Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 15 paź 2018, 22:57


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Autor Wiadomość
Post: czwartek 07 gru 2017, 20:40 
Offline

Rejestracja: sobota 02 gru 2017, 18:56
Posty: 2
Cytując czarnyluile38 miałem na myśli krótki zasięg aparatury tak jak to opisywał a nie magicpower. Latam na stockowym nie modowanym P3S. Tryby lotu nie mają nic do rzeczy, chodzi mi o płaski teren vs zasięg a nie gps czy atti.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 maja 2018, 19:00 
Offline

Rejestracja: środa 21 cze 2017, 19:14
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Dla laików zrobienie moda to spore wyzwanie. Mógłby ktoś przetłumaczyć to na język polski i krok po kroku + screenshoot? Z pewnością pomoże to wszystkim plus mi :-)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 18 maja 2018, 19:11 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 255
Lokalizacja: Łódź

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 19 maja 2018, 21:04 
Offline

Rejestracja: środa 21 cze 2017, 19:14
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
Dzięki! Jesteś dla mnie gościem! Bez zbędnych, glupich komentarzy, konkretna odpowiedz/pomoc!


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 maja 2018, 08:59 
Offline

Rejestracja: środa 21 cze 2017, 19:14
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
renekm pisze:
Daj sobie spokój z modami, argtekami. Zamiast wydawać na to kasę to dozbieraj, sprzedaj P3S i kup P3A używany na gwarancji. Uwierz mi, to najlepsze co możesz zrobić. Ja tak zrobiłem i jestem mega zadowolony.


Jeżeli kogoś to jeszcze interesuje to się z tym zgadzam. Mam P3S kupiłem na ebay anteny za 50 euro. Na oryginalnej antenie 500m na nowej typu Argtek (przypuszczam, że zamiennik) polecialem z 200m dalej. Zrobiłem moda 27dbi dało mi to kolejne 100-150m. Zrobiłem wzmacniacz anteny i wynik 1350m. Sam wzmacniacz daje więcej niż nowe anteny. Także lepiej dozbierać parę stowek i kupić P3A.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 maja 2018, 09:33 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 255
Lokalizacja: Łódź
Idąc tym tokiem rozumowania - nie kupuj p3a tylko dozbieraj kasy i kup p4 - warto ;-)

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 22 maja 2018, 09:43 
Offline

Rejestracja: środa 21 cze 2017, 19:14
Posty: 13
Lokalizacja: Polska
s050197 pisze:
Idąc tym tokiem rozumowania - nie kupuj p3a tylko dozbieraj kasy i kup p4 - warto ;-)


Mam wrażenie, że odniosła się do mojego posta bez zrozumienia, i przesmiewczo z pewnością dlatego, że to wlasnie nie zrozumiałeś.

Dlaczego nie kupuj P3s i dlaczego kup P3A? Jakie masz oczekiwania względem drona?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 23 maja 2018, 07:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sty 2016, 10:47
Posty: 490
Lokalizacja: Pomorskie
Nie bardzo wiem co niektóre osoby chcą osiągnąć, ale dla lot powyżej 500m w dal to już nie jest vlos.....
Jakby ktoś pytał, to nadal mam mojego P3S, nadal jestem na sofcie 1.5.7+ z modami i nie mam z nim żadnych problemów :) Link jest stabilny we vlos i oto chodzi.

Co do dokładania do droższych dronów...P3 ADV, P3 Pro, P4..... ma lepszy link video i rc, przez co wymaga lepszego smartfona. Mają też lepsze właściwości lotne, chociażby przez wsparcie glonass, więc jakiś to ma sens, ale osobiście posiadając P3S (hobbysta ze mnie) nie widzę sensu przesiadać się na innego drona.

_________________
Obecnie: Syma x8c, DJI Phantom 3 Standard
Kanał na YT
Poradnik Syma x8 :) => klik
Loty Syma x8 :) => klik
Loty DJI Phantom 3 :) => klik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 24 maja 2018, 17:55 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 paź 2016, 10:53
Posty: 114
Lokalizacja: Rybnik, śląsk
Dodam od siebie, miałem P3S - obraz żyleta... kupiłem P3P i po kilku miesiącach zdecydowałem, że muszę po prawic ostrość kamery. Udało się, jestem dopiero teraz z niego zadowolony w 100%. Latanie ponad 500 m już mnie nie rajcuje. Szkoda kasy w razie jakieś awarii. Do tej pory raz miałem komunikat, że dron przeszedł sam w tryb atti, na szczęście na ok 300m. Pomyślcie co by było na granicy zasięgu? Bye bye my Phantom...
Mój wniosek: latanie na granicy zasięgu nie ma sensu. Aby zrealizować materiał wideo wystarczy te 200 - 300 m max.

_________________
DJI Phantom 3 Standard - sprzedany, Eachine E010, DJI Phantom 3 Professional


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 31 maja 2018, 17:32 
Offline

Rejestracja: sobota 07 paź 2017, 09:46
Posty: 24
Witam to jak to jest ze jedni wyciagna phantoma z pudełka i nie robiąc żadnego modu lecą na ok 1000m a z modami robią koło 1500m a inni tak jak ja np. mam wgranego mogic moda na 27db windsurfera i nie mogę 500m zrobic. Ostatnio wymieniłem antenke w aparaturze na panelową 5.8g 11dbi i z trudnościami ale zrobiłem te 630m. Dodam że latam nad polami, nawet sprawdzałem anteny w ac i ok jedynie jak miałem uszzkodzony odbiornik rc to robiłem 150m.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 14 lip 2018, 15:39 
Offline

Rejestracja: niedziela 11 wrz 2016, 15:51
Posty: 31
Lokalizacja: Gliwice
Witam.
Co może być nie tak, że na sofcie V01,09,0200 za pomocą Magic Power 5,3 ustawione miałem 24 dBm i skanowanie 13-tego kanału po drugim kroku ( restarcie ) przestało działać WIFI. Próbowałem wgrywać starsze firmware i dalej nic wróciłem do najnowszego i dalej to samo. WIFI pokazuje się na chwilę po włączeniu drona na jakieś 15s. i wyłącza się. Apka działa normalnie można sterować dronem lecz dioda na niej jest cały czas czerwona i brak WIFI. Wiem że jest to wina oprogramowania lecz prubuję wgrywać różne ale Wifi dalej nie działa.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Tanner i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.