Polskie Forum FPV
http://rc-fpv.pl/

DJI Mavic
http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=37936
Strona 78 z 79

Autor:  Jagoda [ wtorek 14 lis 2017, 12:19 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

pawelsky pisze:
Zawiniecie int16

Proste. zapomniałem o bicie znaku :oops: :oops:

Autor:  mohinder [ wtorek 14 lis 2017, 13:48 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Mialem dwie przyczyny, jedna to wlasnie lamanie przepisow a druga to wylaczenie silnikow swobodne spadanie aby na 3 procentach baterii doleciec do miejsca startu.
Ja bym sie nie odwazyl. Ale chyba jednak troszke pomyslal przelatujac nad pola i tam opadal.

Autor:  pawelsky [ wtorek 14 lis 2017, 13:59 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Chyba sie kolega jednak troszke wystraszyl bo zblurowal mapki na ktorych widac bylo dokladny adres. Swoja buzke zreszta tez :)

Autor:  rud88 [ wtorek 14 lis 2017, 15:25 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Zainstalowałem najnowszy soft 01.4.000 i okazało sie że mogę latać tylko do 50 m / otrzymuję komunikat że osiągnąłem limit i muszę go zmienić
w MC / "wot zagwozdka" i co tu robić. Czy ktoś z kol. też to "przeżywał" ?

Autor:  Jagoda [ wtorek 14 lis 2017, 18:07 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

rud88 pisze:
Zainstalowałem najnowszy soft 01.4.000 i okazało sie że mogę latać tylko do 50 m / otrzymuję komunikat że osiągnąłem limit i muszę go zmienić
w MC / "wot zagwozdka" i co tu robić. Czy ktoś z kol. też to "przeżywał" ?

Ja nie ale pawelsky kiedyś zapodał linka do reaktywacji konta.Może o to chodzi edit (konieczność reaktywacji do ominięcia tego problemu)
https://www.dji.com/newsroom/news/dji-u ... re-updates

Ps.
Dawno "Ciebia" nie było.Jak tam Epsony?

Autor:  Sanvean [ środa 15 lis 2017, 01:23 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Czy śmigła od Mavic Pro Platinum pasują bez problemu do zwykłego Mavic Pro? Wydaje mi się, że mocowanie jest identyczne, więc chyba nie będzie problemu.
I czy to, że są cichsze, to tylko ich budowa czy w Platinum coś więcej zmienili?

Ktoś na nich już latał?

Autor:  yasiu18 [ środa 15 lis 2017, 04:10 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Pasują. I lata ciszej. I wydaje mi się, że troszkę dłużej, ale to subiektywne odczucie. Nie mierzyłem czasu. Ale ze względu na kształt śmigła, silniczki obracają się wolniej, więc istnieje duże prawdopodobieństwo, że tak jest.

Wysłane z mojego SM-T715 przy użyciu Tapatalka

Autor:  s050197 [ środa 15 lis 2017, 11:09 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Sanvean pisze:

Ktoś na nich już latał?


Tu masz interesujący Cię temat: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=42087&p=534631&sid=d0c1edba3ab893b84a3717b53070f4ed#p534631

Autor:  MorF [ środa 15 lis 2017, 11:15 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Białego już w ogóle nie będzie widać na niebie :)
Obrazek

Autor:  talib1990 [ środa 15 lis 2017, 11:48 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

MorF pisze:
Białego już w ogóle nie będzie widać na niebie :)
Obrazek
Najbardziej widoczny będzie ..... W śniegu ;D

Wysłane z mojego Redmi Note 3 przy użyciu Tapatalka

Autor:  MorF [ środa 15 lis 2017, 12:12 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

W końcu alpine edyszyn

Autor:  rud88 [ środa 15 lis 2017, 13:57 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Zainstalowałem Najnowsze DJI Go / 4.1.15/ i mam nadzieję że kurczak będzie latał tak jak do tej pory.Epsony OK jestem zadowolony, może za jakiś czas uda mi się polatać w goglach DJI i wtedy ocenię które bardziej mi pasują.

Autor:  mohinder [ środa 15 lis 2017, 23:40 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Taka ocena bardzo mi się przydała bo planuje zakup jednych albo drugich. Pozdrawiam

Autor:  kwinto [ czwartek 16 lis 2017, 02:07 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

Mam pytanie czy podczas używania aplikacji "dji go" na telefonie są pobierane jakiekolwiek dane np. lotu, miejsca ,wysokości, ilości lotów itd. i przesyłane na ich serwery w celu np. poprawy jakości lub innych?

Autor:  mohinder [ piątek 17 lis 2017, 10:43 ]
Tytuł:  Re: DJI Mavic

kwinto pisze:
mohinder pisze:
Do którego gniazda w aparaturze podłączasz kabel? Jeśli do dużego usb to kabelek z małego usb musi być odłączony. Może to to?


Dzizysss ... 2 dni kombinuję a to kabel :mrgreen: Dzięki



Ostatnio ja Ci pomogłem i się udało, teraz ja mam ten sam problem. Dotarł do mnie Ipad mini 4 w wersji LTE i nie chce się połączyć z Maviciem. Próbowałem dwóch kabli. obu gniazd USB i zero reakcji. Pojawia się dźwięk z Ipada i komunikat że ładowanie nie występuje. Wersja IOS 11.1.1. Teraz instaluje się nowsza jakaś. Ciekawe czy to coś zmieni.
Ktoś może coś doradzić? Ipad kupiony tylko do Mavica i kicha :(


No dobra. Aktualizacja zakończona i połączenie udane. Kurde dlaczego przy aktualizacja zawsze coś muszą zepsuć a później naprawiać.

Strona 78 z 79 Strefa czasowa UTC+1godz.
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/