Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 22 lip 2018, 06:16


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 27 sty 2017, 09:46 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sty 2016, 10:47
Posty: 490
Lokalizacja: Pomorskie
zawada6 pisze:
1 Czy przypadku upgrade procedura jest taka sama jak przy downgrade??

Ja przeskoczyłem z 1.4.6 do .1.6.8 i nie miłem z tym problemów...poza tym, że na nowym sofcie Phantom nie latał jak trzeba.

zawada6 pisze:
2 Czy jeżeli jest taka sama to czy można zrobić to też tylko o jeden poziom do góry czy można wybrać sobie dowolną wyższą wersje, oczywiście nie używając do tego DJI GO bo ona nam wrzuci najnowsze firmware.

Głowy nie dam...ale raczej możesz wybrać dowolny soft i wgrać

zawada6 pisze:
3 Czy np. mając wersje 1.2.40 zrobimy upgrade na np. 1.8.10 (przez DJI GO lub manualnie) to czy możemy zejść z powrotem do wersji 1.2.40 robiąc to poprzez downgrade (z poradnia z pierwszej strony) tylko że kilka razy konkretnie 6 gdyż o tyle poziomów trzeba zejść, a można tylko przy jednej operacji zejść o jeden stopień. Czy dobrze myślę czy błędnie?

Próbowali ludzie się cofnąć z 1.6.8 do 1.4.6 i niżej i nie dało rady...jedynie do 1.5.7 i koniec...wiec pewnie powrót do 1.2.4 będzie nie możliwy, ale to są tylko moje przypuszczenia i informacje jakie wyczytałem w necie...sam nie probowałem się cofać do 1.4.6 tylko zostałem na 1.5.7 i tego softu się trzymam.

_________________
Obecnie: Syma x8c, DJI Phantom 3 Standard
Kanał na YT
Poradnik Syma x8 :) => klik
Loty Syma x8 :) => klik
Loty DJI Phantom 3 :) => klik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 sty 2017, 12:45 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:02
Posty: 39
Lokalizacja: Siedlce
Dzięki za odpowiedź. Jak będę miał chwilę to wgram 1.5.7 ale wątpię żeby ustąpiły moje problemy.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 lut 2017, 16:31 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 27
Witam mam od niedawna Phantom 3 standard i zrobilem to co ty upgrade , i moj blad chyba , ogolnie dron ma bliski zasieg max 400M odleglosci oczywiscie obraz przerywa mam dodany wzmacniacz kierunkowy taki jak ty zrobiles po serku :) , probowalem dac fimware 1.5 lecz nie chciało pójść za którymś razem poszlo ale jest na czerwono blad imo ,wgralem wiec wersje najnowsza problem znikl , wiec probowalem starsza wersja dac , aktualnie mam 1.6 , jak można sprawdzić jakie mial orginal fimware bo oczywiscie nie sprawdzilem i tu moj blad , tylko jak ta glupia pala dalem upgrade i wgral najnowszy 1.8, jak daje 1.5 mam cos takiego w logu
Kod:
Packet: P3C_FW_V01.05.0070.bin
Result: Abort.
The current firmware does not support downgrade. Use a different version of firmware to downgrade the target version.

_________________
Aktualnie: Phantom 3 standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 26 lut 2017, 19:33 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:02
Posty: 39
Lokalizacja: Siedlce
A 1.8.10 w czym ci przeszkadza?? Ja mam właśnie taki i jestem zadowolony na otwartej przestrzeni z windsurferem i modem +27dbm zrobiłem odległość 2006m. lecz wróciłem już bo trochę wiało, ale nie straciłem sygnału poleciał by dalej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 lut 2017, 20:24 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 27
zrobilem ten mod dbm teraz jest spoko 1400M to poprawa kolosalna obraz teraz jest ok a tak zrywalo co chwile na 100-300M max bylo 400M bez wizji

_________________
Aktualnie: Phantom 3 standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 lut 2017, 08:00 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:02
Posty: 39
Lokalizacja: Siedlce
A jakie dokładnie opcje ustawiłes w tym programie magicpower? Dron za każdym razem łączy ci się bez problemu z nadajnikiem?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 lut 2017, 17:48 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 27
nie ustawialem opcji jak zaleca ten co robil mod , wizja lepiej smiga niz zasieg zasieg juz gubil wizja dalej byla na dwie kreski i nie klatkowalo

