Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 24 lut 2019, 07:00

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 08 sty 2019, 15:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8947
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Pojawiła się aparatura od dji z wbudowanym ekranem, może kogoś zainteresuje:

https://store.dji.com/product/dji-smart-controller



Recenzja:



4e2caa49-29ba-46c2-83f0-4d0dc41990a0 (1).jpg
4e2caa49-29ba-46c2-83f0-4d0dc41990a0 (1).jpg [ 127.44 KiB | Przeglądany 865 razy ]

_________________
Mój kanał na YT
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sty 2019, 16:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6867
Lokalizacja: Polska
Adrián pisze:
Pojawiła się aparatura od dji z wbudowanym ekranem

Byly juz jakis czas temu przecieki. Jedynym plusem tej aparatury jest chyba tylko wyjscie HDMI i duza bateria.

Bo jesli chodzi o rozmiar to jest troche bez sensu - maly skladany Mavic i wieksza od niego aparatura...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sty 2019, 16:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8947
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jasność ekranu, też zasługuję na plus.
Natomiast na minus, to brak matowej szybki, trzeba naklejać folie, by odblaski nie przeszkadzały.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sty 2019, 17:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6867
Lokalizacja: Polska
Adrián pisze:
Jasność ekranu, też zasługuję na plus.

Jasnosc jest taka sama jak tanszego o 100euro CS, wiec wciskanie na sile ekranu w kontroler tylko niepotrzebnie go powieksza a sam ekran czyni mniej uniwersalnym...

O ile mialoby to sens np. w Cendence to w przypadku kompaktowych Mavicow troche to zaprzecza idei.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 08 sty 2019, 21:30 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 266
Lokalizacja: szczecin
Tak jak koledzy pisali, rozmiar zabija atrakcyjność. Do tego ta cena ... przeszło 3/4 ceny mavica zoom...
Nie raz latałem mavicami w różnych warunkach oświetleniowych i dobry ekran telefonu zawsze dawał radę, poza tym od czego mamy nakładki przeciwsłoneczne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 09 sty 2019, 23:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6867
Lokalizacja: Polska
I to w zasadzie podsumowuje temat


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sty 2019, 18:50 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 391
wszystko fajnie - ale czy nie mogą iść w stronę ekranu przed (nad) nadajnikiem a nie jak jest teraz POD...

Moim zdaniem nie jest to tak fajne jak ekran przed (lub jak kto woli NAD) nadajnikiem. Rozwiązanie ekranu czy telefonu pod gałkami sterowania dronem powoduje że często zasłaniamy sobie ekran albo mamy ręce tak wygięte (dłonie itd) - by widzieć ekran

_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sty 2019, 21:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8947
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Mając tablet 7" w uchwycie aparatury, nic nie zasłaniam i ręce są bardzo dobrze ułożone.
Więc to osobiste preferencje. Dla mnie jest bardzo dobrze.
Są uchwyty nad gałkami do tabletów / smartfon ów, więc można sobie wg uznania dopasować.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sty 2019, 21:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 12078
Lokalizacja: Mikoszewo
Jedyna sytuacja gdy tablet pod aparaturą mi przeszkadzał to w przypadku gdy chciałem użyć smyczy bo przechodziła w poprzek ekranu.
Dokładanie mocowań tabletu nad gałki to kolejny rupieć zmniejszający mobilność i wydłużający czas przygotowania do lotu więc po prostu odpuściłem sobie smycz.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sty 2019, 22:07 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 391
- tak ale dziwi mnie to że nie zaprojektowali od razu smart kontrolera z gałkami u dołu - chodzi tylko o zamianę kontrolera z ekranem - w przypadku tego kontrolera nie byłoby rupiecia

_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 10 sty 2019, 22:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8947
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zapewne dlatego, że od mavica i sparka tak jest montowane i nie chcieli tego zmieniać. Ludziom mogło by się to nie spodobać.
Po co mają zmieniać dotychczasowe przyzwyczajenia?

Zresztą, nie ma co gdybać co dji miało na myśli. Tak zrobili, widocznie uznali, że tak jest ok.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 sty 2019, 17:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 04 lip 2012, 08:27
Posty: 201
Lokalizacja: Kraków
Mnie się to podoba, miałem drony Walkery i Yuantec'a z kontrolerami z monitorem i wygodniej mi było odpalić kontroler , niż "bawić się w wpinanie
kabelków i mocowanie telefonu". To zabiera czas , a i telefon w tym czasie jest nie do użytku.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.