Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 17 gru 2018, 18:25


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 05:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 976
Lokalizacja: Nowy Sącz
Głuś pisze:
Przekopałem cały wątek - łatwo nie było
Pytanie ode mnie - czy ten bziuczek ma jakiś softwarowy kaganiec na wysokość lotu? - chodzi mi oczywiście o wysokość względną pomijając wszelkie aspekty techniczne typu zasięg itd.

Druga sprawa, jak to jest z tym CARE - da się to aktywować np. po roku? :-D Czytałem wątek, ale nic o tym nie znalazłem. Pytam dlatego że Adrian podsuną mi pomysł zakupu z Ali wersji EU i wszystko ładnie pięknie tylko że będzie rok gwarancji, więc teoretycznie jak by rok szczęśliwie przelatał i dało by się zapodać CARE to tak jak by dwa lata gwarancji razem mam, a jak po roku sprzedam to na CARE zaoszczędzę, no chyba że sam rozwalę wcześnie, ale to wiadomo że tego nikt nie wie :mrgreen:

Ostatnie pytanie: czy baterie też są w wersjach EU nonEU, czy tu nie ma znaczenia? Kupuje aktualizuje do wersji zgodnej z resztą i ma działać? Chodzi mi też o czysto hipotetyczną sytuacje że na baterii z innej dystrybucji niż reszta zaliczam kreta, żeby nagle się nie okazało że gwarancja znika
W ustawieniach jest możliwe podanie max wysokości oraz max dystansu.
Gdy osiągniesz ustawiony limit dron się zatrzyma a aplikacja poinformuje że to maksimum.

Baterie są jednakowe, różnica może być w zasilaczu a dokładnie w złączu ładowarki wpisanym do gniazdka sieciowego.

Mam wersję z ALi przesłana z magazynu w DE. Wersja EU czyli ładowarka pracuje na 230V.
Ubezpieczenie care refresh - poczytaj warunki, czy to na pewno jest Ci potrzebne.

Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 06:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11973
Lokalizacja: Mikoszewo
pirzol pisze:
W ustawieniach jest możliwe podanie max wysokości oraz max dystansu.

Z zaznaczeniem że firmowo nie wklepiesz w max wysokość więcej niż 500m. Ponoć są metody na obejście ale jak dotąd nie miałem potrzeby skorzystania z tego więc nie powiem ci dokładnie jak to się robi.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 06:24 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 250
Lokalizacja: szczecin
Te Air z Ali wcale nie są EU, tzn na opakowaniu jest napisane że EU ale to tylko tyczy się rodzaju zastosowanej wtyczki.
Po zakupie pytałem w suporcie DJI, podając numer seryjny i dostałem jednoznaczna odpowiedz ze to wersja na rynek Hong Kong, i tam jest realizowana gwarancja.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 10:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8816
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Głuś pisze:
Adrian podsuną mi pomysł zakupu z Ali wersji EU i wszystko ładnie pięknie tylko że będzie rok gwarancji,

Trzeba było brac wczoraj combo z ibood za 3400 z EU, fajna okazja była jak na nasz rynek. Mi tam nie było potrzebne, to tylko wrzuciłem info na forum.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 11:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 770
Lokalizacja: Kraków
Głuś pisze:
Druga sprawa, jak to jest z tym CARE - da się to aktywować np. po roku?

Widziałem gdzieś na stronie DJI care filmik z instruktażem jak kupić care refresh później niż 48 po aktywowaniu mavica - ogólnie rozchodziło się o zweryfikowanie stanu koptera, czyli nagranie filmiku pokazującego jak dany egzemplarz wygląda i lata - czy wszystko jest ok.

"Want to purchase DJI Care Refresh, but your product has been activated over 48 hours? Click https://repair.dji.com/en/djicare/customerupload to learn how."


