Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest piątek 16 lis 2018, 11:19


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 20:00 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 260
Lokalizacja: Łódź
pawelsky pisze:
Nie do konca jest to prawda. Sa sytuacje w ktorych dron samoczynnie wylaczy silniki.


Dron wyłączy (albo powinien) wyłączyć silniki jak odwróci się do góry nogami. No ale najpierw będzie walczył z tym odwróceniem właśnie przez dodanie gazu na poszczególnych silnikach. Taka sytuacja ma właśnie miejsce jak dron ma zamiar przewrócić się przy lądowaniu (np na silnym wietrze). Bardziej dotyczy to oczywiście phantomów, ale podejrzewam, że są też specjaliści co i mavica potrafią wywrócić.

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 20:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Przecież pisałem że kupiłem na Ali za 2500zl z wysyłką z DE.

Zestawy combo chodzą za około 960-999$
Caschback też był 8-20% dla nowych userow.
Szukam baterii może na ibood znajdę w dobrej cenie.
Pozdrawiam
Piotr
Adrián pisze:
W niskich cenach, tzn?

Zaoszczędzisz 100zł? (Taniej niż 969$ jeszcze nie widziałem, a obserwuje od dawna, do tego dochodzi CB 8%), z ibood masz 24m gwarancji. Z Ali tylko 12m pewnej, bo od dji, reszta to loteria.


Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8724
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
pirzol pisze:
Przecież pisałem że kupiłem na Ali za 2500zl z wysyłką z DE.

Przecież Cały czas piszę o combo z ibood, a Ty przytaczasz wersję kit.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 20:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
:)
Ok,ok
Adrián pisze:
pirzol pisze:
Przecież pisałem że kupiłem na Ali za 2500zl z wysyłką z DE.

Przecież Cały czas piszę o combo z ibood.


Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 08 paź 2018, 20:27 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
Cena na AliExpress super, nawet po dodaniu dwóch dodatkowych baterii i huba wychodzi tak jak wczorajsza oferta na ibood, ale... z AliExpress nie mamy gwarancji europejskiej, bo to drony przeznaczone na rynek azjatycki, tak jak już wcześniej napisałem.
Do tego na cashback z Ali czekamy około 12 tygodni...

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 00:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1373
Lokalizacja: Lubelskie
Verid pisze:
W ustawieniach jest możliwe podanie max wysokości oraz max dystansu.

Z zaznaczeniem że firmowo nie wklepiesz w max wysokość więcej niż 500m. Ponoć są metody na obejście ale jak dotąd nie miałem potrzeby skorzystania z tego więc nie powiem ci dokładnie jak to się robi.


O tototo własnie pytałem. Ja tez nie mam potrzeby, ale lubię wiedzieć co kupuje - jak bym się już zdecydował ;-)

pirzol pisze:
Baterie są jednakowe, różnica może być w zasilaczu a dokładnie w złączu ładowarki wpisanym do gniazdka sieciowego.

Wtyczka jest nie istotna bo mi chodzi o sprawy gwarancyjne, zresztą i tak chciałbym właśnie taki wynalazek jak Verid ma na 12V żeby można było to głównie w terenie na wyjazdach z PB naładować.
Chodzi mi przede wszystkim o to czy jak bym dodatkowo dokupił baterie z chińczykowa to czy nie ma lipy z gwarancją? :lol:



Adrián, o tym ibood to ja pierwsze słyszę hehe, nawet nie widziałem że wrzuciłeś gdzieś linka, ale mniejsza o to bo ja nie chcę combo. Ten HUB do ładowania 3 baterii to jest lipa w ...no :lol: Co za mózg to wymyślił to ja nie wiem bo przecież i tak nikt nie zostawia ładujących się lipoli bez opieki, a jak leżą i ładują mi się na biurku to co mi za problem odłączyć jedną i podłączyć drugą. Poza tym chyba lepiej już nawet podłączyć dwie na raz do wynalazka znalezionego przez Verida i podpiąć to sobie nawet w chacie pod zasilacz 12V od xbox czy kto co tam ma.
Te torebki też mnie nie interesują za bardzo, a co do baterii myślę że jedna dodatkowa mi wystarczy tym bardziej że jest sposób żeby to naładować w terenie :-)

