Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 11:09


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 04:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
mohinder pisze:
Moim skromnym zdaniem

Moje skromne zdanie było identyczne z twoim dopóki nie stałem się właścicielem sprzętu i nie przekonałem się na własnej skórze jak czasem to ustrojstwo potrafi się fochać i o co.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 05:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zmień na fcc jak najszybciej i nie lataj na ce, jak nie chcesz stracić sprzętu.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 12:18 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 lip 2018, 08:36
Posty: 22
Lokalizacja: Poznań
Kupiłem w Chinlandii ;-) kilka drobiazgów do Aira. Może uwagi na ich temat komuś się przydadzą:
- osłona przeciwsłoneczna do kamery - trochę osłania obiektyw przed słońcem i, co według mnie ważne, chroni częściowo mocowanie gimbala,
- dodatkowe nóżki - "podwozie" ;-) Aira jest 3 cm wyżej. Nóżki są zakładane na oryginalne nóżki, gdzie są anteny, ale nie zauważyłem jakiś problemów z tym związanych.
- bateria - taka jak w komplecie Aira (oryginalna), ale tańsza niż u nas.

UWAGA: edit opinii. Bateria jest oryginalna, ale sprzedawca nie udziela na nią gwarancji. W przypadku uszkodzenia baterii jest problem, bo trzeba się kontaktować z supportem DJI w Chinach.

Pozdrawiam


Ostatnio zmieniony wtorek 23 paź 2018, 09:11 przez Banan1970, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 12:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6697
Lokalizacja: Polska
Banan1970 pisze:
- bateria - taka jak w komplecie Aira (oryginalna), ale tańsza niż u nas.

Tansza? Na Aledrogo masz je w okolicach 310-330PLN. 91.41USD to ~337PLN czyli doliczajac wysylke w najlepszym wypadku kosztuje tyle samo, a kupujac u nas masz rekojmie i nie ryzykujesz dodatkowych oplat.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 13:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Nóżki zbędne. Wystarczy lądować i startować z dłoni. Nic się do silników czy gimbala nie dostanie z podłoża.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 13:04 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 lip 2018, 08:36
Posty: 22
Lokalizacja: Poznań
pawelsky pisze:
Banan1970 pisze:
- bateria - taka jak w komplecie Aira (oryginalna), ale tańsza niż u nas.

Tansza? Na Aledrogo masz je w okolicach 310-330PLN. 91.41USD to ~337PLN czyli doliczajac wysylke w najlepszym wypadku kosztuje tyle samo, a kupujac u nas masz rekojmie i nie ryzykujesz dodatkowych oplat.

To jest cena standardowa. Ja robiłem zakupy robiłem miesiąc temu podczas jakiejś promocji. Zapłaciłem 67.99$, czyli ok. 250 PLN razem z wysyłką.
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 13:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6697
Lokalizacja: Polska
Banan1970 pisze:
To jest cena standardowa. Ja robiłem zakupy robiłem miesiąc temu podczas jakiejś promocji. Zapłaciłem 67.99$, czyli ok. 250 PLN razem z wysyłką.

No to warto sprawdzic aktualne ceny zanim sie zarekomenduje konkretnego sprzedawce, zeby nie wprowadzac w blad...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 15:30 
Offline

Rejestracja: niedziela 27 gru 2015, 10:56
Posty: 66
pawelsky pisze:
Banan1970 pisze:
To jest cena standardowa. Ja robiłem zakupy robiłem miesiąc temu podczas jakiejś promocji. Zapłaciłem 67.99$, czyli ok. 250 PLN razem z wysyłką.

No to warto sprawdzic aktualne ceny zanim sie zarekomenduje konkretnego sprzedawce, zeby nie wprowadzac w blad...


Nie wiem o co Wam chodzi, ale u mnie cena wyświetla się 63,99$ :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 15:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6697
Lokalizacja: Polska
jacom pisze:
Nie wiem o co Wam chodzi, ale u mnie cena wyświetla się 63,99$ :)

U mnie teraz rowniez, rano promocji -30% nie bylo.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 wrz 2018, 19:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 976
Lokalizacja: Nowy Sącz
Polecam nóżki do AIRa. Podnoszą o te 3 cm do tego zabezpieczają na tyle śmigła (podnosząc go do góry) że jest bezpieczniej w trawie.

