Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 lis 2018, 19:15


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 07 lut 2018, 17:41 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 01:55
Posty: 21
Lokalizacja: Polska
Coś musiało Ci pójść nie tak podczas instalacji. jak dotąd nie słyszałem o tego typu problemach. Wydaje mi się że na uwagę zasługuje tu Twój telefon czy też tablet.
1.) Jeśli wykonujesz to w domu gdzie masz stały dostęp do internetu przez WiFi wyłącz automatyczne logowanie się do tych sieci.
2.) Usuń wszystkie zapamiętane sieci (punkty dostępowe) w Twoim telefonie poprzez funkcję "zapomnij sieć" łącznie z połaczeniem z Phantomem
3.) Odinstaluj aplikacje DJI Go oraz za pomocą menadżera plików usuń folder DJI z telefonu - tak by nie zostały na nim poprzednie dane konfiguracyjne.
4.) Zainstaluj aplikacje 3.1.18 - Włącz tarnsmisję danych pakietowych, uruchom aplikację i zaloguj się do konta
5.) Uruchom RC a następnie Phantoma i poczekaj ąz dron nawiąże połączenie z kontrolerem
6.) W telefonie wyszukaj w sieciach WiFI Phantoma i podłącz się do niego. ( możesz otrzymać komunikat z prośbą o zezwolenie na połączenie internetowe poprzez pakietową transmisję danych) zezwól na to
7.) uruchom aplikację DJI Go 3.1.18 .. połacz się z Phantomem
musi działać.

ps Po tych zabiegach musisz wystawić Phantoma i telefon na balkon :) żeby znalazł surfix i pobrał dane z GPS. Jeśli złapie i nie pobierze map i rozłącz się na chwile z Phantomem ale nie wychodź z aplikacji. Aplikacja pobierze mapy (szczegolnie gdy jest uruchamiana pierwszy raz ) a gdy znajdzie Ci już punkt gps i wyswietli mapy podlacz sie z powrotem z Phantomem.

Jeśli to nie zadziała to napisz bliżej z jakiego telefonu czy tabletu korzystasz .. jaka wersja Androida .


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 lut 2018, 18:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
Huawei media Tab 8, najnowszy Android. Problem polega na tym, że dron łapie fixa widzi 16 satelitów, w aplikacji w miejscu gdzie była mapa jest ikona punktu RC i drona ale brak mapy :evil: Już kombinowałem na wiele sposobów, restart tabletu i nic. Mapy ładują się błyskiem w androidzie tzn. jego aplikacji Google Map. Bez problemu znajduje położenie na mapach, niestety Dji nie ładuje mapy. Zainstalowałem też najnowszą wersję apk. Dji i oczywiście po zmianie z FFC na CE mapa się załadowała. Dzięki za zainteresowanie może znajdziesz jakieś rozwiązanie problemu, zależy mi o tyle na tym, że w trybie CE oddalam się od drona po uliczkach osiedlowych na odległość ca 50m i już jest utrata sygnału. W trybie FFC ta odległość między domami wynosi 250m co w przełożeniu na fakt, że jestem między budynkami jest odległością bardzo dużą a trzeba brać poprawkę na budynki i WI FI w każdym domu.

A teraz dla potomnych bo może ktoś popełni ten sam błąd co ja :evil: :roll: Błędem było instalowanie aplikacji (czy to zmodowanej czy też z lipca 2017r) z ścieżką dostępu z karty micro sd a nie z pamięci wewnętrznej. Niestety tam gdzie w grę wchodzą pliki współdzielone absolutnie trzeba instalować program z pamięci wewnętrznej, w przeciwnym wypadku patrz j/w. Już po problemie, mapy są , FFC jest- tylko brak informacji o częstotliwościach połączenia 2,4/5,8 ( może to kwestia danych aplikacji?) i pogody do latania 8-) . Pozdrawiam serdecznie Darek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 lut 2018, 13:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 01:55
Posty: 21
Lokalizacja: Polska
darek11 pisze:
Błędem było instalowanie aplikacji (czy to zmodowanej czy też z lipca 2017r) z ścieżką dostępu z karty micro sd a nie z pamięci wewnętrznej. Niestety tam gdzie w grę wchodzą pliki współdzielone absolutnie trzeba instalować program z pamięci wewnętrznej, w przeciwnym wypadku patrz j/w. Już po problemie, mapy są , FFC jest- tylko brak informacji o częstotliwościach połączenia 2,4/5,8 ( może to kwestia danych aplikacji?) i pogody do latania . Pozdrawiam serdecznie Darek.


To cenna uwaga. Uwzględnię ją w opisie pierwotnym.
Natomiast co się tyczy częstotliwości to u mnie są wyświetlane prawidłowo w wersji 3.1.18. Zarówno zakładka 2,4GHz jak i 5Ghz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 lut 2018, 18:35 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
[/quote]Natomiast co się tyczy częstotliwości to u mnie są wyświetlane prawidłowo w wersji 3.1.18. Zarówno zakładka 2,4GHz jak i 5Ghz.[/quote]

Być może wersja 3.1.8 nie miała tej zakładki dotyczącej częstotliwości? Nie mam pojęcia, istotnym jest fakt, że RC pracuje dużo wydajniej, a o to w sumie chodziło. :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 08 lut 2018, 20:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 01:55
Posty: 21
Lokalizacja: Polska
darek11 pisze:
Natomiast co się tyczy częstotliwości to u mnie są wyświetlane prawidłowo w wersji 3.1.18. Zarówno zakładka 2,4GHz jak i 5Ghz.[/quote]

Być może wersja 3.1.8 nie miała tej zakładki dotyczącej częstotliwości? Nie mam pojęcia, istotnym jest fakt, że RC pracuje dużo wydajniej, a o to w sumie chodziło. :lol:[/quote]

No to jest pewne ze nie miała. Myślałem że mówisz o wersji 3.1.18 z mojego postu. Ta działa u mnie poprawnie z FFC i w niej już sa zakładki 2,4GHz jak i 5Ghz.
Tak czy siak SE przełącza się automatycznie na częstotliwości których SR w danym środowisku jest najlepszy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 lut 2018, 08:42 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
VanDark pisze:
darek11 pisze:
Natomiast co się tyczy częstotliwości to u mnie są wyświetlane prawidłowo w wersji 3.1.18. Zarówno zakładka 2,4GHz jak i 5Ghz.