Tutaj u firenda jest za ~2660 PLN (709 USD), wersja podstawowa, wysyłka z UK: https://www.aliexpress.com/item/EU-Vers ... 2e0eF4uR41
to jest to co mówił pirzol :-)

Jak będziecie to czytać (pewnie rano) to cena będzie około 900 USD, a wieczorem, albo za kilka dni znowu 709 bez kilku centów. Przecież to stary myk na Ali z tymi promocjami co znikają i pojawiają się 7 razy na tydzień :lol: :lol: :lol:

Obrazek

Tylko martwi mnie to co napisał kolega wyżej odnośnie gwarancji. pirzol mógł byś napisać e-mila do DJI i się dopytać czy masz gwarancje EU? Tylko mejla bo ktoś tu na forum wspominał że na czacie piszą co im wygodnie, a e-mil to już jak by nie patrzeć jakiś dowód "na piśmie"

Ja na razie jestem na etapie czytania i zbierania informacji, czy kupię tego jeszcze nie wiem bo tak jak pisałem Adrianowi w wątku o Smarku idzie zima, w zasadzie najgorszy okres dla modelarzy i wszelkich lataczy RC, a trochę głupio żeby potaniał w szafie. Teoretycznie najmniej strace jak kupie wiosną, a sprzedam jesienią, ale to tylko teoria bo nie wiadomo co zrobi DJI, czy wypuści coś podobnego do AIR'a, kiedy to zrobi itp. może też wcale nie potanieć do marca, a może nie być powodu sprzedaży z braku następcy. Z drugiej strony idą czarne piątki, poniedziałki, później Boże Narodzenie i Nowy Rok więc chińczykowe sklepy będą dostawać szału macicy (zresztą nie tylko chińczykowe bo do nas też już się to zawlokło :-)) - jak by się udało wyrwać coś w naprawdę dobrej cenie to kto wie... :-) Tylko jak znam życie to oni tydzień przed świętami cenę podniosą na 1000 USD i dadzą 30% zniżki na 700 USD, ale zniżka będzie świąteczna "aż" 30% - już nie raz tak widziałem :lol: Pożyjom zobaczom :mrgreen:

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 07:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Wyślę e-mail do DJI z pytaniem, sam jestem ciekawy.

Do końca tygodnia pewnie przyjdzie mi Miracast z wyjściem AV będę mógł sprawdzić google skyzone w roli ekranu FPV do DJI Air.
Lagi pewnie będą około 1s.

No zima idzie a u mnie leży i kurzy się sprzęt pod BVLOS, może na wiosnę się sprzeda.
:)


Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 08:47 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
Na bank powiedzą że to wersja na Chiny. Pytałem dwa razy, a za drugim razem podytałem o mojego MPP i przy tym potwierdził że to wersja na Europę i że 24 miesiące od aktywacji.
Potem zadałem pytanie sprzedawcy z Ali i powiedział to samo, wpierw zaprzeczal ale podeslałem mu screna z rozmową to potwierdził, ale zaznaczył że w przypadku naprawy gwarancyjnej załatwi to z serwisem w EU i tam będzie można słać :D -- ściema na maxa :lol:

Tak czy inaczej cena kompensuje wszystko, tak tanio nie da rady kupic w żadym innym sklepie. Mnie kosztował 689 dolarów, minus 6% cashback.

