Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 16 paź 2018, 01:01


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
Post: piątek 26 sty 2018, 22:07 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 214
Lokalizacja: szczecin
Hmm, może coś pokombinowali w sofcie. Moj p3s przyjmował wszystko do 16gb, nawet te najwolniejsze karty. Powyżej już był problem i jedyna testowaną przeze mnie jaką przyjął to sandisk extreme.

Potem miałem p4, sparka, teraz mam drugiego mavica i te wszystkie sprzęty działały na każdej karcie.

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 28 sty 2018, 09:57 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 17
darek11 pisze:
potrek pisze:
darek11, myślę że w ciemno możesz brać sandiska extreme, ale warto dogadać się ze sprzedawcą na zwrot w razie niepowodzenia.

Sandisc Extreme 16 Gb i..............już mnie szlag trafia. Oczywiście Ph 3 SE nie akceptuje jej. A zwykłą 8Gb i owszem. Niedługo będę się kartami rzucał w wnukiem :oops: :cry: Kolejne pieniądze wyrzucone. Sorry za ew. błędy jestem już zmęczony tym wynalazkiem, zanim zacząłem się nim cieszyć. :evil: :evil:

Ok. ostatni rzut na taśmę- zamówiłem kartę rekomendowaną przez DJi 1. Lexar 633X 16GB microSDHC Class 10 UHS-I Zobaczymy.............. :oops:


Daj znać proszę czy pomogło... ja już trzy karty testowałem, kasa poszła w błoto i nic...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 sty 2018, 11:27 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
Dotarła karta Lexar, o której pisałem wcześniej- czyli rekomendowana przez Support Dji. I oczywiście invalid card :evil: Z nerw wyjąłem ją i włożyłem na działającym Phantomie- i :roll: :roll: karta zadziałała, bez nawet wskazania na formatuj. Zrobiłem ok. 9 testowych zapisów, różnej prędkości, kilka zdjęć- wszystko bez problemacji. Wyjąłem kartę po wyłączeniu Phantoma celem eksportu danych na PC. Po ponownym włożeniu karty do drona ( wszystko zgodnie z instr.) okazało się, że znów invalid card. Wg. mnie w PH3 SE ewidentnie jest coś skopane w sofcie. Stare ( czyt. wolne karty) widzi od strzału i jest ok.- dedykowane j/w. Jest jeszcze jeden dziwny aspekt tego zagadnienia. Za każdym razem gdy jest komunikat invalid card zrywa połączenie wi-fi. Szczerze powiedziawszy, maszynka która miała sprawiać frajdę jest el. nerw i niepotrzebnie wydanych PLN. Pozdrawiam Darek.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 30 sty 2018, 13:27 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 mar 2017, 20:16
Posty: 422
To wkladaj na włączonym i po problemie

Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 06 mar 2018, 21:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sty 2018, 20:35
Posty: 17
Odnoszę wrażenie że Dji traktuje model 3SE po macoszemu. Każdy inny model Phantoma z serii 3 ma niezły support natomiast najmłodsze dziecko nie ma kompletnie wsparcia i mimo sugestii klientów na problem z kartą pamięci póki co nie reagują. Ostatnio udało mi się "uruchomić" możliwość nagrywania ale jak wcześniej pisałem- najpierw reset ustawień kamery potem format z poziomu drona i poszło. Tylko nie tak to powinno wyglądać- to Dji powinno reagować. Człowiek nie po to wydaje kasę aby męczyć się z niedopracowanym Phantomem...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 18 mar 2018, 08:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 23 sty 2016, 15:02
Posty: 251
A próbował ktoś z was programem: SD Formatter 4.0 wykonać pełen format karty i ustawić pliki na FAT albo NTFS?
Miałem kilka problemów raz z kartami czy pendrive że jakimś cudem z 32gb zrobiło się 8gb, formatowanie z poziomu Windows nie pomagało, a ten program zawsze przywracał wszystko do normy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 mar 2018, 09:50 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 sty 2018, 17:40
Posty: 65
kryzys78 pisze:
Odnoszę wrażenie że Dji traktuje model 3SE po macoszemu. Każdy inny model Phantoma z serii 3 ma niezły support natomiast najmłodsze dziecko nie ma kompletnie wsparcia i mimo sugestii klientów na problem z kartą pamięci póki co nie reagują. Ostatnio udało mi się "uruchomić" możliwość nagrywania ale jak wcześniej pisałem- najpierw reset ustawień kamery potem format z poziomu drona i poszło. Tylko nie tak to powinno wyglądać- to Dji powinno reagować. Człowiek nie po to wydaje kasę aby męczyć się z niedopracowanym Phantomem...


Tyle tylko, że tą czynność trzeba powtarzać po każdym uruchomieniu drona, co jest delikatnie mówiąc lekko paranoiczne. Żadne formatowania z pozycji czy to programów systemowych czy drona nie dają pewności, że po ponownym uruchomieniu dron będzie współpracował z kartą. DJI powtarza jak mantrę, listę kart SD- co z tego jeżeli te wskazywane przez Support również nie działają :evil: Karty 8Gb tak pozostałe nie- dobrze, że chociaż te współpracują :roll: :lol:

Bardzo proszę o inf. jeżeli któryś z posiadaczy Ph3SE wpadnie na pomysł co z tym fantem zrobić. Stawiam duże piwo :-D :-D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 22 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.