Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 12 gru 2018, 13:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: sobota 16 gru 2017, 11:39 
Offline

Rejestracja: środa 06 gru 2017, 14:35
Posty: 6
Witam, czy istnieje możliwość przejścia na tryb fcc? Bo widzę dla sparka mavica czy phantoma 3 standart jest, a o wersjach pro czy adv brak informacji, jedynie można odblokować wszystkie kanały.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 gru 2017, 12:04 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 263
Lokalizacja: Łódź
Nie można ale da się.

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 gru 2017, 12:10 
Offline

Rejestracja: środa 06 gru 2017, 14:35
Posty: 6
Da się ale nie wiadomo jak? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 gru 2017, 17:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 211
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
protection2000 pisze:
jedynie można odblokować wszystkie kanały.


Nie tylko; można modyfikować limity i wartości domyślne parametrów kontrolera lotu. Kilkaset opcji.

protection2000 pisze:
(FCC) Da się ale nie wiadomo jak? :)


Generalnie się zgadza.

Tu jest jeden z ciekawszych wątków o temacie:
https://github.com/mefistotelis/phantom ... /issues/10


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 16 gru 2017, 18:46 
Offline

Rejestracja: środa 06 gru 2017, 14:35
Posty: 6
gorszysort pisze:
Generalnie się zgadza.

Tu jest jeden z ciekawszych wątków o temacie:
https://github.com/mefistotelis/phantom ... /issues/10


Przerabiałem, spora wiedza ale jeszcze do konkretów nie doszli


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 cze 2018, 09:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2018, 17:57
Posty: 10
Lokalizacja: aa
Witam odświeżam tema,czy znacie już jakieś sposoby na używanie fcc w europie na phantom 3 pro ? prosze o pomoc :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 cze 2018, 13:22 
Offline

Rejestracja: piątek 30 wrz 2016, 08:44
Posty: 14
Lokalizacja: Warszawa
Nie ma niestety żadnego patentu, którego też szukałem. Można o ile wiem przerobić elektronikę, są nawet w sprzedaży takie moduły. Ale zmiana na FCC z CE w P3adv/pro jak na razie nie znam, choć trwają nad tym patentem różne prace. Możliwe to jest tylko w wersji P3SE, pokazują to na YT.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 01 cze 2018, 14:01 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2018, 17:57
Posty: 10
Lokalizacja: aa
szymad pisze:
Nie ma niestety żadnego patentu, którego też szukałem. Można o ile wiem przerobić elektronikę, są nawet w sprzedaży takie moduły. Ale zmiana na FCC z CE w P3adv/pro jak na razie nie znam, choć trwają nad tym patentem różne prace. Możliwe to jest tylko w wersji P3SE, pokazują to na YT.


możesz bardziej rozwinąc temat o tych modułach ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 02 cze 2018, 22:33 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 211
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
flyer123 pisze:
możesz bardziej rozwinąc temat o tych modułach ?


Te moduły podłącza się pod GPS i zastępują część komunikatów z GPS generując fake'owe koordynaty. Masz FCC i nie masz NFZ, ale tracisz część funkcji związanych z GPS. Bardzo siłowa metoda; już bym wolał pozmieniać kod sterujący transcieverem tak, by zawsze siał maksymalną moc.

Szczegóły - poszukaj CopterSafe.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 12:48 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2018, 17:57
Posty: 10
Lokalizacja: aa
gorszysort pisze:
flyer123 pisze:
możesz bardziej rozwinąc temat o tych modułach ?


Te moduły podłącza się pod GPS i zastępują część komunikatów z GPS generując fake'owe koordynaty. Masz FCC i nie masz NFZ, ale tracisz część funkcji związanych z GPS. Bardzo siłowa metoda; już bym wolał pozmieniać kod sterujący transcieverem tak, by zawsze siał maksymalną moc.

Szczegóły - poszukaj CopterSafe.



A cz rth bedzie dzialac ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 16:42 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 86
Lokalizacja: Lublin
Jasne, tylko wydaje mi się, że nie wróci Ci "pod nogi", tylko do miejsca startu, które będzie hen daleko.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 18:36 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6665
Lokalizacja: Polska
Kamyk pisze:
Jasne, tylko wydaje mi się, że nie wróci Ci "pod nogi", tylko do miejsca startu, które będzie hen daleko.

A dlaczego miejsce startu mialoby byc "hen daleko"?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 20:55 
Offline

Rejestracja: czwartek 31 maja 2018, 17:57
Posty: 10
Lokalizacja: aa
Jak myślicie,jak bardzo takie anteny poprawią zasięg lotów ?
https://www.ebay.pl/itm/Pratical-Signal ... Swo4pYEaKV

To o czym mówi kamyk działo się gdy ktoś używał fake gps by mieć fcc.Ustawiając gps na usa dron przy rth po prostu leciał do Ameryczki :)

Czekam na inne odpowiedzi co do tego CopterSafe.
Jakie dokładnie funkcje trace podłączając ten moduł.

EDIT:
Czy oby na pewno ten moduł zapenia działanie drona na fcc ? ponieważ na stronie producenta nic o tym nie jest wspomniane.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 03 cze 2018, 22:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 6665
Lokalizacja: Polska
flyer123 pisze:
To o czym mówi kamyk działo się gdy ktoś używał fake gps by mieć fcc.

Fake GPS nie dziala przy P3P/P3A

flyer123 pisze:
Jak myślicie,jak bardzo takie anteny poprawią zasięg lotów ?

Nijak, bo to nie sa anteny do pro/adv.

flyer123 pisze:
Czekam na inne odpowiedzi co do tego CopterSafe.
Jakie dokładnie funkcje trace podłączając ten moduł.

Na co konkretnie czekasz? Ze ktos Ci przeklei tutaj opis ze strony CopterSafe?

flyer123 pisze:
Czy oby na pewno ten moduł zapenia działanie drona na fcc ?

Nie, bo to mod dla NFZ.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 cze 2018, 08:27 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1261
flyer123 pisze:
Jak myślicie,jak bardzo takie anteny poprawią zasięg lotów ?
https://www.ebay.pl/itm/Pratical-Signal ... Swo4pYEaKV


Odpowiedź dostałeś
Ale tutaj masz "najmocniejszy" zestaw jaki przewinął mi się podczas grzebania w necie:
https://www.maxxuav.com/collections/dji ... e-kit-plus
Należy jednak pamiętać, że 3 W to więcej niż pozwalają przepisy w PL.Zresztą FCC też.

@pawelsky, co sądzisz ogólnie o pomysłach z CopterSafe?
Np. usunięcie limitu 500m
http://www.coptersafe.com/product/atti- ... mavic-pro/
200 baksów :roll:
To daje się "załatwić" drogą przez notepad++
Na zwykłej czwórce przetestowane - działa.
Tzn. nie działa limit wysokości jakikolwiek ustawiony DJI GO 4.

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 38 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.