Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 16 lis 2018, 15:33


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 05 paź 2018, 21:38 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
jeśli masz chomika to wrzuć i podaj nazwę konta to spróbuje ściągnąć, jesli nie to spróbuj wrzucic na jakiś serwer


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 06 paź 2018, 22:53 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 56
Lokalizacja: Bolesławiec
Uwaga !
Będę się chwalił :)

2926,6 metrów


na tyle sobie dziś pozwoliłem polecieć.

Warunki były średnie, wiało czasami nawet silnie - więc miałem pietra że kopter może nie wrócić.
Co mogę powiedzieć - adrenalina była, program do nagrywania ekranu też - chociaż kiepsko go skonfigurowałem :cry: no ale - klatka z filmu poniżej:

Obrazek

Parę sekund potem - z ekranu poszło polecenie o RTH.

Dokonfiguruję program do zgrywania pulpitu i trzeba będzie przelecieć się znów - zobaczę o ile sie uda przekroczyć magiczne 3000 metrów.

Aaaa- i pytanko do znawców - zauważyłem, że aplikacja przestała korzystać z map Here i teraz korzysta z Google - ktoś wie jak to uruchomić żeby pokazywało aktualną pozycje ? Mapy Here miałem zainstalowane i działało to fajnie w momencie kiedy kopter sobie latał.

Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 22:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 06 wrz 2018, 14:51
Posty: 17
Lokalizacja: Grudziądz
Wrzuć kolego Bizon tą twoją wersje apki co korzystasz żebym mógł ściągnąć


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 11:30 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 56
Lokalizacja: Bolesławiec
Hello.

mod_3.1.18_fcc_v3.apk - aplikacja waży 225MB.



DJI.GO.v.3.1.28.mod.apk - tą mam zainstalowaną i działa bez problemu.


Sprawdziłem dodatkowo z jakiego Fake GPS kożystałem - Fake GPS Location Spoofer Free



Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 21:37 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
A ja latam sobie spokojnie na 3.1.28 a dzisiaj wyskoczyło mi new firmware available phantom 3 SE 1.5.40. Koledzy aktualizować? Obawiam się, że jak dokonam aktualizacji już nie będę miał frajdy na loty 500m. w górę czy do przodu 2400m... macie to samo???


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 paź 2018, 18:48 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
Dzisiaj pożyczyłem drona koledze i chciałem jemu zainstalować na jego smartfonie modową aplikację i się niestety już nie da. Proces instalacji przebiega bez problemu natomiast przy rozpakowaniu nie pobiera dodatkowych plików więc o ile się nie mylę teraz każdy kto na nowo będzie chciał wgrać soft będzie miał ten problem. Obym się mylił ale kończą się dobre czasy z app 3.1.28... Normalnie chyba nie zmienię smartfona przez 5 lat :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 paź 2018, 19:17 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 56
Lokalizacja: Bolesławiec
UUUUUU :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

To kurde kiepścizna.

Więc nasz podniebny gladiator VanDark kolokwialnie ujmując mógłby pofatygować swoje szanowne 4 litery i coś napisać odnośnie nowych wersji. Bo skupiliśmy się na aplikacji która w sumie była ok.

No chyba, że jakimś cudem ktoś w czeluściach internetu znajdzie wersję która nie potrzebuje nic dociągać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 paź 2018, 21:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
VanDark pisze:
W najbliższym dniu podam nową wersję apki 3.1.34 kończe testy ..


VanDark jak tam testy? Trzymamy kciuki...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 paź 2018, 21:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 56
Lokalizacja: Bolesławiec
Chciałbym uspokoić sytuację. Zainstalowałem na tablecie naszą ulubioną zmodowaną apke i.....


wszystko działa.

Pobiera dodatkowy plik z Internetu i ma amerykański zasięg.
Jutro dołączę fotorelację.



Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 paź 2018, 07:06 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
bizon pisze:
Chciałbym uspokoić sytuację. Zainstalowałem na tablecie naszą ulubioną zmodowaną apke i.....


wszystko działa.

Pobiera dodatkowy plik z Internetu i ma amerykański zasięg.
Jutro dołączę fotorelację.



Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka



Podeślij. U mnie tak jak wcześniej pisałem wywala informację o konieczności zaktualizowania firmware po połączeniu z dronem i tak jak wczoraj pisałem nie udało się na samsungu kolegi zainstalować modowej aplikacji... ale fajnie, że może ja się mylę :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 paź 2018, 07:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
https://drive.google.com/open?id=1dVqvh ... q6GqYzqpDf

Nie przetestowana jeszcze wersja 3.1.34 ... z rosyjskich chaszczy :-)

Hasło : 076

Dajcie znać jak ktoś potestuje :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 paź 2018, 10:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 56
Lokalizacja: Bolesławiec
Teraz na spokojnie.

Wczoraj na funfel nówce sztuce - prosto z pudełeczka tablecie pod loty zainstalowałem bez problemu zmodowaną apkę 3.1.28
Bez kombinowani z Fake GPs i innymi rzeczami.
Poniżej kilka fotek na szybko z instalacji itd.

Obrazek
Po zainstalowaniu zmodowanej apki - moment dociągania reszty plików z internetu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Tablet to Lenovo TAB3 10 Plus

Poniżej jeszcze tylko ilośc kanałów dla 5GHz i 2.4GHz

Obrazek

Obrazek

Wszystko instalowane na Lenovo TAB3 10 Plus


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 11 paź 2018, 21:25 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
No to fajosko. Być może coś nie hallo w mojej apce i na komórce kolegi. Inna sprawa jako, że pożyczyłem ptaka koledze a mamy fajną pogodę może ktoś przetestuje rosyjską zmodowaną aplikację 3.1.34? Dajcie znać :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 15 paź 2018, 18:22 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 36
Koledzy sprawdziłem tą rosyjską wersję mod 3.1.34 i powiem krótko jest kicha. Owszem dron jest w trybie FCC natomiast posiada poważną wadę a mianowicie nie ustala pozycji GPS miejsca startu a co za tym idzie nie jest możliwy bezpieczny powrót do domu. Mapy też nie są mapami od googla a dodatkowo się nie wyświetlają w dolnym rogu. Reasumując za kilka dni wyrzucę posta aby nie zaśmiecać forum no chyba że ktoś pobrał i jest u niego OK. U mnie się to nie udało...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 16 paź 2018, 08:40 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 maja 2014, 15:21
Posty: 56
Lokalizacja: Bolesławiec
kryzys78 pisze:
Mapy też nie są mapami od googla


A możesz powiedzieć czy w wersji 3.1.28 poprawnie wyświetlają Ci się mapy ? Wcześniej aplikacja korzystała z HERE map - zainstalowałem i było ok. Ale teraz widzę, że powinna korzystać z map Google - ale niestety lipa - nic nie widzę. Jak jest u ciebie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 201 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.