Zastanawiają mnie krótkie czasy lotu - około 12-13min

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 wrz 2018, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Wywal nóżki :lol:

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 wrz 2018, 09:21 
Offline

Rejestracja: sobota 25 sie 2018, 10:20
Posty: 16
Lokalizacja: Rzesza
FCC już zrobiłem a utrata łączności musiała wyniknąć ze złego kąta anten. Innej teorii nie mam.
Co mnie jednak deneruwje to to, że na te raptem 10 lotów, 5 razy wołał o kalibrację kompasu, z czego 4 razy chyba nie pasowało mu rzekome pole elektromagnetyczne. Linie wysokiego napięcia mam w odległości kilkuset metrów ale bliżej nich latają inne drony (Choć nie wiem jakie) więc też nie wiem czy to wina tychże linii czy metalowej blaszki na grzbiecie.
Kolejna sprawa - przeciążony silnik gimbala. 3 razy taki komunikat wczoraj dostałem. Nawet gdy zniknął, gimbal się trząsł albo w ogóle zatrzymał się w skosie. Podczas ostatniego lotu, wsystko było już porządku, ale jednak niepokojąca jest taka sytuacja. Startuję z ziemi i nic nie dotyka gimbala. Ewentualnie nieco kurzu.
Dalej - właśnie ten kurz. Czy przednie łapy drona wydają jakieś dźwięki przy składaniu i rozkładaniu? Tylne robią to bezszelestnie a przednie mają tam gruby kabel i nie wiem czy to on tak trzeszczy (cicho bo cicho ale trzeszczy) czy kurz mi tam się dostał.
Dalej - jak wytrzymały jest gimbal? Tzn na jakie obciążenie jest odporny podczasz czyszczenia? Wydmuchać wszystkiego się nie da, a jak czyszczę mokrymi ściereczkami to najmniejszy nacisk sprawia wrażenie dewastacji gimbala.
Dalej - podczas lotu musiałem coś wcisnąć i cały interfejs mi zniknął, a został tylko podgląd POV, bateria i chyba zasięg. Próbowałem klikać i przesuwać na ekranie, ale bez skutku. Co to było i jak z tego wyjść na przyszłość?
I ostatnie (na razie) jakiś patent na skonstruowanie jakiegoś lądowiska, żeby uniknąć trawy czy kurzu?


Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 wrz 2018, 10:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6697
Lokalizacja: Polska
Klaxon pisze:
Co to było i jak z tego wyjść na przyszłość?

Full screen mode

Klaxon pisze:
I ostatnie (na razie) jakiś patent na skonstruowanie jakiegoś lądowiska, żeby uniknąć trawy czy kurzu?

Kupic blende fotograficzna (albo gotowe ladowisko)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 wrz 2018, 10:31 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 wrz 2015, 10:28
Posty: 38
Klaxon pisze:
I ostatnie (na razie) jakiś patent na skonstruowanie jakiegoś lądowiska, żeby uniknąć trawy czy kurzu?


tak jak pisze Adrian, najlepszy patent to start i lądowanie w dłoni :) ja już tylko tak staruje i ląduje. Nóżki leżą nieużywane.

pozdro!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 19 wrz 2018, 13:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11976
Lokalizacja: Mikoszewo
Klaxon pisze:
5 razy wołał o kalibrację kompasu, z czego 4 razy chyba nie pasowało mu rzekome pole elektromagnetyczne. Linie wysokiego napięcia mam w odległości kilkuset metrów ale bliżej nich latają inne drony (Choć nie wiem jakie) więc też nie wiem czy to wina tychże linii czy metalowej blaszki na grzbiecie.

Mój nie lubi samochodów. Jak włączę w odległości mniejszej niż 2-3m od dowolnego auta to będzie pyszczył.
Klaxon pisze:
Dalej - właśnie ten kurz. Czy przednie łapy drona wydają jakieś dźwięki przy składaniu i rozkładaniu? Tylne robią to bezszelestnie a przednie mają tam gruby kabel i nie wiem czy to on tak trzeszczy (cicho bo cicho ale trzeszczy) czy kurz mi tam się dostał.

Poza typowym "klik" jak się zamykają to żadnego trzeszczenia nie słyszę.
Klaxon pisze:
I ostatnie (na razie) jakiś patent na skonstruowanie jakiegoś lądowiska, żeby uniknąć trawy czy kurzu?

Podobnie jak Lord_Vader i Adrian startuję i ląduję "do łapy". Zdarza się latać na plaży i nawet przy lekkim wietrze lądowisko (jakie by nie było) jest natychmiast zapiaszczone.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 561 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 38  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.