Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 26 wrz 2017, 19:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 sty 2017, 09:08 
Offline

Rejestracja: wtorek 11 sie 2015, 12:18
Posty: 13
Witam !!
mam problem z aktualizacja fimware w moim Phantomie
Jeżeli chodzi o sam copter to firmware sie zaktualizowało bo na karcie sd pojawił się plik *.txt z zapisem sukcesfull
natomiast nie mogę zaktualizować radia. Do złacza USB wkładam czytnik z kartą w manualach piszą że powinna
zaświecić się dioda blue a u mnie nic się nie dzieje
może miał ktoś podobny przypadek, a może ktoś wie jak mi pomóc


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 10:49 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
SP3QYJ pisze:
Do złacza USB wkładam czytnik z kartą

Probowales aktualizowac przy pomocy aplikacji DJI Go?

P.S. To pewnie lepsze forum na tego typu pytania: viewforum.php?f=54

[MOD - zrobione]


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 11:57 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2969
Lokalizacja: Olsztyn
SP3QYJ, który model aparatury masz ? Z tego co się orientuję przez kartę z czytnikiem/pendrive da się zaktualizować aparaturę GL300A, wersje B i C tylko przez DJI GO lub serwis.
Ostatnio przerabiałem ten temat na swoim podwórku jak przestała mi się aparatura łączyć z telefonem. Możesz spróbować wgrać ze strony DJI najstarszą wersję softu do radia a potem spróbować zrobić aktualizację przez DJI GO.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 14:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 11 sie 2015, 12:18
Posty: 13
Witam !
Mam aparaturę GL300A podłączona do iPada 2
iPad zaktualizował mi wersję DJi GO i od tego czasu zaczęły się problemy
aplikacja nie widzi mojej aparatury wiec pomyślałem żeby zaktualizować coter i aparaturę
copter ok a aparatura nie "gada"
Czy ktoś ma jakieś pomysły jak mogę to ożywić ????? :cry:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 15:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2969
Lokalizacja: Olsztyn
Zacytuję sam siebie:
PiotrSz pisze:
Ostatnio przerabiałem ten temat na swoim podwórku jak przestała mi się aparatura łączyć z telefonem. Możesz spróbować wgrać ze strony DJI najstarszą wersję softu do radia a potem spróbować zrobić aktualizację przez DJI GO.

Dodam że zrób to przez pendriva albo karta z czytnikiem. Jak nie to serwis i około 150zł w plecy...

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 20:15 
Offline

Rejestracja: wtorek 11 sie 2015, 12:18
Posty: 13
Witam !!
Ok zaraz siadam i robię testy
w razie gdyby się nie powiodły to jakiś namiar na dobry serwis ???

Scalanie

No niestety
chyba bez serwisu się nie obędzie
Proszę o info jak ktoś może polecić coś sprawdzonego !

Pozdrawiam Maciej !


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2969
Lokalizacja: Olsztyn
Polecam Pawła Siweckiego z Cyber Shop, jeden z lepszych serwisantów od Phantomów w Polsce http://cyber-shop.pl/
Mi pomógł kilka razy. Jeśli korzystasz z facebooka to dosyć często się udziela na grupie Drones Polska.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:18 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
SP3QYJ pisze:
aplikacja nie widzi mojej aparatury

Co przez to rozumiesz?

Jaka miales wersje firmware w aparaturze przed problemami?

Probowales procedury downgradeu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 2969
Lokalizacja: Olsztyn
pawelsky, nie da się zrobić nic przez DJ GO jeśli radio nie potrafi dogadać się z telefonem. U mnie telefon wykrywał aparaturę jako nośnik mediów ale aplikacja nie łączyła się z aparaturą.
Zainstalowałem ściągniętą skądś aplikację Litchi i ta się połączyła z aparaturą i było widać wszystkie parametry oraz obraz z kamery ale ze względy że to była aplikacja bez wykupionej licencji, pojawiał się komunikat który ją blokował. Sprawdzałem na 4 telefonach w tym na iPhone oraz na tablecie i z żadnego urządzenia i nie udało się nawiązać połączenia z aparaturą.
Wyczytałem gdzieś że jest to problem z zablokowaniem firmware jeśli nie został zaktualizowany do nowego zanim nastąpiła aktualizacja DJI GO albo uszkodzenie płyty w aparaturze. Czasami podobno pomaga wymiana w aparaturze płytki z USB na wersję z HDMI.

_________________
"Jak mądrze zadawać pytania"

Polska Giełda Modelarska i FPV na facebooku


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:32 
Offline

Rejestracja: wtorek 11 sie 2015, 12:18
Posty: 13
no i pewnie u mnie to wystąpiło
nic teraz juz po "ptakach" ale nie zamykamy tego posta
wysyłam sprzęt do serwisu i opiszę "ku potomnym"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:35 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
PiotrSz, ja to wszystko wiem, ale najpierw probuje ustalic stan faktyczny zanim stwierdzimy ze rzeczywiscie mamy gruby problem i poslemy czlowieka do serwisu w celu wydania dodatkowych pieniazkow. Byc moze istnieje prostsze rozwiazanie...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:41 
Offline

Rejestracja: wtorek 11 sie 2015, 12:18
Posty: 13
Dla pełnej informacji pawelsky
przed aktualizacją miałem firmware 1.01


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
SP3QYJ pisze:
przed aktualizacją miałem firmware 1.01

Takie stare firmware to tylko przez pendrive/czytnik USB z karta.

W zwiazku z tym pytania dodatkowe:
- czy kontroler jest naladowany ponad 50%?
- czy czekasz ok. 1 min zanim zacznie sie upgrade?
- czy usunales plik .txt ktory powstal po upgrade phantoma (jesli uzywasz tej samej karty do upgrade kontrolera)?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 sty 2017, 08:06 
Offline

Rejestracja: wtorek 11 sie 2015, 12:18
Posty: 13
Kontroler naładowany na full
czekam bardzoooooo długo po pięciu minutach zaczyna wydawać z siebie dzięki ale nic nie robi dioda nadal czerwona
plik .txt usunięty
no i brak komunikacji z DJI GO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 sty 2017, 16:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
SP3QYJ pisze:
Kontroler naładowany na full
czekam bardzoooooo długo po pięciu minutach zaczyna wydawać z siebie dzięki ale nic nie robi dioda nadal czerwona
plik .txt usunięty
no i brak komunikacji z DJI GO

No to jeszcze pozostaje sprawdzic czy nie masz jakiegos niekompatybilnego pendrive, albo niekompatybilnego systemu plikow na nim. Jak to nie pomoze - to niestety nie mam wiecej pomyslow :-(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: olderman i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.