Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 20 wrz 2018, 16:13


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 603 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następna
Autor Wiadomość
Post: niedziela 29 paź 2017, 10:53 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 87
Lokalizacja: Lublin
Szybki strzał: jakieś urządzenie o wielkości 7cali do P3S, co na 100(lub 99%) zadziała z nim? Coś niekoniecznie drogiego, na pewno nic z apple. Chcę oddać standarda bratankowi, no i chcę mu dokupić jakieś urządzenie, żeby miał od razu do podglądu.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 29 paź 2017, 19:47 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 374
z 3pro działały tablety mediona - cenowo fajne i jakościowo też
szukaj tabletów z minimum 2 gb ramu - tak jak wyżej - polecam medion lifetab, ekran musi być IPS (lepsza widoczność szczególnie za dnia).

przykład 8,9 cala

http://allegro.pl/medion-lifetab-p8912- ... 69512.html

_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 01 lis 2017, 18:22 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 cze 2015, 20:27
Posty: 92
Lokalizacja: Lublin
Może troszkę obok tematu, ale rzecz wydaje się ciekawa. Po inicjacji mojego Phantoma 3A w oknie statusu modelu pojawia się komunikat o braku łączności z gimbalem.

Komuniat.jpg
Komuniat.jpg [ 161.1 KiB | Przeglądany 2158 razy ]


Kamera i gimbal działają zupełnie normalnie - miał ktoś może już taki przypadek?

_________________
DJI F450 FPV, Phantom 3A, DJI Spark Combo, RangerEX, Pitlab&Zbig, Futaba 14SG
opis budowy modeli FPV: https://goo.gl/FuZ5ai https://goo.gl/PBXgq7
inne moje modele: https://goo.gl/n4SZnK


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lis 2017, 14:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
Pewnie taśma zaczyna nie łączyć .
Wracając do tematu czytając o problemach kupiłem jednak lepszy trochę tablet najtańszy chyba tablet 8 rdzeniowy 8" Lenovo TAB3 8 PLUS nie do końca najtańszy bo wersja z LTE 1000zł na alle... są i bez LTE. Mam go parę dni ale pogoda dopiero pozwoliła dalej sie przelecieć ( ponad 800m) dla mnie rewelacja obrazek cudowny opóźnienia jak w analogu czyli brak zapis wideo na tablet załączony . Wcześniej latałem z telefonem Redmi 4a dawał radę czasami przyciął ale jak zawracałem musiałem zawsze korygować ze względu na opóźnienia na tablecie jest normalnie nie muszę korygować. Nie wiem czy ten lenowo nie jest za ciemny na filmach porównawczych jest dużo jaśniejszy od hungway ale w pochmurny dzień na maxa z jasnością było idealnie w słońcu bez osłony pewnie będzie słabo ale słońca barak nie ma jak sprawdzić . Ogólnie polecam tablet zimny podczas pracy był ale co prawda na dworze z 10 stopni z ciekawostek niesamowity gps ma w domu łapie 10 satelit na dworze złapał 3 systemy ruski amerykański i chyba jeden sat chiński . Używam z DJI GO4 i PH4

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lis 2017, 20:42 
Offline

Rejestracja: niedziela 29 maja 2016, 12:45
Posty: 3
Lokalizacja: Lubawa
Co do tego braku połączenia z gimbakem to także tak mam ale żadnego innego problemu nie widzę.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 04 lis 2017, 22:11 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 06 cze 2015, 20:27
Posty: 92
Lokalizacja: Lublin
wodnik_1974 pisze:
Co do tego braku połączenia z gimbakem to także tak mam ale żadnego innego problemu nie widzę.

Dzięki za informację. Mnie to pojawiło po instalacji DJI GO 3.1.11. I przyznam że jest to wkurzające choć na rzeczywistą pracę gimbala i kamery nie ma to wpływu.
Info:
Po instalacji versji DJI GO 3.1.22 komunikat o gimbalu jest już poprawny.

_________________
DJI F450 FPV, Phantom 3A, DJI Spark Combo, RangerEX, Pitlab&Zbig, Futaba 14SG
opis budowy modeli FPV: https://goo.gl/FuZ5ai https://goo.gl/PBXgq7
inne moje modele: https://goo.gl/n4SZnK


Ostatnio zmieniony czwartek 09 lis 2017, 17:18 przez pioterek, łącznie zmieniany 1 raz

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 17:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
Dziś polatałem w dwóch miejscach oddalonych o 10km i miałem spore lagi na Lenovo TAB3 8 PLUS nie wiem jaka przyczyna może po prostu zakłócenia były. W androidzie pamięć wyczyściłem nic to nie dało wcześniej usunąłem w tablecie filmy zapisane z lotów ale to chyba nie ma znaczenia, podczas poprzednich 5 lotów z lenowo było super, aktualizacji nie robiłem nic nie zmieniałem :?:

Po aktualizacjach aparatury i PH 4 z Lenowo Tab3 8 plus wszystko ok poza denerwującymi ciągłymi komunikatami że lecę za niosko albo za wysoko . Follow me nie działa jak nie działał ale to może jakiś konflikt z danymi tabletowymi .

