Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 sty 2017, 07:03


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: czwartek 12 sty 2017, 19:51 
Offline

Rejestracja: czwartek 05 sty 2017, 19:14
Posty: 11
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Czy taka modyfikacja nie będzie przeszkadzała żadnym czujnika ?
1484246658467.jpg
1484246658467.jpg [ 670.13 KiB | Przeglądany 208 razy ]


Chodziło mi o podwyższenie w razie śniegu który teraz zalega wszędzie prawie dzięki za info pozdrawiam


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 20:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 5576
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
bartek2020 pisze:
Czy taka modyfikacja nie będzie przeszkadzała żadnym czujnika ?

Nie. Powinno być ok.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 20:07 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 718
IMHO Niezależnie od pory roku (śnieg, piach, trawa, chwasty, itd. itp) należy przygotować miejsce startu/lądowania dla koptera.
Tak aby kamera z gimbalem nie ucierpiały.
Te "podwyższenia" czujników nie zakłócą ale co nie co zwiększą wagę.I "podwyższenie" niewielkie.

_________________
"Moje zdanie w tym temacie nie odgrywa żadnej roli."
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 20:20 
Offline

Rejestracja: czwartek 05 sty 2017, 19:14
Posty: 11
Lokalizacja: Gorzów Wielkopolski
Niby słabe ale zawsze coś a wagę to chyba nie..jest to otulina piankowa do rur i jest ultra lekka jak styropian. A co do lądowania to powiedzcie proszę czy punkt RTH ustawia się automatycznie w miejscu gdzie startuje czy ja musze je zawsze ustawić? Jeszcze nie korzystałem z tej opcji a nie chcem wciskać nie wiedząc do końca jak to realnie działa...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:02 
Offline

Rejestracja: czwartek 28 sty 2016, 12:46
Posty: 153
Ja kupilem mate startowa. Takie 1.5/1.5 metra. 20 zl i zadne podloze mi nie straszne :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

_________________
P3A v.2


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 12 sty 2017, 21:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 01 cze 2011, 21:24
Posty: 1685
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Carrock pisze:
Ja kupilem mate startowa. Takie 1.5/1.5 metra. 20 zl i zadne podloze mi nie straszne :)

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka


Szukam takiej - w większości były 1x1m.

Wrzucisz jakiś link ?

_________________
Świat z góry wygląda lepiej ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 13 sty 2017, 12:01 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 kwie 2016, 10:20
Posty: 24
Lokalizacja: Chorzów
Osobiście sam sobie wykonałem taką matę z piankowych puzzli podłogowych..
Jest nieco mniejsza bo ma 60x60x1 cm ale w zupełności mi to wystarcza.

Mata czarna, do tego żółte obrzeża i duża litera H (malowane farbą) i jest git :) Koszt to ok 10 zł


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.