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 12:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8816
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak, to prawda. Tylko nigdzie nie doczytałem jak późno można to zrobić. Trzeba by napisać do dji.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 12:51 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2018, 10:20
Posty: 16
Lokalizacja: Rzesza
Jeśli dron spadnie czy przechyli się przy lądowaniu na nierównej powierzchni, to silniki automatycznie się wyłączą czy trzeba manualnie to zrobić? Jeśli to drugie, to jak?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 14:46 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 263
Lokalizacja: Łódź
Jeśli dron wykryje że nie jest poziomo, to będzie chciał wyrównać i zwiększą się obroty silników. Tak więc trzeba je wyłączyć manualnie. A jak? Normalnie!

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 14:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6686
Lokalizacja: Polska
s050197 pisze:
Jeśli dron wykryje że nie jest poziomo, to będzie chciał wyrównać i zwiększą się obroty silników. Tak więc trzeba je wyłączyć manualnie. A jak? Normalnie!

Nie do konca jest to prawda. Sa sytuacje w ktorych dron samoczynnie wylaczy silniki.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 15:02 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2018, 10:20
Posty: 16
Lokalizacja: Rzesza
s050197 pisze:
Jeśli dron wykryje że nie jest poziomo, to będzie chciał wyrównać i zwiększą się obroty silników. Tak więc trzeba je wyłączyć manualnie. A jak? Normalnie!
Nie zrozumiałeś pytania?

Wysłane z mojego SM-N960F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 17:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 976
Lokalizacja: Nowy Sącz
Za zestaw podstawowy z caschback wychodziło około 2500zl.
:)

Co do limitu odległości po ostatnim updated softu miałem pola limitu puste.
Nie sprawdzałem czy te 500m przekrocze.

Chciałbym sprawdzić soft litchi niestety nie komunikuje się z aparatura. Nawet soft DJI się nie łączył wtedy. Wywaliłem litchi i wszystko znowu działa.
Adrián pisze:
Głuś pisze:
Adrian podsuną mi pomysł zakupu z Ali wersji EU i wszystko ładnie pięknie tylko że będzie rok gwarancji,

Trzeba było brac wczoraj combo z ibood za 3400 z EU, fajna okazja była jak na nasz rynek. Mi tam nie było potrzebne, to tylko wrzuciłem info na forum.


Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 18:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8816
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
pirzol pisze:
Za zestaw podstawowy z caschback wychodziło około 2500zl.
:)

No tak, za podstawowy, ale combo kosztuje 999$, co daje dużo więcej niż z ibood. Ale to już nie ważne, było minęło ;-)

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 18:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 976
Lokalizacja: Nowy Sącz
Adrián pisze:
pirzol pisze:
Za zestaw podstawowy z caschback wychodziło około 2500zl.
:)

No tak, za podstawowy, ale combo kosztuje 999$, co daje dużo więcej niż z ibood. Ale to już nie ważne, było minęło ;-)


aaa nie ;)
szukaj "DJI AIR EU" co pewien czas pojawia się wysyłka z DE w niskich cenach, do tego caschback np. https://planetplus.com/witamy

pzdr
Piotr

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 18:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8816
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
W niskich cenach, tzn?

Zaoszczędzisz 100zł? (Taniej niż 969$ jeszcze nie widziałem, a obserwuje od dawna, do tego dochodzi CB 8%), z ibood masz 24m gwarancji. Z Ali tylko 12m pewnej, bo od dji, reszta to loteria.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 20:00 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 263
Lokalizacja: Łódź
pawelsky pisze:
Nie do konca jest to prawda. Sa sytuacje w ktorych dron samoczynnie wylaczy silniki.


Dron wyłączy (albo powinien) wyłączyć silniki jak odwróci się do góry nogami. No ale najpierw będzie walczył z tym odwróceniem właśnie przez dodanie gazu na poszczególnych silnikach. Taka sytuacja ma właśnie miejsce jak dron ma zamiar przewrócić się przy lądowaniu (np na silnym wietrze). Bardziej dotyczy to oczywiście phantomów, ale podejrzewam, że są też specjaliści co i mavica potrafią wywrócić.

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 38  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: jakubos88 i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.