Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 23 maja 2018, 19:21


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: wtorek 22 maja 2018, 16:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 21 maja 2018, 11:23
Posty: 1
Czy ktoś pomoże? Mam taki (nietypowy pewnie) problem. Kilka dni temu wyszedłem polatać moim P3 Advanced. Polatałem na jednej baterii, potem przełożyłem drugą, włączyłem sprzęt i wtedy na wyświetlaczu smartfona pojawił się komunikat o nowym oprogramowaniu do RC z zapytaniem, czy chcę zaktualizować. Kliknąłem OK, rozpoczęło się pobieranie i aktualizacja, po czym proces się wysypał i aktualizacja została przerwana. Dopiero wtedy zauważyłem, że DJI Go źle rozpoznał mój sprzęt, zamiast Advanced widział Professional i to do tego sprzętu ładował mi firmware. Był to zbieg okoliczności, że w tym momencie uszkodziło mi się gniazdo w moim smartfonie. Poszedł jakiś pin, który odpowiedzialny jest za komunikację. Od tego czasu za każdym razem, kiedy włączam drona, DJI Go rozpoznaje Professional. Latać mogę wszsytkie funkcje działają, ale nie mam podglądu na (nowym już) smartfonie. Moje pytanie brzmi jak przywrócić poprzednią wersję firmware RC, pomijając aplikację DJI? bo DJI chce mi przywócić, ale do modelu Professional. Dodam jeszcze, że model mojego RC to GL300C.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 maja 2018, 08:01 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 mar 2014, 01:07
Posty: 18
Lokalizacja: Toruń
Spróbuj z karty pamięci wgrać fw do P3A.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 maja 2018, 08:48 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5977
Lokalizacja: Polska
KuChar pisze:
Spróbuj z karty pamięci wgrać fw do P3A.

RC GL300C nie obsluguje wgrywania firmware z karty wiec nie ma nawet co probowac.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 maja 2018, 08:50 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 mar 2014, 01:07
Posty: 18
Lokalizacja: Toruń
Dobra, ale w RC można powrócić do wcześniejszego fw. Wystarczy przytrzymać przycisk z 3 kreskami. Wybierz może Adv i spróbuj.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 maja 2018, 08:54 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 19 mar 2014, 02:03
Posty: 5977
Lokalizacja: Polska
KuChar pisze:
Dobra, ale w RC można powrócić do wcześniejszego fw. Wystarczy przytrzymać przycisk z 3 kreskami. Wybierz może Adv i spróbuj.

Oczywiscie ze mozna, ale nie przez karte.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.