Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 21 lis 2019, 14:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 04 kwie 2016, 10:55 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 kwie 2016, 15:14
Posty: 4
Dzień dobry. Chciałbym prosić o pomoc gdyż mam drona.dji f450 złożonego i ardupilota apm 2.8 z antenom. Problem polega na tym że nie mogę go zanic zaprogramować żeby latał jak na filmach, konkretnie w mission planneze postępuje według kroków itd i silniki dobrze podpięte i wszystko ładnie ale jeśli się nie mylę w opcji kompas q jak nie to w innej programie się jakby położenie drona czyli kilka osi kreski kolorowe gdzie jak się porusza dronem w różne strony powinno się zapewniać to w formie kuli i nie w środku tylko z zewnątrz robio się kropki jak się nim Rusza a właśnie u mnie robio się w środku i w jakiś dziwnych miejscavh coś jest nie tak. I jeszcze dodam że mam aparaturę fly sky fs-t6 na której raczej jest wszystko dobrze a i jeszcze w tym programie sobie tryby lotu, ja mam ustawione że jak wcisnąć kontroke na aparat... To przełącza mi się z trybu stabilizacji na loiter a loiter robi ze.jak dron.jest w powietrzu to powinien stać w miejscu i się nie ruszać. A woovule to dron lata na.prawo u lewo a na dronie jest wszystko dobrze i ja właśnie sądzę że to przez kompas TK lata i mieszkam na 10 piętrze on nie chce się moim zdaniem programować. Pomóżcie mi


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 kwie 2016, 11:24 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 10 lut 2014, 15:26
Posty: 69
Lokalizacja: Ciechanowiec
nagrai fjlma bo sje nje dogaday. :shock:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 kwie 2016, 11:48 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 kwie 2016, 15:14
Posty: 4
Ok to później jakoś wrzucę

Ponizej znajduje sie link do filmu

https://youtu.be/AXZ3NnFPB3w


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 kwie 2016, 20:44 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 kwie 2016, 15:14
Posty: 4
Halo ktoś pomoze?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 kwie 2016, 21:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
Napisz jeszcze raz wszystko zgodnie z zasadami pisowni języka polskiego. Wtedy może ktoś zrozumie i będzie w stanie pomóc.

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 kwie 2016, 21:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 kwie 2016, 15:14
Posty: 4
Panie matulekpl, ja tu oczekuje odpowiedzi a nie uwag niedotyczących tematu, jeśli pana zdaniem jest to nie zrozumiałe to albo pan nie umie czytać albo nie wiem co


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 04 kwie 2016, 21:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2175
Lokalizacja: Wejherowo
(^_^)

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 kwie 2016, 06:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 17 lis 2015, 22:03
Posty: 2038
Lokalizacja: Gdynia
Olodron, - Aby zrozumieć twój problem trzeba przeczytać jeeednoooo wieeelkieeee dłuuuugie zdanie, a bez filmu i tak bym nie wiedział o co chodzi. I to nie jest tak, że się czepiamy, tylko staramy się właśnie zrozumieć a twój styl pisania tego nie ułatwia.

No ale pomijając - Dziękuję, że umieściłeś film.
Pierwsze co zauważyłem - dlaczego masz ruchomą antenę od GPS ? - nie powinieneś móc jej obracać w palcach tak jak na filmie, bo podczas lotu będzie zmieniała położenie. Mocowanie anteny do poprawki.

Druga sprawa - kalibracja jaką robisz:
obejrzyj filmiki na YT, kopter musi podczas kalibracji być obracany we wszystkich osiach, a nie tylko delikatnie "bujany w ręku" - poza tym należy kalibrację przeprowadzać w miarę z daleka od wszelakich magnesów, i urządzeń elektronicznych które mogą mieć wpływ na zakłamane wyniki

taki filmik powinien ci coś podpowiedzieć:

_________________
Andrzej "Kuczy"

Moje quadro TAROT class 780 - w trakcie budowy: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=36286
Moja piękna S-500 [Zakończona]: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=27&t=31760


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 kwie 2016, 12:52 
Offline

Rejestracja: wtorek 23 wrz 2014, 19:15
Posty: 151
Lokalizacja: Wrocław
Olodron pisze:
Panie matulekpl, ja tu oczekuje odpowiedzi a nie uwag niedotyczących tematu, jeśli pana zdaniem jest to nie zrozumiałe to albo pan nie umie czytać albo nie wiem co


No po takim zachowaniu to ja zaczynam podejrzewać, że to troll :mrgreen:
Podziwiam, że komukolwiek chce się odpisywać.
Olodron, wiesz, że twój temat znalazł się poniżej jako wyjątkowo jaskrawy przykład?
viewtopic.php?f=30&p=459521#p459521


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.