_________________
Aktualnie: Phantom 3 standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł: Morfeusz79
Post: poniedziałek 13 mar 2017, 18:35 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 sie 2016, 21:10
Posty: 23
Zawada, poważnie zrobiłeś taki zasięg na 1.8.1 ? Ja mam bodajże 1.4.6 i trochę boję się robić update, ale z drugiej ztrony lubię mieć najnowszy soft i wkurza mnie ten ciągły komunikat o dostępnym nowym sofcie. I może inni się wypowiedzą co mają najnowszy soft jak z zasięgiem i ogulnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 mar 2017, 07:57 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:02
Posty: 39
Lokalizacja: Siedlce
Tak tyle polecialem mam screeny :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 paź 2017, 19:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 15 paź 2017, 11:49
Posty: 4
Lokalizacja: Rybnik
Witam
Mam pytanie odnośnie Phantom 3 Standard bo taki właśnie zakupiłem model. Dron jest używany i z przerobioną anteną marki ITELITE, jest tam wgrane oprogramowanie 1.9.2 myślałem WOW fajnie będzie daleko latał i w ogóle, ale co się okazało że mój max dystans to 250m i SIGNAL LOST, tylko że nawet przy 150m zasięg czasem skacze to znaczy jest full a za chwilę zero, czy myślicie że jest to wina oprogramowania czy tej przeróbki ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 paź 2017, 20:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 10:53
Posty: 113
Lokalizacja: Rybnik, śląsk
Myślę, że to przeróbka jest winna. Itelite jest kierunkowa. Kiedyś też planowałem mody anteny ale dałem sobie spokój.

_________________
DJI Phantom 3 Standard - sprzedany, Eachine E010, DJI Phantom 3 Professional


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 16 paź 2017, 22:18 
Offline

Rejestracja: niedziela 15 paź 2017, 11:49
Posty: 4
Lokalizacja: Rybnik
No tak muszę celować w Drona ale dziwi mnie, to że wszystko fajnie ale zasięg nie stabilny ale skacze, a jak patrzę na filmiki z YT to zasięg jest stały zimniejsza się z odległością myślałem ze może to mieć związek właśnie z oprogramowaniem. Trafiłem na nie przerobiony kontroler i zamówiłem, dam znać jak wypróbuję.

Edytuj posty!

Dziś testowałem inny kontroler nie przerobiony oryginalny, dalej to samo zasięg skacze w ustawieniach Radio Chanel Quality skacze na Good i Poor macie jakiś pomysł ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 20 paź 2017, 05:47 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 27
robertf29 pisze:
Witam
Mam pytanie odnośnie Phantom 3 Standard bo taki właśnie zakupiłem model. Dron jest używany i z przerobioną anteną marki ITELITE, jest tam wgrane oprogramowanie 1.9.2 myślałem WOW fajnie będzie daleko latał i w ogóle, ale co się okazało że mój max dystans to 250m i SIGNAL LOST, tylko że nawet przy 150m zasięg czasem skacze to znaczy jest full a za chwilę zero, czy myślicie że jest to wina oprogramowania czy tej przeróbki ?


na 100% jest to wina oprogramowania , serwisant mi powiedział żeby odinstalować dj go i zainstalować ponownie i się zalogować do aplikacji koniecznie ponieważ 1.9.2 ma restrykcje H:20 D:50 tyle można latać bez aplikacji z aplikacją zalogowaną można latać dalej niż restrykcja

_________________
Aktualnie: Phantom 3 standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 21 paź 2017, 16:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 15 paź 2017, 11:49
Posty: 4
Lokalizacja: Rybnik
Chyba raczej nie, mój max dziś to 300 m i Signal Lost zbiłem Downgrade do 1.5.7 i to na tym kontrolerze z anteną Itelite, chyba jest coś nie tak z Dronem, ale co? bo jak patrzę na YT to na standardowej antenie leci ponad 600 m


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 27 paź 2017, 16:38 
Offline

Rejestracja: sobota 25 lut 2017, 19:05
Posty: 27
downgarde to nie reset zawsze zostaje cos z upgarde to ze ci pokazuje mniejsza wersja nie znaczy ze wszystkie zmienne mam z tej wersji analizowalem to i ewidentnie zostaja zmienne z wyszej wersji nie wymazuje ich , jedyna opcja reset to bys mial pierwotna wersja oprogramowania niestety dji nie wzielo to pod uwage na dodatek wiem ze wszystkie dji maja program z data jak nie zrobisz upgrade to bedzie czesciowe wylonczenie opcji nap. gimbala lub innej , zrobione jest to po to aby mozna bylo poprawiac oprogramowanie wraz z zmieniajacymi sie przepisami w danych krajach a przepisy sa zmieniane co troche , jak oddasz do serwisu dji ze ci dron nie smiga zrobia upgarde i wsio bedzie smigac jest cios ponizej pasa ale tak to wymyslili , jest grupa djihack ktora zajmuje sie oprogramowaniem do dji zmieniaja ich ustawienia na calkiem inne i blokuja poprzez modyfikacje rozne rzeczy ale to temat dos duzy , aby wsio opisac pogogluj troche a sie moze dokopiesz do zrodel informacji oczywiscie na zagranicznych portalach.

_________________
Aktualnie: Phantom 3 standard


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 76 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.