Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 21 paź 2018, 05:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 17 kwie 2017, 06:58 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 sie 2016, 21:10
Posty: 23
s050197 to czekamy na info jak z zasięgiem na najnowszym sofcie i z modem.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 kwie 2017, 09:15 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 87
Lokalizacja: Lublin
Morfeusz79, ja mam najnowszy soft+mod+ws i w samiuteńkim centrum miasta na wysokości 100-150m osiągnąłem odległość mniej więcej 900m. Wracałem, bo na horyzoncie była chmura. Potem pojechałem za miasto- same pola i małe domy. Poleciałem na prawie 2km przy takiej samej wysokości, jak wcześniej. Co jakiś czas miałem kilka ścinek obrazu ale nic, co by utrudniło mi lot w takim stopniu, żebym musiał wracać. Wszystko latane jakoś w pierwszej połowie marca.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 kwie 2017, 14:29 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 255
Lokalizacja: Łódź
Morfeusz79 pisze:
s050197 to czekamy na info jak z zasięgiem na najnowszym sofcie i z modem.


Nie latałem na rekord. Spokojnie do 500m i żadnych niemiłych niespodzianek.

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 kwie 2017, 15:41 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 1242
Święta som, a że u mnie w gościach barista, tom nachlał się kawy po irlandzku :lol:
Polecam.
Wracając w temat..
Zróbta se coś wzorcem np. viewtopic.php?f=10&t=39879
Tylko nie czas lotu a zasięg waszych "fajtomów" ( z modami,softami, antenkami, reflektorami, itd.)
A kategorie:
-P3S
-P3A/P
-P4
A ten tutaj chyba nie do pobicia: :roll:
viewtopic.php?f=54&t=40444
Kto tabelki zrobi i aktualizacje itp. :?:
Co by nie było - ja na zawody ( i tabelki) się nie piszę - cieniak jestem :oops:
Ale może nie tylko ja, chętnie sobie wyniki pooglądam :roll:
:-P :-P

_________________
Pozdrawiam. :), :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 17 kwie 2017, 21:09 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 sie 2016, 21:10
Posty: 23
Nie koniecznie chodzi mi o rekordy. Mam w tej chwili soft 1.4.8... lata dobrze, z windsurferem w polu wyciągnąłem 1200m na 80m h, bez wzmacniacza 970m, więc nie jest źle, ale lubię mieć najnowszy soft skoro jest dobry no i wkurza mnie ten ciągły komunikat o nowym sofcie. Jest dobrze więc nie chciałbym tego zepsuć. Ale skoro macie takie wyniki to chyba się skuszę na update.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 06:04 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 255
Lokalizacja: Łódź
Moim zdaniem nie masz powodów do obaw. Co prawda ja mam sprzęt jeszcze na gwarancji, więc jakby aktualizacja coś popsuła to wiadomo, że reklamowałbym.

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 18 kwie 2017, 09:52 
Offline

Rejestracja: czwartek 29 gru 2016, 12:36
Posty: 216
Lokalizacja: szczecin
Wczoraj u teścia na polu sprawdzałem jak poleci, bez windsufrera jakieś 900 metrów, ( widać jak zawraca) następnie założyłem taką domoróbke i poleciał jakieś 1300m z kawałkiem wtedy zczął lekko rwać więc zawróciłem.
Soft najnowszy, i wgrany ten magic.

_________________
Dji Mavic Pro Platinium i maleńki dronik do latania po domu


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 22 kwie 2017, 12:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 sie 2016, 21:10
Posty: 23
Kamyk, pytanko do Ciebie, jakiego dokładnie moda wgrywałeś, jakie ustawienia, z jakiej strony pobierałeś, może jakiś link? Trochę tego jest, nie wiem czy wszystko to to samo, ale skoro u Ciebie są takie świetne wyniki to może zechciałbyś się podzielić konfiguracją? Dziś jeśli wiatr ustanie chcę zrobić test na starym sofcie a jutro polecieć na nowym i porównać wyniki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 23 kwie 2017, 11:58 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 22 sie 2016, 21:10
Posty: 23
Panowie, zrobiłem update softu, wziąłem się za wgrywanie moda. Najpierw zrobiłem na 24db, poszło normalnie. Ale pomyślałem że zaryzykuję i zrobię na max czyli 27db i skanowanie 13-1. Krok pierwszy przeszedł normalnie, ale po restarcie nie mogłem kliknąć przycisku step 2. Dopiero zamknięcie i po ponownym uruchomieniu magic power przycisk można było kliknąć. Niby wszystko przeszło OK, ale nie jestem do końca pewien czy wszystko wgrało się jak należy. Też tak mieliście? Dziś robiłem test i przy 83m h poleciałem na 1280m


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 24 kwie 2017, 11:23 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 18 cze 2014, 11:16
Posty: 99
Lokalizacja: Nowy Sącz/Stary Sącz
Morfeusz79 masz stand. czy adv ?

