Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 19 gru 2018, 07:03


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: środa 07 lis 2018, 14:44 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 03 lut 2013, 21:34
Posty: 387
Lokalizacja: Świdwin
Witam,
Mam w planie zakup tego pierdka do zabawy po domu,
Wyczytalem same pozytywy na jego temat, ale zastanawia mnie jedna sprawa. Czy moge go kontrolowac aparatura od Mavic pro?

_________________
Pozdrawiam Radek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 07 lis 2018, 16:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Hm nie wiem co czytałeś i gdzie, ale same pozytywy? To chyba od fanatyka dji.. Ale mniejsza z tym.

Wracając do konkretów:
saku pisze:
Czy moge go kontrolowac aparatura od Mavic pro?

Nie.

Kup dedykowaną do tello Gamesir T1D

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 09:12 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 16 lis 2015, 17:42
Posty: 41
Dla mnie za ta cenę tylko pozytywy. Latanie bez kontrolera rewelacja.
Latanie z kontrolerem oznacza opóźnienia w sterowaniu ale to juz kwestia przyzwyczajenia i tez jest rewelka. Zdjęcia robi bardzo dobre. Wideo ok. Zasięg a latam na moim iPhonie 7 plus to bardzo duży. Praktycznie znika z oczu. Wysokość lotu to 14 m nad poziomem gruntu. Tryby autonomiczne fajna sprawa. No i na koniec choć powinno być na początku ale baaardzo ważne to lot nim dzięki temu ze utrzymuje pozycje do wyżej wspomnianej wysokości bez gps. Lata się przyjemnie nawet przy dość silnym wietrze. Polecam bo naprawdę warto. Czas lotu powyżej 10 min. Jedynie to polecam jeszcze dokupić dodatkowa minimum jedna baterie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 lis 2018, 21:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Chyba powinieneś dodać, dodatkowe baterie i silniki.
Jakość obrazu dobra? W porównaniu do czego? Jello okropne, d.. Nie urywa.

Sterowanie bez aparatury to nieporozumienie.
Być może mam większe wymagania.

Gdyby to wyszło dwa lata temu, w tej cenie, to byłby hicior.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lis 2018, 19:20 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 16 lis 2015, 17:42
Posty: 41
Ten dronik jest juz używany ponad 6 msc. Lata nim mój 5 letni syn. Tyle kretów co on zaliczył to juz historia. Żadnej awarii czy coś tam innego nie ma. Pozycje trzyma rewelacyjnie. Bez osłon 13 min. lotu bez problemu poleci. Powtórzę sie jeśli chodzi o zdjęcia to jest rewelacja a wideo tylko ok. W każdym razie złego słowa o tym droniku napisan nie mogę.
A tak na marginesie latam osobiście Mavic pro i porównanie mam jeśli chodzi o jakość zdjęć i wideo itp. itp. Z czystym sumieniem polecam. Za te pieniądze to tylko brać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 14 lis 2018, 20:14 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
To dobrze, że Ci się podoba. Ja mam odmienne zdanie, jeśli chodzi o jakość kamery i silniki szczotkowe.
Mnie nie przekonał i do szczotek już nie wrócę.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 lis 2018, 07:05 
Offline

Rejestracja: wtorek 25 kwie 2017, 18:53
Posty: 96
Lokalizacja: Białystok
Moj kolega tez poleca, dokupil jakus repeater wifi za 15 zl (xiaomi czy mi) i ma zasieg w calym domu.

_________________
iFlight 281mm 7inch, T-motor 2000kV, 3s | backup Bugs3+DysF4


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 lis 2018, 19:54 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 gru 2014, 09:41
Posty: 37
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Witam kolegów.Też posiadam tello . Filmy aplikacja zapisuje na pamięci telefonu . Czy jest możliwość aby zapisywała na dodatkowej karcie pamięci .
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 27 lis 2018, 20:41 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 27
Według moich prób, nie da się zapisać pliku z tello na karcie pamięci smartfona, ale to tylko moje spostrzeżenia. Natomiast zapytam Cię, skoro posiadasz Tello, o czujniki pozycjonowania znajdujące się w dolnej obudowie drona. Są dwa czujniki i kamerka. Po włączeniu drona , zauważ czy obydwa czujniki świecą na czerwono czy tylko jeden? Zbacza mi w czasie lotu i nawet po kalibracji jest kiepsko. Może to właśnie któryś z czujników nawalił. Czekam na odpowiedź. Pozdrawiam.

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lis 2018, 09:09 
Offline

Rejestracja: niedziela 14 gru 2014, 09:41
Posty: 37
Lokalizacja: Kędzierzyn-Koźle
Także wyczytałem że zapisuje tylko na pamięci wewnętrznej telefonu . A jeśli chodzi o czujniki na dole to świeci na czerwono tylko jeden . Po wystartowaniu utrzymuje pozycję bez problemu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lis 2018, 18:06 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 20 wrz 2017, 22:17
Posty: 27
Andrzej121 pisze:
Także wyczytałem że zapisuje tylko na pamięci wewnętrznej telefonu . A jeśli chodzi o czujniki na dole to świeci na czerwono tylko jeden . Po wystartowaniu utrzymuje pozycję bez problemu.



Dzięki za odpowiedź. O to mi chodziło. Więc problemu będę szukał gdzie indziej. Czy już kalibrowałeś
drona? Jeśli tak , to czy ze śmigłami czy bez ?

_________________
LischiToys L6056, LischiTois L6056 kamera 2MP.
Syma X5C-1 kamera 2MP. Dji Tello Rize.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 28 lis 2018, 18:29 
Offline

Rejestracja: piątek 21 wrz 2018, 16:40
Posty: 2
Lokalizacja: Zlotow
Zrób kalibracje zgodnie z instrukcją w aplikacji Tello, bez śmigieł, aplikacja poprowadzi cię krok po kroku. Powinno to rozwiązać problem z trzymanie pozycji, jeśli niema fizycznego uszkodzenia



Wysłane z mojego VTR-L29 przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 07:35 
Offline

Rejestracja: wtorek 07 lip 2015, 08:32
Posty: 3
Witam
Mam takie pytanko. Chce przeznaczyć +- 500 zł na Tello.
Czy lepiej kupić za te pieniądze drona z kontrolerem, czy jednak zestaw dron z dodatkowymi dwiema bateriami?
Chyba lepiej się dłużej bawić niż ok. 10 min a sterowanie przez telefon nie jest aż tak tragiczne?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 13 gru 2018, 16:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8822
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Zawsze lepiej z aparatura.
Dodatkowe baterie tez są ważne, dlatego dokupisz sobie następnym razem.

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.