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 12:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1373
Lokalizacja: Lubelskie
Obawiam się że potrek może mieć racje. Zadałem kilka dni temu friendowi pytanie czy gwarancja jest realizowana na terenie EU i czy z racji tego że sprzedaż jest na terenie EU jest dwa lata czy tylko rok producenta - właśnie dostałem odpowiedz:
Cytuj:
EU version and China version only different in plug but warranty is the same

Jak widać bardzo sprytnie sformułowaną odpowiedz...
No ale pirzol pisz do "didzeja jaja" zobaczymy co Ci odpiszą ;-)

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 13:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8724
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Ale już potrek pisał i odpisali, że to nie jest jednak EU. Czyli trochę lipa, jedyny plus, że brak dodatkowych opłat w porównaniu do wysyłki spoza EU.

To jednak oferta z ibood była lepsza. Jak nie chciałeś combo, to można było odsprzedać 2 baterie i ładowarkę i torbę. Znalazł byś chętnych bez problemu.

Link do oferty, którya była z ibood viewtopic.php?f=21&t=45206

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 15:03 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1246
pirzol pisze:
No zima idzie a u mnie leży i kurzy się sprzęt pod BVLOS, może na wiosnę się sprzeda.

Oj niedobrze, niedobrze...
---- a zimowe krajobrazy z Pienin takie cudne.....
a loty można podgrzać śliwką łącką ;-)

Sorki za OT ale mi się ckni.

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 17:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 18 sie 2011, 19:57
Posty: 973
Lokalizacja: Nowy Sącz
Przyszedł moduł chromecast z wyjściem AV.

https://m.aliexpress.com/item/32829725527.html

Obraz złapany goglami skyzone V2 lub 3

Dwa tryby pracy:
1. Hotspot , tylko w tym trybie łączy się z nim telefon z opcją ekranu bezprzewodowy
2. Jako urządzenie w sieci

ObrazekObrazek


Jakość obrazu na goglach jest super (pamiętaj to tylko AV).
Niestety po włączeniu apki DJI chwilę działa stabilnie a potem pojawiły się lagi ponad 1s. Możliwe że występuje zakłócenia wi-fi z dronem.

Filmik nagrany goglami. W goglach wygląda lepiej.
https://youtu.be/dLtCe2QbOE4



Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka

_________________
----------------------
http://www.fpvdrones.pl
Encyklopedia FPV, RC Heli i nie tylko...
Szkolenie VLOS - pomoc w samokształceniu.

Realis familiam pater, mater et filii est.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 09 paź 2018, 18:19 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 01 mar 2014, 14:03
Posty: 1373
Lokalizacja: Lubelskie
Adrián pisze:
Jak nie chciałeś combo, to można było odsprzedać 2 baterie i ładowarkę i torbę. Znalazł byś chętnych bez problemu.


Tak, jak już bym miał 3 to bym nie sprzedał :-D
Skoro sytuacja z gwarancją wygląda jak wygląda to zakup na Ali raczej odpada, już lepiej szukać jakiegoś nieaktywowanego na OLX. Może po świętach będą jak ludziom zaczną przychodzić raty za kredyty co to je wezmą na święta :lol: Tylko widzę że koniecznie trzeba pytać o paragon/fakturę z polskiego sklepu bo można trafić na tego z Ali tylko 200zł drożej :-P

_________________
Moje modele FPV.

Pozdrawiam
Wojtek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 10 paź 2018, 06:26 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 223
Lokalizacja: szczecin
Panowie jak ktoś chce MA, lub MP szybko wbijać na stronę vipsters.com
Szczegóły opisałem w dziale handlowym ;)
Dobra cena i pewna gwarancja 2lata.

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 22 paź 2018, 15:28 
Offline

Rejestracja: niedziela 21 paź 2018, 16:08
Posty: 1
Witam. Mam pytanie czy ktoś posiada Mavica air i korzysta z tebleta Nvidia Shield K1 do lotów. Miałem Phamtoma 3 teraz planuje kupić mavica air na typowo wakacyjne wyjazdy ale nie wiem czy w tablecie shield można oszukać lokalizacje, żeby przełączyć z tryby ce na fcc. Proszę o info
Pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 524 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: darek11 i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.