo. Uwierz. Znaczy... oddać za kilka stów jest łatwo ale dostać przyzwoitą cenę(a z tego co widzę oczekujesz 1600zł, bo chcesz dołożyć 1tyś. do ph3pro za 2600zł) będzie trudno.



Kupca już mam fakt że za 1400 zł, facet z pro zszedł do 2500

Wiem że lepszy komfort jest taki że moj sprzet kupiony był nowy i wiem o nim wszystko ale chce dalej latać,

Fakt zauważyłem ze filtry są ale producent podaje ze brak możliwości... tym sie sugerowałem.

Kolejna sprawa to powolna transmisja =\


Ps.

Za 2800zl jest używany PH4 :)





Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Re: Phantom 3
Post: sobota 31 mar 2018, 15:25 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 316
ludzie - każdy napisał co myśli.

Ale jeżeli chodzi o cały wątek to stanę w obronie kolegi Verid - dlaczego ?

Wiem że pojawia się tutaj dużo osób nowych - sam kiedyś do takowych należałem - tematy często dublują się - jeżeli nie w samych nazwach to w zawartościach - "weterani" forum często są zasypywani tematami na które odpowiedzi są w google. Jeżeli zapyta jedna osoba - to ok rozumiem ale jeżeli "proste" pytania pojawiają się często to człowieka szlak trafia.

Osoba szukająca pomocy na forum powinna opisać jak najdokładniej swój problem.
W tym przypadku napisałeś jakie są różnice w dronie a nie napisałeś do czego go potrzebujesz, zdjęcia? filmy? hobby? praca? podglądanie sąsiadki? łamanie rekordów odległości ? czy po prostu chęć polatania.

Każdy z nas odpowie na Twoje pytanie inaczej bo nikt nie wie o co dokładnie Ci chodzi i co konkretnie wiesz na temat tych dwóch modeli. (odpowie jeden - powie że już to wiesz i odpowiedź staje się bez znaczenia - czytaj bez sensu odpowiadać).

Jest jedno rozwiązanie tego problemu: zrobić wzorzec na forum typu (Temat pomocy - technicznie, software, porada itd). Dla każdego takiego tematu "regulamin" lub wzorzec - o co pytać i jak określać swoje pytanie czy problem (widziałem już na innych forach takie wzorce). Bo normalne pytanie typu "phantom mi nie lata" - to sam wiesz jak brzmią.
Samo Youtube ma kilkadziesiąt filmów na hasło: "phantom 3 advanced vs professional" - i tam już można się dużo dowiedzieć.
Ja na Twoim miejscu pierwsze szukałbym na Youtube, pozniej na forach a na koncu jezeli nie znalazłeś odpowiedzi zapytał ale np tak:
Filtry w phantom 3 adv - chociaż i tak pewnie znajdziesz odpowiedź w google dla takiego wpisu :)

@edit - nie sugeruj się zawsze ceną - bo sama mówi czy dron jest ok czy nie. Jeżeli ogłoszenie P4 za 2800 jest od tygodnia albo i dłużej to już świadczy o tym że "coś jest nie tak" - normalna okazja znika w kilkanaście godzin. Jeżeli sie nie sprzedał to pytanie dlaczego.

_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.