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 lis 2017, 17:06 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 lis 2017, 21:38
Posty: 2
Lokalizacja: Otwock
mj-mj pisze:
Witam,
Mam pytanie do Drogich forumowiczów :) Czy ktoś lata Phantomem 3 SE na Xiaomi Redmi 4 note? Zastanawiam się nad kupnem tego smartpfona specjalnie do PH3, stąd każda opinia będzie bardzo ważna i pomocna.
Pozdrawiam :)


Witam ja używam Xiaomi Redmi 4a z PH3 adv. używam z racji przymusu smartfona używam już dosyć długo drona zakupiłem teraz. Rozglądam się za tabletem, w smartfonie 5 cali trochę za mało ale działa płynnie momentami przeskoczy ale generalnie ok, nabyłem ipad 2 mini(model 1395 wifi) tylko nie mogę się połączyć z kamerą(nie wyświetla się tylko odnośnik how to connect) nie wiem czy coś z tym zrobie. Smartfon łączy się od razu. Jak nic nie wymyśle pewnie kupię jakiegoś mediona jak tu już wcześniej parę osób zachwalało.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 27 lis 2017, 17:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
Ta tylko że madion z tego co wiem chodził dobrze na starym DJI GO teraz trzeba wyłączać zapis podglądu bo nie wyrabia ja już wolałem kupić coś mocniejszego co by na przyszłość nie wymieniać .

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 lis 2017, 10:22 
Offline

Rejestracja: niedziela 19 lis 2017, 21:38
Posty: 2
Lokalizacja: Otwock
Czyli po nowej wersji DJI GO temat można zacząć od nowa?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 28 lis 2017, 18:36 
Offline

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 07:22
Posty: 42


Witam,

mam pytanie co do podglądu obrazu na urządzeniu mobilnym.
Mam Galaxy Tab 3 SM-T310 (android: 4.4.2) po podłączeniu do aparatury wszystko działa z wyjątkiem obrazu z kamery.
Czy wiecie może w czym może być problem?

Sprawdzałem również na galaxy A5 i jest obraz.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 29 lis 2017, 12:43 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
Jak dobrze widzę samsung procesor 1,5 dwa rdzenie nie pójdzie musiał by mieć 4 rdzenie to może...... by to pociągnął . A A5 ma 8 rdzeni 1.9 to juz nieźle :-)

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 29 lis 2017, 22:09 
Offline

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 07:22
Posty: 42


Udało mi się uruchomić z obrazem z kamery ale nie wiem czy tak może być.
A wiec tak, przywróciłem tablet do ustawień faktycznych, podczas uruchamiania nie dodałem konta google po to aby nie instalować żadnych aplikacji.
Pobrałem na komputerze instalkę DJI-GO v2.4.3 skopiowałem na tablet, zainstalowałem i uruchomiłem. Zauważyłem kilka problemów:
-nie moge zalogować się do swojego konta dji na tej wersji aplikacji
-jak wszedłem w "about" to nie pokazuje wersji firmware drona oraz kontrolera.
Reszta wygląda jakby działała.
Czy mogę korzystać z takiej wersji aplikacji dj go?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 05 gru 2017, 22:58 
Offline

Rejestracja: niedziela 03 gru 2017, 16:56
Posty: 3
Jestem na etapie kupna Quadrocoptera DJI Phantom 3 Professional v2.

Czy będę mógł używać do podglądu smartfon - Samsung Galaxy J5, wersja z 2015r. systemu Android 5.1.1
Czy jest szansa przynajmniej na początek, że ten smartfon da w ogóle radę....czy w najbliższej przyszłości starać się o coś lepszego i większego.

Bardzo proszę o odpowiedź.
Mariusz


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 12 gru 2017, 23:13 
Offline

Rejestracja: środa 14 cze 2017, 07:22
Posty: 42


Panowie doradźcie jaki kupić tablet do ph3a
Rozmiar najlepiej 8-10"
Cena: 400-500 zl
Może być używany
Tablet będę używał tylko i wyłącznie do latania dronem
Z góry dzięki


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 603 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 4 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.