Ja najpierw zainstalowałem 3.1.18, która zmieniła EC naFFC. Ponieważ była mało stabilna ( nie wiem z jakiego powodu - na czerwono status gimbala) po usunięciu zainstalowałem 3.1.8, która działa wyśmienicie i nie zmienia statusu FFC. Tylko oczywiście wymóg o którym pisałeś- wyłączenie aktualizacji. I mam nadzieję, że pomimo braku zakładki częstotliwości jest obsługa zarówno 2,4 jak 5 Ghz. Zakładam, że tak bo przecież zależy to od RC a aplikacja to tylko informacja o stanie drona i połączeń. Pozdrawiam Darek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 mar 2018, 22:37 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 sty 2018, 18:52
Posty: 10
Lokalizacja: Gdynia
witam

proszę o sprecyzowanie co rozumiesz pod stwierdzeniem ... (nie instaluj z karty microSD lub innych pamięci dodatkowych tylko w pamięci wewnętrznej urządzenia) ... to "urządzenie" oznacza drona ?

Pozdrawiam i przepraszam że nie wiem


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 mar 2018, 09:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
Nie- urządzenie oznacza : tablet, telefon etc. :roll: , na którym zainstalowana jest aplikacja. Pozdrawiam Darek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 mar 2018, 22:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 07 sty 2018, 18:52
Posty: 10
Lokalizacja: Gdynia
CZy aby wybrać sposób 3i , muszę wykonywać wszyskie kroki z wariantu 1 potem kolejno 2i i na koniec 3 ? Nie wystarczy wgrać apki mod zgodnie z opisem w 3 wariancie?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 mar 2018, 08:26 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
Nestor 1965 pisze:
CZy aby wybrać sposób 3i , muszę wykonywać wszyskie kroki z wariantu 1 potem kolejno 2i i na koniec 3 ? Nie wystarczy wgrać apki mod zgodnie z opisem w 3 wariancie?

Instalujesz aplikację zmodowaną ot i wszystko, ponieważ to właśnie aplikacja zmieni CE na FCC. Pozdrawiam Darek. ( u mnie po inf. otrzymanym od kolegi, który założył temat zadziałało).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 mar 2018, 17:12 
Offline

Rejestracja: niedziela 25 mar 2018, 20:25
Posty: 1
Lokalizacja: Gdańsk
Cześć kolego pomógł byś mi w temacie zmiany trybu ce na fcc w pajntomie 3 advence ?? Pozdrawiam darek11,


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 mar 2018, 09:43 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
1mgd1 pisze:
Cześć kolego pomógł byś mi w temacie zmiany trybu ce na fcc w pajntomie 3 advence ?? Pozdrawiam darek11,

Idąc za radą założyciela tematu jak i czytając uważnie instrukcję :roll: poradzisz sobie bez problemu. Aplikacja sama za Ciebie dokona zmiany trybu. :lol:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 07 kwie 2018, 19:47 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
Witam serdecznie

Zainstalowałem zmodowaną aplikację DJI Go i póki co są problemy. Przede wszystkim aplikacja jest bardzo niestabilna, zrywa połączenie wideo, wyłącza aplikację. Nie testowałem zmodowanej aplikacji z Phantomem ale obawiam się że podczas lotu będzie się wyłączała. Dodam tylko że przed jej zainstalowaniem wyczyściłem wszystkie pliki z komórki. Wiecie co może być tego powodem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 kwie 2018, 09:13 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
kryzys78 pisze:
Witam serdecznie

Zainstalowałem zmodowaną aplikację DJI Go i póki co są problemy. Przede wszystkim aplikacja jest bardzo niestabilna, zrywa połączenie wideo, wyłącza aplikację. Nie testowałem zmodowanej aplikacji z Phantomem ale obawiam się że podczas lotu będzie się wyłączała. Dodam tylko że przed jej zainstalowaniem wyczyściłem wszystkie pliki z komórki. Wiecie co może być tego powodem?

Sam sobie przeczysz. Skąd wiesz, że rwie połączenie video skoro nie testowałeś jej z Phantomem? To z czym to połączenie jest?- jeżeli nie z kamerą koptera.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 08 kwie 2018, 11:45 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 sty 2018, 01:55
Posty: 21
Lokalizacja: Polska
Dysponuję już nową wersją zmordowanej aplikacji DJI Go 3.1.28

Po miesięcznych testach wydaje się być wszystko ok. Jedyny mankament to pojawiający się od czasu do czasu komunikat o zmianie WLAN. Nie udało się go jeszcze wyciąć ale pracujemy nad tym.
Jest to tylko komunikat - aplikacja cały czas pozostaje w trybie FCC.

Poprawiono stabilność sygnału, nie występują już pady aplikacji. Stabilny zasięg na poziomie 2000 - 2500 m. Udało mi się polecieć na 2750. Loty w mieście spokojnie na 1,5 k.
Hasło na pw. Wszelkie uwagi mile widziane.



Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.