Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 24 sie 2019, 04:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 16 cze 2017, 10:44 
Offline

Rejestracja: wtorek 06 cze 2017, 13:57
Posty: 1
WITAM!
Chciałem poruszyć temat jakie modele smartfonów działają z DJI MAVIC PRO.
Jeśli to zagadnienie było już tematem forum to przepraszam.
Jak kupowałem Mavica to okazało się, że moje smartfony marki Samsung nie dają rady z podglądem na żywo.
Kupiłem w promocji za 500zł. telefon MyPhone Luna II i działa wszystko jak należy.
Pisze o tym dlatego, że sam miałem problem z dobraniem odpowiedniego i niedrogiego telefonu, który będzie działał bez zarzutu.
Może komuś przyda się taka informacja :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 cze 2017, 13:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 20:05
Posty: 251
Lokalizacja: Wrocław
Na pewno działa Samsung Note 4

_________________
Protos Mini
Goblin 700
Quad 250


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 cze 2017, 15:42 
Offline

Rejestracja: wtorek 14 lut 2017, 10:12
Posty: 23
Lokalizacja: Rybnik
Zapewne działają te same co z Phantomem 4 - przecież to ta sama aplikacja...

U mnie iPhone 5s działa poprawnie, ale strasznie się grzeje i bateria znika w oczach.
No i ten ekran...

Dlatego na codzień używam iPad' Mini bodajże 3 generacji - chodzi super.

_________________
FunCub, Robocat, Mavic, TyphoonH, cdn.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 cze 2017, 16:16 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 maja 2017, 20:04
Posty: 3
Lokalizacja: PL
Od marca latam na jabłku 7 plus.
Działa świetnie. Żadnych opóźnień, restartów.
Bez żadnego problemy trzy baterie można wylatać bez doładowywania (oczywiście I7) i pozostaje jeszcze 30-40%
Polecam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 cze 2017, 22:35 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 00:34
Posty: 245
Lokalizacja: Limerick
Co prawda jeszcze za dużo nie latałem ale używam HTC 10. Nie miałem jak na razie problemów. Przed zakupem Mavica pisałem do DJI czy HTC 10 nie sprawia problemów ale w odpowiedzi dostałem tylko informację, że nie ma go na liście urządzeń rekomendowanych.

Dzisiaj trochę polatałem z już nowym firmwarem .0900 i z wersją DJI Go 4.1.2 na moim HTC 10 i nie miałem żadnych problemów. Oby tak dalej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 cze 2017, 05:56 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 cze 2017, 21:17
Posty: 34
Lokalizacja: Wrocław
Rafi2 pisze:
WITAM!
Chciałem poruszyć temat ...

Dzięki za info. Mój Honor7 wywala się czasem co 5 sekund i szukam czegoś w rozsądnej cenie wyłącznie do Mavica.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 cze 2017, 09:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1322
ocean_wro pisze:
Na pewno działa Samsung Note 4

Co prawda z P4 (chyba to nie ma znaczenia) ale u mnie czasem potrafi zamknąć aplikację.
Podobnie jak coolgate używam iPad mini3 - nigdy mnie nie zawiódł.
Ps.
A jak Twoje gogle?
Już wsio widzisz OK?

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 cze 2017, 17:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 20:05
Posty: 251
Lokalizacja: Wrocław
goggle pojechały do serwisu w Holandii. Tam mi uznano wadę i mam dostać nowe z DJI.
Pisałem chyba. Znalazłem bad pixela. Zaczynałem się już przyzwyczajać do obrazu w nich. Jak przyjdą nowe to zobaczę czy coś inaczej będzie czy tak samo. Też pisałem że raz w locie się zrestartowały :-)

_________________
Protos Mini
Goblin 700
Quad 250


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 cze 2017, 19:21 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 cze 2017, 21:17
Posty: 34
Lokalizacja: Wrocław
Rafi2 pisze:
WITAM!
Chciałem poruszyć temat jakie modele ...

Dzięki, właśnie nabyłem (tylko do kurczaka) i działa świetnie!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 cze 2017, 20:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3342
Lokalizacja: Olsztyn
Jest już bardzo podobny temat viewtopic.php?f=54&t=28990

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 29 cze 2017, 20:11 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 cze 2017, 00:34
Posty: 245
Lokalizacja: Limerick
Podobny ale nie do końca, tam chodzi o głównie o aplikację do DJI Go a nie DJI Go 4. Wydaje mi się, że jest spora różnica między nimi ale mogę się oczywiście mylić.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 cze 2017, 05:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 15 cze 2017, 21:17
Posty: 34
Lokalizacja: Wrocław
Rafi2 pisze:
WITAM!
Chciałem poruszyć temat jakie modele smartfonów


Czy u Ciebie Lumia też zabiera prad ze strownika podczas pracy? U mnie sama nie korzysta ze swojego w ogóle! Jest w ustawieniach do czego będzie wykorzystane złącze USB, ale nie mogą zmienic z ładowania na przesył plików.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 cze 2017, 14:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 wrz 2010, 07:42
Posty: 44
Lokalizacja: Rybnik, Zabrze
Czy macie problem ze zrywaniem połączenia podczas lotu? Często zdarza mi się że DJI GO 4 traci połączenie z nadajnikiem obraz na smartphonie robi się szary i przestaje działać.
Nadajnik nadal działa i można sterować Mavikiem.
Tel to Samsung Note 4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 cze 2017, 15:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 03 paź 2015, 20:05
Posty: 251
Lokalizacja: Wrocław
Też używam note4 ale nigdy nie zaobserwowałem opisanych objawów. W dji gogglach ok, ale na smartfonie i note4 zawsze byli oki

_________________
Protos Mini
Goblin 700
Quad 250


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 30 cze 2017, 16:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 26 wrz 2010, 07:42
Posty: 44
Lokalizacja: Rybnik, Zabrze
Jaka masz wersję androida? Masz root? Zmieniłeś coś w ustawieniach? Z którego portu USB nadajnika się łączysz z telefonem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 55 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.