Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 28 lut 2017, 04:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 11 kwie 2014, 20:39 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 sty 2014, 15:23
Posty: 24
Lokalizacja: Kwidzyn
Witam,
Jest alternatywa dla oryginalnej baterii do DJI Phantom 2 - zamówiłem 1szt do testów jak dojdzie zdam relację.., chyba że już ktoś jest w jej posiadaniu.
link


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 12 kwie 2014, 19:55 
Offline

Rejestracja: sobota 08 mar 2014, 11:18
Posty: 33
Lokalizacja: Szczecin
cool

czekamy na relacje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 12 kwie 2014, 22:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 28 gru 2010, 15:14
Posty: 2052
Lokalizacja: Londyn
zgodnie z tradycja powinni Cie teraz zlinczowac .ukrzyzowac i nie wiem co jeszcze
wszak to jest kopia piaracka sprzetu firmy DJI
a propagowanie piractwa na tym forum jest niewskazane
.ale pewnie tepienie piractwa dotyczy tylko polskich projektow
inne mozna kopiowac legalnie ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: sobota 12 kwie 2014, 23:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 cze 2011, 09:14
Posty: 1726
Lokalizacja: Jelenia Góra
Nie lepiej zrobić sobie normalne gniazdo w tym phantomie i zamiast za 100$ mieć 1 pakiet podróbkę, kupić sobie 2 dużo lepsze pakiety i jeszcze mieć hajs na 2 litry kubusia :roll: :mrgreen:

_________________
Konrad


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 13 kwie 2014, 02:12 
Offline

Rejestracja: czwartek 13 mar 2014, 12:30
Posty: 73
Lokalizacja: Przemyśl- Warszawa
Nie chcę się wymądrzać (nie jestem pewien) ale wydaje mi się, że DJI wprowadziło poprawki w sofcie odnośnie niemożliwości używania podróbek "smart" battery. ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 13 kwie 2014, 14:27 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 04 lut 2014, 00:28
Posty: 79
Lokalizacja: Poznań - Swarzedz
kondiz pisze:
Nie lepiej zrobić sobie normalne gniazdo w tym phantomie i zamiast za 100$ mieć 1 pakiet podróbkę, kupić sobie 2 dużo lepsze pakiety i jeszcze mieć hajs na 2 litry kubusia :roll: :mrgreen:


niestety smart bateria jest sprawdzana przez phantoma, poza kablami +/- jest jescze maky kabelek do sprawdzania orgonalosci bateri. rozwiazanie to zamontować eletronika z baterii na stale w phantomie....


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 13 kwie 2014, 15:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 13 cze 2011, 09:14
Posty: 1726
Lokalizacja: Jelenia Góra
MrWhite pisze:
kondiz pisze:
Nie lepiej zrobić sobie normalne gniazdo w tym phantomie i zamiast za 100$ mieć 1 pakiet podróbkę, kupić sobie 2 dużo lepsze pakiety i jeszcze mieć hajs na 2 litry kubusia :roll: :mrgreen:


niestety smart bateria jest sprawdzana przez phantoma, poza kablami +/- jest jescze maky kabelek do sprawdzania orgonalosci bateri. rozwiazanie to zamontować eletronika z baterii na stale w phantomie....


eeee to kijnia straszna. To wszystko ma taki sens, jak kupowanie taniego telefonu z androidem i brak możliwości zrobienia roota :lol:

_________________
Konrad


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: niedziela 13 kwie 2014, 15:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 lut 2010, 13:04
Posty: 1302
Lokalizacja: Kraków
MrWhite pisze:
rozwiazanie to zamontować eletronika z baterii na stale w phantomie....


Nie zdziwiłbym się gdyby i na to się przygotowali, robiąc jakiś układ, który cały czas jest podtrzymywany z baterii. No, ale nie wiesz, aż nie spróbujesz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 17 kwie 2014, 08:37 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 10:27
Posty: 235
Lokalizacja: Krakow
Conrad pisze:
Witam,
Jest alternatywa dla oryginalnej baterii do DJI Phantom 2


Wyglada obiecujaco, tez sie nad nia zastanawialem. Niestety jeszcze jest malo informacji o niej na sieci :-(. Koniecznie daj znac jak przyjdzie. Ciekawe czy VAT przywala.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 kwie 2014, 12:22 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 sty 2014, 15:23
Posty: 24
Lokalizacja: Kwidzyn
Nawet jak VAT będzie to 390zł nie powinno przekroczyć.
Pojemność 5400mA, czyli nieco większa niż w oryginale 5200mA.
Co przy teoretycznym założeniu jeśli na oryginale latam około 16min ,
daje ponad 30s lotu więcej... hihi ;-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 kwie 2014, 13:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 05 sty 2014, 14:05
Posty: 132
Lokalizacja: małopolska
Cytuj:
Co przy teoretycznym założeniu jeśli na oryginale latam około 16min ,

To PH2 lata Ci tylko 16min :shock: Czytałem że on ma dłużej latać, nawet z gimbalem i gopro.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 kwie 2014, 14:34 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 maja 2013, 18:39
Posty: 20
Lokalizacja: Szczecin
poland pisze:
Cytuj:
Co przy teoretycznym założeniu jeśli na oryginale latam około 16min ,

To PH2 lata Ci tylko 16min :shock: Czytałem że on ma dłużej latać, nawet z gimbalem i gopro.


nie wiem jak koledze ale moj P2 [ImmersionRC, iosd mini, gimbal +gopro] lata ok 16-17min. Mówie tu o lataniu a nie o zawisie w miejscu. Choc i w opisach P2 gdzies nawet widziałem że do 25min miał latać.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 kwie 2014, 16:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 21 sty 2014, 15:23
Posty: 24
Lokalizacja: Kwidzyn
Mój na gotowo waży 1300g (iOSD, nadajnik video, gimbal + kamera GoPro 3 ) i do
30% pojemności baterii czyli pierwszego ostrzeżenia lata 16-17min.
Bez tych dodatków na "pusto" waży jakieś 1000g i wtedy 25min jest realne.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 kwie 2014, 17:33 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 10:27
Posty: 235
Lokalizacja: Krakow
Conrad pisze:
Bez tych dodatków na "pusto" waży jakieś 1000g i wtedy 25min jest realne.


Dokładnie tak. 25 to bez obciążenia. Z gimbalem, gopro i fpv u mnie ok. 16 minut.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 17 kwie 2014, 19:39 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 10:27
Posty: 235
Lokalizacja: Krakow
Conrad pisze:
Nawet jak VAT będzie to 390zł nie powinno przekroczyć.

No nie powinno choć to dalej dość sporo no i słabo z gwarancją pewnie.

Conrad pisze:
Pojemność 5400mA, czyli nieco większa niż w oryginale 5200mA.

No co do tej pojemności to bym był ostrożny. Już oryginalna bateria ma dość wyśrubowany stosunek wagi do pojemności. Ta podróbka niby ma nieco więcej pojemności ale waży też 20g więcej (360g vs. 340g) więc jeśli nawet ma faktycznie więcej pojemności to różnicy w czasie lotu może nie być żadnej. Dlatego czekam na jakieś testy :-).


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 108 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.