_________________
P3A, Mavic combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 kwie 2017, 06:25 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 29 sty 2016, 10:47
Posty: 490
Lokalizacja: Pomorskie
Jakby mial adv to by nie wgrał moda. To jest tylko do P3S i P3 4k

_________________
Obecnie: Syma x8c, DJI Phantom 3 Standard
Kanał na YT
Poradnik Syma x8 :) => klik
Loty Syma x8 :) => klik
Loty DJI Phantom 3 :) => klik


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 26 kwie 2017, 09:28 
Offline

Rejestracja: wtorek 10 sty 2017, 16:32
Posty: 156
Lokalizacja: Sosnowiec
Morfeusz79 pisze:
Panowie, zrobiłem update softu, wziąłem się za wgrywanie moda. Najpierw zrobiłem na 24db, poszło normalnie. Ale pomyślałem że zaryzykuję i zrobię na max czyli 27db i skanowanie 13-1. Krok pierwszy przeszedł normalnie, ale po restarcie nie mogłem kliknąć przycisku step 2. Dopiero zamknięcie i po ponownym uruchomieniu magic power przycisk można było kliknąć. Niby wszystko przeszło OK, ale nie jestem do końca pewien czy wszystko wgrało się jak należy. Też tak mieliście? Dziś robiłem test i przy 83m h poleciałem na 1280m

Dokładnie miałem to samo z przejściem z 24db na 27db + skanowanie. Wydaje mi się, że jest to spowodowane już zrobieniem " Step 2 "' przy wcześniejszym modzie na 24db ale mogę się mylić... Jeszcze testu nie robiłem ze względu na masakryczną pogodę w mojej okolicy..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 kwie 2017, 18:02 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 15 kwie 2017, 21:44
Posty: 7
Lokalizacja: Ostrava
Cześć!
Mam pytanie. Posiadam Phantoma 3 standart z modem na 27dBm oraz windsurferem i jego maksymalny zasięg do przejścia w "goHome" wynosi około 930 ma obrzeżach miasta przy wysokości około 100m. Czy to wszystko co da się z niego wycisnąć w tej kwestii? Gdy wybrałem opcja skanowania kanałów 1-13 miałem straszne problemy aby połączyć się z dronem, więc wróciłem do opcji standard i zrobiłem ponownie moda wybierając tylko 27dBm. Czy może to oznaczać, że mod się nie powiódł?
Chciałbym jeszcze spytać o opcję BOOSTER/AMPS up rc limit to 20dBm, na czym polega i do czego służy?



Pozdrawiam!


image1-2.PNG
image1-2.PNG [ 473.48 KiB | Przeglądany 1238 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 29 kwie 2017, 18:08 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 20:23
Posty: 255
Lokalizacja: Łódź
Skoro poleciał 930m to znaczy że mod się udał ;-)

_________________
Co masz zrobić jutro, zrób pojutrze. Będziesz miał dwa dni wolnego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 01 maja 2017, 17:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 15 kwie 2017, 21:44
Posty: 7
Lokalizacja: Ostrava
Postanowiłem sprawdzić opcję "BOOSTER/AMPS up rc limit to 20dBm" w praktyce i sprowadziłem za pomocą aplikacji od Papa - Tita Magic Power 5 swojego Phantom 3 standard do ustawień fabrycznych, następnie wykonałem mod na 27 dBm oraz z włączoną opcją BOOSTER/AMPS up rc limit to 20dBm. Rezultaty użyciem windsurfera na tej samej miejscówce są następujące:

1. dron poleciał dalej o 112 metrów, jednak nie jestem pewny czy nie była to zasługa potwornego wiatru który skierowany był zgodnie z azymutem lotu...

2. moim subiektywnym zdaniem obniżyła się płynność obrazu, zaobserwowałem więcej ścinek i zakłóceń.

Podsumowując nie można jednoznacznie stwierdzić, czy włączenie opcji "BOOSTER/AMPS up rc limit to 20dBm" wpływa na wydłużenie zasięgu, oraz są przesłanki wskazujące, że obniża to płynność wideo. Jednym słowem wracam do samego podbicia na 27dBm.


image1-3.PNG
image1-3.PNG [ 127.89 KiB | Przeglądany 1172 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 146 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.