Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 14 lis 2018, 19:22


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 523 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 30 maja 2018, 22:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6615
Lokalizacja: Polska
Lucfindal pisze:
W moim przekonaniu informacja, że oglądam to na 32 calach daje do myślenia, że trzeba wzrok wytężyć.

Po pierwsze primo nie Ty jeden masz 32 cale. Po drugie primo nie potrzeba 32 cali zeby to zobaczyc (jak sie wie czego i gdzie szukac). A po trzecie primo, ultimo, to nie zabawa w wytez wzrok...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 03:59 
Offline

Rejestracja: środa 20 sie 2014, 23:06
Posty: 269
Lokalizacja: Płock/Warszawa
Na silę ta wyliczanka. Heh, w Veridowym klimacie odpowiem, że nie wiem na czym Wy wzrok skupialiście, bo ja już w pierwszym odtworzeniu to widziałem, co zasugerowałem - a jakie odpowiedzi w zamian dostałem to można przeczytać... Sam powiedz łatwiej jest Wam odtworzyć i spojrzeć UWAŻNIE czy mi robić ss ? Bo dla mnie odtworzenie tego to czysta przyjemność, gdyż lubię takie zjawiska pogodowe. Ale tutaj wyraźnie coś w głowach nie poszło i moje spostrzeżenia zostały odebrane jako atak.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 10:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11893
Lokalizacja: Mikoszewo
Lucfindal pisze:
dzisiaj, o 03:59

Kurczę, Luc - spać nie możesz? :mrgreen:
A co do Veridowego klimatu - no wreszcie ktoś :mrgreen: Jak nietrudno się domyślić z zamieszczonych odpowiedzi my wzrok skupialiśmy na światłach. Jakbyś w pierwszym poście nie sugerował a dokładnie opisał o co ci chodzi, dalszy obrót sprawy byłby zgoła inny.
Lucfindal pisze:
Sam powiedz łatwiej jest Wam odtworzyć i spojrzeć UWAŻNIE czy mi robić ss ?

Zdecydowanie szybsze rozwiązanie sprawy (jakiejkolwiek, nie tylko tej) zapewnia rzetelny opis a ss to już w ogóle bajka czego dowody można znaleźć w praktycznie dowolnym temacie gdzie "nowy" boryka się z jakimś uszkodzeniem. Z reguły jest "Panowie nie działa", potem dwie strony ciągnięcia za język a na końcu wpada fota i wszystko wiadomo co schrzanił.
Lucfindal pisze:
Ale tutaj wyraźnie coś w głowach nie poszło i moje spostrzeżenia zostały odebrane jako atak.

To działa w obie strony vide dyskusja w sąsiednim wątku :mrgreen:

EDIT
Lucfindal pisze:
dla mnie odtworzenie tego to czysta przyjemność, gdyż lubię takie zjawiska pogodowe

Jak lubisz takie to TU to samo ale z gruntu a nie z koptera. Dłuższe bo kamera pracowała na długo przed odpaleniem latadła i po wylądowaniu też.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 cze 2018, 11:34 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 07 maja 2018, 14:14
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
Panowie, pytanie z innej beczki. Czy air nagrywa dźwięk? Nie znalazłem ustawień dźwięku w instrukcji. Thx z góry


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 cze 2018, 11:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11893
Lokalizacja: Mikoszewo
siusl pisze:
Czy air nagrywa dźwięk?

Żaden z kopterów DJI od bodajże serii Ph3 nie nagrywa dźwięku.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 cze 2018, 14:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Z drugiej strony, po co miał by nagrywać?
Najgłośniej słyszałbyś śmigła i wiatr.
Na kierunkowy mikrofon i tak bym nie liczył.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 cze 2018, 19:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6615
Lokalizacja: Polska
Verid pisze:
Żaden z kopterów DJI od bodajże serii Ph3 nie nagrywa dźwięku.

Sam kopter nie, jednakowoz aplikacja DJI moze nagrywac dzwiek z ziemi wraz z video w cacheu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 cze 2018, 23:05 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 07 maja 2018, 14:14
Posty: 8
Lokalizacja: Warszawa
pawelsky pisze:
Verid pisze:
Żaden z kopterów DJI od bodajże serii Ph3 nie nagrywa dźwięku.

Sam kopter nie, jednakowoz aplikacja DJI moze nagrywac dzwiek z ziemi wraz z video w cacheu.


Tak? Super info. Podpowiesz coś, jak? Thx


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 cze 2018, 23:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
W sparku się da. W dji go 4
Pewnie w innych też.
Przy wyborze wielkości cache jest opcja z dźwiękiem lub bez.

Tylko ponowie pytanie, po co?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 08:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11893
Lokalizacja: Mikoszewo
Adrián pisze:
Pewnie w innych też.

Też. Przynajmniej jeżeli chodzi o Air'a. Tylko jak Adrian zauważył jakoś nigdy nie miałem potrzeby nagrywania mojego sapania nad telefonem.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 08:39 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Jedyne uzasadnienie jakie znalazłem, to live stream. Do niczego innego.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 13:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 27 kwie 2013, 16:56
Posty: 754
Lokalizacja: Kraków
Jakby ktoś był na kupnie, to teraz w TT Air jest po 769,99.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 15:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 07 gru 2014, 23:30
Posty: 77
Lokalizacja: carfin
Nagrywanie dzwieku jest dla ludzi co kanaly na tubie prowadza , nie koniecznie o tematyce dronowej zakres wykorzystania jest dosc spory.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 16:08 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8721
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Tak myślałem, chyba jedyne "sensowne" wykorzystanie.

Hmm dzisiaj polatałem i pierwszy raz tak miałem, że się tablet/obraz przycinał dość mocno i nie mogłem zrobić panoramy, po kilku zdjęciach się wyłączało. Nagrywanie i pojedyncze zdj robił bez problemu.
Grzało niesamowicie, może się przegrzewał i nie wyrabiał, tym bardziej, że z alu obudowa?

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 08 cze 2018, 16:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6615
Lokalizacja: Polska
Adrián pisze:
Tak myślałem, chyba jedyne "sensowne" wykorzystanie.

A ja sobie w ten sposob robie "notatki" do nagrywanego materialu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 523 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 35  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Paulo i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.