Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 11:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 04 gru 2018, 09:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 22 lis 2018, 09:16
Posty: 1
Lokalizacja: Piotrków Trybunalski
Witam Forumowiczów,
mam mały problem mianowicie mam zestaw Combo z Kontrolerem. Wszystko sie ładnie łączy, telefon połączony z RC po WiFi. Oraz Rc z dronem tez jest prawidłowo połączony. Moje pytanie to jak latać za zasięgu rc z dronem, ponieważ mimo ze wszystko jest połączone to po oddaleniu się na kilkadziesiąt metrów ( ok 50 m odległości i 20 m wysokości) dron traci zasięg i wraca funkcją RTH.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 10:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 250
Lokalizacja: szczecin
Poczytaj o FCC ( na forum, jak i popatrz na filmki z Youtube jak to włączyć)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 11:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jw włącz fcc i po problemie.
Nie tylko zwiększy się zasięg, ale co równie istotne, pewne połączenie i mniej zakłóceń obrazu.

Zalecam jeszcze używanie kabla, do połączenia aparatury z tel/tabletem. Lepszy obraz i mniejsze opóźnienie.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 21:02 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 12 paź 2015, 20:05
Posty: 83
I spróbuj polatać w innym miejscu. Moze zakłócenia duże i gubisz sygnał.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
Też tak bywa - mam taką miejscówkę u siebie gdzie mimo FCC kopter sobie nie radzi.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Kolega zapewne i tak nie ma fcc. Jak nie chce stracić smarka, to warto fcc zrobić.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
Zdecydowanie warto.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 22:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Po krótkim doświadczeniu ze smarkiem, bałbym się latać bez fcc. Tym bardziej w mieście lub nad wodą.
Wręcz, to taki obowiązek przed pierwszymi lotami.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 gru 2018, 23:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 18 lis 2018, 12:16
Posty: 12
Lokalizacja: Dolnośląskie
Potwierdzam co koledzy piszą, od początku latam na FCC. i zawsze było wszystko fajnie , raz przez pomyłkę kliknąłem "OK" zamiast "Cancel" i przeszedł w tryb CE, faktycznie strach było latać, gubił zasięg nawet po kilkudziesięciu metrach , szybko przywróciłem FCC :)

Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 06 gru 2018, 19:49 
Offline

Rejestracja: sobota 07 paź 2017, 09:46
Posty: 31
Witam u mnie poprawiło się gdy do połączenia aparatury z telefonem użyłem kabelka a nie po wifi i oczywiście też jak poprzednicy polecam latać na FCC.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 10 gru 2018, 13:54 
Offline

Rejestracja: piątek 04 wrz 2015, 06:56
Posty: 58
Lokalizacja: zachodniopomorskie
Czy można latać na FCC z apką Litchi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 11 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.