Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 lip 2018, 06:17


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 20 cze 2017, 09:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 maja 2011, 06:34
Posty: 161
Lokalizacja: Łaziska Górne
Witam, jak w temacie po aktualizacji wszystkich komponentów do najnowszych wersji, obraz zaczął przerywać - tracić płynność. Wcześniej na moim Samsungu Note 3 działało idealnie, żadnych rwań, wszystko płynnie z minimalnymi opóźnieniami. Może wystarczy wrócić do starej wersji tylko której... i czy jest to możliwe w przypadku sprzętu (phantom, nadajnik)

_________________
pozdrawiam Tomek

trochę skromności


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 cze 2017, 22:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 191
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
Jest możliwe.

Wersję poprzednią dla drona zobacz w ukrytym logu na karcie SD z której aktualizowałeś (pełny log jest w ukrytym podkatalogu). Dla RC nie wiem gdzie to sprawdzić.

Jak robić downgrade znajdziesz w innych wątkach, dla drona przez specjalny pusty plik a dla RC przez przytrzymanie palca na ikonce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 cze 2017, 10:18 
Offline

Rejestracja: sobota 26 lis 2016, 12:17
Posty: 66
Lokalizacja: Gdynia
Rozumiem, że również masz najnowszą wersję DJI GO na tel?

przeczytaj ten wątek http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=40928&start=15#p518848

Ostatnia aktualizacja drona uniemożliwia cofnięcie się do poprzedniej wersji. Więc pozostaje Tobie tylko cofnięcie się do wcześniejszej wersji DJI GO

Ja mam też wszystkie aktualizacje zrobione i wszystko chodzi płynnie. Więc raczej note3 nie radzi sobie z DJI GO który jest zoptymalizowany pod Android 7 +

_________________
SYMA X11, DJI Phantom 3 Advanced v2
GG: 1432262


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 cze 2017, 11:28 
Offline

Rejestracja: niedziela 28 cze 2015, 15:47
Posty: 26
Moim zdaniem należy stosować taką zasadę :
Nie robimy aktualizacji jeśli nie ma takiej potrzeby, a jednocześnie nie wiemy jakie skutki może przynieść.
Szczególnie teraz kiedy wiemy że nie można jej cofnąć , a jest ryzyko że Phantom będzie dużo gorzej działał, albo nawet może być "uziemiony"
Co do DJI GO to wersja Androida nie ma tu za bardzo znaczenia (oficjalnie ma działać od wersji 4), ta firma dąży do tego żeby jej aplikacja sprawnie działała tylko na nowszych urządzeniach (czyt. bardziej wydajnych) . Bo nawet jeśli tablet lub smartfon jest na Andku 7 , a nie jest "wystarczająco" wydajny, to nowa wersja aplikacji też będzie działać słabo, mimo że starsze wersje działały całkiem OK.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 lip 2017, 09:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 10 maja 2011, 06:34
Posty: 161
Lokalizacja: Łaziska Górne
obniżyłem wersję firmware w nadajniku, jednak czy da się obniżyć wersję w dronie z wersji 1.10.90 do niższej?

_________________
pozdrawiam Tomek

trochę skromności


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 04 lip 2017, 16:15 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 191
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
scalar pisze:
czy da się obniżyć wersję w dronie z wersji 1.10.90 do niższej?


Pogooglaj nt. P3X_FW_DEBUG/P3S_FW_DEBUG.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 cze 2018, 10:45 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 gru 2016, 23:44
Posty: 12
Lokalizacja: Głogów
Witam mam pytanko jak obniżyć wersję firmware w nadajniku??


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.