Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 26 wrz 2017, 11:44


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 04 sty 2017, 20:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 sty 2017, 11:03
Posty: 14
Lokalizacja: Katowice
Witam
Widziałem na filmikach z Youtuba że ludzie podłączają do phantoma 3 adv i pro dwie dodatkowe baterie po bokach drona i teraz mam pytanie, jak to zrobić ?
Czy jest do kupienia jakiś gotowy system ?
Czy pozostałe dwie baterie również muszą być oryginalne(dedykowane do phantoma 3) ?

Oryginalnych baterii mam 3 sztuki wiec mi wystarczy. Jeśli pytajcie po co chce to zrobić, czasami nagrywam z powietrza i fajnie gdyby w górze utrzymał się z 40 minut aby nagranie było bez cięć.

Proszę o pomoc.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 04 sty 2017, 21:05 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
Nie napalalbym sie zbytnio na te 40min...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 02:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 cze 2016, 17:55
Posty: 128
Lokalizacja: Pomorskie/Zachodniopom.
Na filmiku pokazali baterię stokową 4480 mAh -> 17:53 oraz z dwiema dodatkowymi 4480 + 1800*2 = 8080mAh ->25:47.

A więc zwiększenie pojemności o 80% dało zysk czasowy 44%. Warto wiedzieć - spodziewał bym się lekko większego wydłużenia.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 05:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 sty 2017, 11:03
Posty: 14
Lokalizacja: Katowice
gorszysort pisze:
Na filmiku pokazali baterię stokową 4480 mAh -> 17:53 oraz z dwiema dodatkowymi 4480 + 1800*2 = 8080mAh ->25:47.

A więc zwiększenie pojemności o 80% dało zysk czasowy 44%. Warto wiedzieć - spodziewał bym się lekko większego wydłużenia.



Ciekaw jestem ile by znajdował sie w powietrzu gdyby zamiast tych dwóch 1800 dołożyć dwie o pojemności oryginalnej czyli gdyby na pokładzie było w sumie 3 x 4480=13440 :mrgreen: Co do cięzaru próbowałem zawiesić mu podobny ciężar pod podwoziem i radził sobie z lataniem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 09:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
PawelPawel pisze:
Co do cięzaru próbowałem zawiesić mu podobny ciężar pod podwoziem i radził sobie z lataniem.

I jak dlugo 'latal'? :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 18:32 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 02 sty 2017, 11:03
Posty: 14
Lokalizacja: Katowice
pawelsky pisze:
PawelPawel pisze:
Co do cięzaru próbowałem zawiesić mu podobny ciężar pod podwoziem i radził sobie z lataniem.

I jak dlugo 'latal'? :)


około 12 minut, był to przywiązany na sznurkach woreczek z cukrem o wadze 0,7 kg. Musze zmierzyć to dokładnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 22:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5397
Lokalizacja: Polska
PawelPawel pisze:
około 12 minut, był to przywiązany na sznurkach woreczek z cukrem o wadze 0,7 kg. Musze zmierzyć to dokładnie.

No to sam widzisz ze nawet z prostej matematyki wynika ze na 40 min nie ma szans :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 09 sty 2017, 23:24 
Offline

Rejestracja: niedziela 04 gru 2016, 11:02
Posty: 2
Robiłem próby z tym rozwiązaniem zysk jest nie tak wielki jak podałeś dokładalem po dwie baterie najpierw zwykłe (1,8 Ah) a potem HV (2,4Ah) na zwykłych zyskiwałem ok 20 % na HV ok 30%
Podaje to w procentach gdyż bawiłem sie tym w ubiegłą zimą więc baterie na dzień dobry tracą na pojemności z powodu mrozua potem jakoś mi przeszło eksperymentowanie
Jeśli chcesz to robić to na Phantom Pilots jest wątek w kórym krok po kroku jest to opisane łącznie z wynikami pomiarów i rekomendowanymi bateriami gdyż tu nie ma prostej matematyki z powodu różnej sprawności ogniw
Jedna uwaga gdybyś chciał to robić obchodź się rozebranym odniwem jak z jajem gdyż chwila nieuwagi i możesz załatwić elektronikę ale gdy to opanujesz odpadnie Ci problem zużytych baterii gdyż pod elektronikę podpinasz 4 cele najlepiej HV
i masz nową baterię
Życzę sukcesów a gdybyś miał pytanie pytaj


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 sty 2017, 11:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 28 sty 2016, 14:19
Posty: 199
Lokalizacja: polska
ale chwila ... przecież bateria ph3 ma niestandardową pojemność . niby 4s ale ma większe niapięcie . to jakie zamienniki chcecie zastosować ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 11 sty 2017, 14:15 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2180
Lokalizacja: Wejherowo


gebe14 pisze:
ale chwila ... przecież bateria ph3 ma niestandardową pojemność . niby 4s ale ma większe niapięcie . to jakie zamienniki chcecie zastosować ?

To pojemność czy napięcie?:) dwa różne pojęcia.
To jest LiPo HV. Czyli ma trochę wyższe napięcie dozwolone. Bodajże 4,35V na cele.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.