Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 21 lut 2018, 12:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
Post: sobota 08 lip 2017, 15:44 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 45
Witam
Czy ktoś wgrywał już - Phantom 3 Professional Firmware v1.11.20 z 2017-07-06 ?
Jeśli tak to czy działa bez problemu?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 lip 2017, 08:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 10:53
Posty: 102
Lokalizacja: Rybnik, śląsk
Tutaj jest wątek na ten temat:

https://phantompilots.com/threads/new-firmware-for-phantom-3-adv-is-available-06-07-2017.118704/

Osobiście narazie nie "tykam" firmware, zaczekam co czas pokaże.

_________________
DJI Phantom 3 Standard - sprzedany, Eachine E010, DJI Phantom 3 Professional


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 09 lip 2017, 08:56 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 45
Dziękuje bardzo za link.
Właśnie jak ze wszystkimi nowościami też nie "tykam", czekam:)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 sie 2017, 12:16 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 27 sty 2014, 21:15
Posty: 4163
Lokalizacja: Winnica k/Pułtuska
"Tknął" już ktoś firmware v1.11.20 :roll:

_________________
Pozdrawiam, Artur
Mam DJI PH1... oraz PH3 Professional... Przepraszam :oops:
Lepiej wejść komuś w drogę, niż w tyłek...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 13 sie 2017, 12:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 464
Nowego f/w nie radzę wgrywać, później nie da się zrobić downgrade do 1.7 (który umożliwia mody).
https://github.com/mefistotelis/phantom ... /issues/45


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 15 gru 2017, 12:42 
Offline

Rejestracja: środa 05 kwie 2017, 18:39
Posty: 24
Lokalizacja: Bełchatów
Wgrał już ktoś ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 18 gru 2017, 15:43 
Offline

Rejestracja: środa 15 lut 2017, 11:11
Posty: 3
Wgrane ! Pierwszy lot testowy wykonany i wszystko działa tak jak działało. A po wygraniu nowego softu trzeba ponownie sparować drona z kontrolerem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 21 gru 2017, 07:34 
Offline

Rejestracja: środa 05 kwie 2017, 18:39
Posty: 24
Lokalizacja: Bełchatów
I co wszystko ok? . Czy posiada ktoś jeszcze Phantom 3 Professional Firmware v1.11.20 ?.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 26 gru 2017, 13:29 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 10:53
Posty: 102
Lokalizacja: Rybnik, śląsk
Tak, wgrałem, zrobiłem relink, kalibrację IMU i kompasu. Wszystko działa i brak głupiego komunikatu z DJI GO po stracie, że ograniczenia wysokości i odległości lotu bla bla bla...

_________________
DJI Phantom 3 Standard - sprzedany, Eachine E010, DJI Phantom 3 Professional


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 gru 2017, 13:44 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 45
Czy idzie sprawdzić wersje oprogramowania baterii ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 04 sty 2018, 19:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 10:53
Posty: 102
Lokalizacja: Rybnik, śląsk
Nie, z tego co wiem to nie ma takiej możliwości. Aktualizując firmware drona aktualizuję się również bateria która jest włożona. Jeżeli chcesz zaktualizować resztę baterii to postępujesz zgodnie z instrukcją aktualizacji podaną na stronie DJI.

_________________
DJI Phantom 3 Standard - sprzedany, Eachine E010, DJI Phantom 3 Professional


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 lut 2018, 07:59 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 24 mar 2014, 01:07
Posty: 6
Lokalizacja: Toruń/Inowrocław
Jak chcesz zaktualizować fw w bateriach to nie musisz trzymać pliku fw na karcie. Baterie zaaktualizują się z koperta.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 lut 2018, 09:05 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 203
Lokalizacja: Łódź


Dokładnie, każda kolejna bateria będzie się sama aktualizować po włożeniu jej do drona.

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 lut 2018, 09:21 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5654
Lokalizacja: Polska
KuChar pisze:
Jak chcesz zaktualizować fw w bateriach to nie musisz trzymać pliku fw na karcie. Baterie zaaktualizują się z koperta.

O ile jest to prawda w przypadku np. Mavica, to w przypadku P3P juz nie. Do aktualizacji baterii plik powinien znajdowac sie na karcie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.