Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 lip 2018, 17:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 25 kwie 2018, 12:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 kwie 2018, 14:49
Posty: 4
Lokalizacja: Kielce
Ma ktoś zmodyfikowaną aplikacje na iOS ???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 kwie 2018, 08:14 
Offline

Rejestracja: sobota 07 paź 2017, 09:46
Posty: 24
Witam rozumie że oprócz instalacji aplikacji dji go .28 mod trzeba jeszcze wykonać wszystkie punkty z pierwszej strony posta?
Jak w standardzie sprawdzić że jest w FCC jak w zakładce wifi jest tylko zmiana hasła i nazwa sieci a nie ma ilości kanałów?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 28 kwie 2018, 09:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 kwie 2018, 14:49
Posty: 4
Lokalizacja: Kielce
Są kanały i jest wszystko. Wersja .18 zmienia tryb pracy na FCC i w nim pozostanie nie pytając za każdym razem o zmiany nawet jak jesteś w strefie CE.
Wersja .28 jak zauważyłem zakomunikowała, że zmienia na CE tryb pracy ale tego nie zrobiła. Zaraz testy i zobaczymy jak to będzie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 19:12 
Offline

Rejestracja: wtorek 24 kwie 2018, 14:49
Posty: 4
Lokalizacja: Kielce
Chyba ktoś wywalił mi posta....'

Napisze jak jest.
Nie wiem dlaczego ale czasem aplikacja zrywa mi połączenie z nadajnikiem. Wersja .28 oczywiście.
Zdarza się też, że zrywa samo nagrywanie video. Kilka sekund i się wyłącza. Klikam record... kilka sekund i znowu off.

Miał ktoś tak?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 21:43 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2018, 22:25
Posty: 3
Lokalizacja: Katowice
A nie zmienia Ci sieci wifi samoczynnie na mocniejszą np. domową? ( w ustawieniach telefonu u mnie jako asystent wifi)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 30 kwie 2018, 22:27 
Offline

Rejestracja: środa 25 kwie 2018, 22:25
Posty: 3
Lokalizacja: Katowice
Właśnie zainstalowałem na telefonie ostatnią z możliwych sposobów (.28 --> str.2), czuję stres a zarazem ekscytację, ponieważ miałem z tym straszne problemy :) Dron tracił zasięg czasami nawet poprzez ruszenie gimbalem na wysokości 50 m. oraz "oblatywaniu nieruchomosci": Jutro testuję i na pewno dam znać jak poszło.

Proponowałbym wrzucić uaktualnienie do wersji .28 do głównego postu oraz zmianę ustawień w telefonie, na możliwość instalacji apek poza sklepem play itd. (debugowanie USB? czy jakoś tak mi się kojarzy...robiłem to dawno temu) bo zrobi się małe zamieszanie ;) na razie wszyscy ogarniają ale lada chwila tak jak na innych forach będą pytania o to...

Pozdrawiam i gratuluję ;)

Edit:


Właśnie jestem po pierwszych testach. Opcja 3 instalacji.

.18 - poprawa zasięgu ale BARDZO częste crashowanie aplikacji co zmienia lot w mały stres.
.28 - za pierwszym odpaleniem nic nie wniosła , usunąłem zainstalowałem raz jeszcze i zaczęło działać :) przed wgraniem max zasięg jaki osiągnąłem to 150m. Na wysokości 50 m. Dzisiaj 270 m. I dopiero urwało połączenie. Tyle że to było na polu... Więc zasięg powinien być większy... Jakies pomysły co może być nie tak ??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 02 maja 2018, 17:22 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 8
Cześć,
Na prawdę ważne jest wczesniejsze dokładne wyczyszczenie tabletu/smartfona z pozostałości oryginalnego softu bo powoduje bałagan. Poniżej filmik z lotu na 1320m. na aplikacji 3.1.28. OK, czasami wyskakuje komunikat o sieci WLAN ale porównując ją do wersji 3.1.18 to jest niebo do ziemi. Ja będąc 1300m od drona miałem pełen zasięg RC. Dodam że lot wykonany 3SE.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 06:47 
Offline

Rejestracja: piątek 13 kwie 2018, 05:54
Posty: 3
Witam powiecie czemu za każdym razem po uruchomieniu drona mam komunikat gimbal disconnected o dziwo po skalibrowaniu można nim normalnie wystartować
phantom 3se


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 04 maja 2018, 21:19 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 01:55
Posty: 20
Lokalizacja: Polska
coloit pisze:
Witam powiecie czemu za każdym razem po uruchomieniu drona mam komunikat gimbal disconnected o dziwo po skalibrowaniu można nim normalnie wystartować
phantom 3se


To urok wersji 3.1.8 .. tez tak miałem. Niby gimabl disconect a wszystko smiga i działa.
W wersji 3.1.28 problem został rozwiązany


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 maja 2018, 06:19 
Offline

Rejestracja: piątek 13 kwie 2018, 05:54
Posty: 3
Witam Przy wersji 3.1.28 rozłączało mi połączenie aparatury z dornem najadłem się strachu i wgrałem 3.1.18
A i jeszcze jedno po wgraniu 3.1.28 po odpaleniu apki pobiera jeszcze coś z internetu pozwolić jej na to czy nie


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 maja 2018, 11:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 54
Wg. mnie wersja 3.1.8 jest najbardziej stabilną, oczywiście po wcześniejszej zmianie na FCC przy pomocy 3.1.28 lub 3.1.18. Brak jakichkolwiek zbędnych komunikatów i bezproblemowy lot w terenie zurbanizowanym na odległość >1000m. To w sumie oryginalna wersja aplikacji na tyle stara ( bo z lipca 2017r) , że nie posiadała inplementacji automatycznej FCC/CE.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 05 maja 2018, 16:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 01:55
Posty: 20
Lokalizacja: Polska
coloit pisze:
mi połączenie aparatury z dornem najadłem się strachu i wgrałem 3.1.18
A i jeszcze jedno po wgraniu 3.1.28 po odpaleniu apki pobiera jeszcze coś z internetu pozwolić jej na to czy n


Oczywiscie ze pozwolić.. Bez tego pobrania ( druga cześć aplikacji ) własnie najadłeś się strachu :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 29 maja 2018, 13:25 
Offline

Rejestracja: sobota 26 maja 2018, 13:28
Posty: 5
Witam,
czysty tablet ustwianie fabryczne, nie idzei zainstalowac aplikacji komunikat "failed to get resource file"
Dodam ze internet oczywiscie wlaczony.
Czy ktos uporal sie z podobnym problemem?
Pozdrawiam
p.s
udalo sie rozwiazac problem, problem byl po stronie tableta nalezy ustwic dobrze strefe czasowa, godzine, uslugi google, sklep play powinien dzialac, konto google skonfigurowane, dopiero wtedy nalezy instalowac apke.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 15:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 07 maja 2018, 10:20
Posty: 1
Lokalizacja: Zlotów
Witam,
poproszę o hasło na PW do wersji 3.1.28
Z góry dziękuję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 cze 2018, 15:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8498
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Proszę o hasło do softu, pytać kolegę VanDark na PW, nie tutaj.

Może warto je znieść? Nie trzeba będzie nawet pytać. Łatwiej dla zainteresowanych.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.