Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 26 cze 2017, 09:42


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 537 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 36  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 20 wrz 2016, 19:23 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 wrz 2016, 23:34
Posty: 3
Lokalizacja: Wyszków
Takie cos wlasnie ale, w polsce tego nie dostane? Nigdy nie zamawialem wiec wolalbym PL, jak to nazwac Wogole


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 20 wrz 2016, 19:34 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2171
Lokalizacja: Wejherowo


http://transit.pl/dji-phantom-3-4-inspi ... 0cali.html

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 wrz 2016, 18:23 
Offline

Rejestracja: sobota 13 lut 2016, 08:13
Posty: 24
Lokalizacja: podkarpackie
Witam wszystkich forumowiczów. Ponieważ nie pamiętam, czy udzielałem się już na tym forum proszę o przyjęcie mnie do zakręconych. Mam mały problem z VR. Otóż przesiadłem się z Parrot-a na PH4. Potężna zmiana i jestem bardzo zadowolony. Zakupiłem tablet Samsunga Gallaxy TAB2 8 cali i wszystko chodzi na wysokim poziomie. Zakupiłem również gogle FatSharka do podglądu przez HDMI i też super wszystko działa. Dzieciaki mają gogle Samsung Gear VR 2 SM-R323 czyli najnowszy model. Próbuję podłaczyć te gogle pod PH4 i na początku nie byłem w stanie wyłączyć automatycznego przełączania się gogli w program Oculusa. Po lekturze tego linku https://www.youtube.com/results?search_ ... ar+vr+play udało mi się wyłaczyć automatyczne włączanie się programu Oculusa przy podłączeniu Samsunga Gallaxy s7 pod gogle. Aplikacje pod VR działają bez problemu, ale niestety Litchi nie działa. Czy mogę liczyć na jakieś podpowiedzi, gdzie robię błąd? Pozdrawiam

EDIT - scalenie

Poprawny link do powyższego postu to https://www.youtube.com/watch?v=LRYAGZDCSDY


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 31 paź 2016, 13:54 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 19 wrz 2016, 23:34
Posty: 3
Lokalizacja: Wyszków
Witam, wie ktos moze czemu nie moge podlaczyc swojego ipad 3 do phantoma 3 adv. Nie mam obrazu, w ogole go nie wykrywa a jak wykryje to jest odloczony

EDIT - scalenie

ludziska, nikt nie wie? przecież ten tablet ma naprawdę dobre specyfikacje


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 31 paź 2016, 19:37 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 10047
Lokalizacja: Mikoszewo
Po pierwsze edytuj posty jak nie chcesz zarobić z tytułu pkt.9 regulaminu a po drugie nie gorączkuj się. To forum nie biuro obsługi klienta.
Jak ktoś będzie znał odpowiedź na twoje bolączki to ci odpisze. Jak nie - będziesz musiał szukać szczęścia gdzie indziej.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 04 gru 2016, 21:34 
Offline

Rejestracja: środa 12 sie 2015, 23:27
Posty: 158
Lokalizacja: Warszawa
Coś wam wiadomo o problemach ipada 4 i Dji Go ? Na początku zaczął strasznie lagować, spróbowałem uaktualnić dji go i wyskoczyło mi takie info: "Nie można pobrać. ta aplikacja jest niezgodna z Twoim urządzeniem"
Dodam że system jest aktualny i nie da sie latać


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 13:12 
Offline

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 09:58
Posty: 9
Lokalizacja: WAW
Hej, witam wszystkich.
Mam pytanie o phantom 3 proff i tablet Air I.
Piszecie że można latać z tym tabletem. Mam zamiar go kupić, ale wcześniej chciałem się upewnić bo nie do końca wynika tego forum.
Na Ipad Air I i nie ma lagu przy FPV?

Dzięki za info.
Pozdawiam

_________________
_____________________________

Phantom 3 PRO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 15:21 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 245
Witam. W związku z pytaniami do mnie na priv różnych osób chciałem wyjaśnić że wcześniej polecane przeze mnie tablety medion-lenovo kupiło już 2 użytkowników tutejszego forum i oboje są zadowoleni z zakupu. Nie chcę się powtarzać więc jeżeli ktoś będzie zainteresowany to odsyłam kilka/kilkanaście postów wcześniej żeby zobaczyć co i jak.

Chciałem tylko dodać że do dzisiaj latam na tabletach medion-lenovo i do dzisiaj jestem zadowolony, nic się nie wiesza, nie ma lagów, filmy hd chodzą płynnie, bateria działa bardzo długo, nawet miesiąc jak tablet leży nieużywany. Po tygodniu kiedy był włączony ale nie używany straciłem tylko 32% baterii (67% stan), co moim zdaniem jest wynikiem bardzo dobrym.
Dla jednej osoby z forum robiłem testy benchmark i wyszło to tak:

AnTuTu Benchmark v6.2.1
Wynik testu: 55074

Porównajcie sobie wyniki z innymi tabletami to zobaczycie o czym mówię.
Sam ekran super jasny - wiadomo że pod słońce będą problemy bo to jednak szybka jest ale zdecydowanie lepiej niż tablety bez tzw IPS-ów.

Ps nie jestem osobą opłaconą prze medion-lenovo, tabletów tych już nie produkują więc nie ma sensu promować czegoś czego nie można już normalnie kupić :) Tak więc szukajcie bo tych tabletów jest coraz mniej w sprzedaży.

Nie porównywałem tych tabletów do żadnych z rodziny samsungów czy Ipad-ów, więc w tym temacie się nie wypowiem.

_________________
Phantom 3 Pro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 17:58 
Offline

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 09:58
Posty: 9
Lokalizacja: WAW
Dzięki za odpowiedź.

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy Ipad Air będzie ok dla Phantoma3 PRO?
Wiem że wersja Air 2 na pewno, ale czy "jedynka" też?

_________________
_____________________________

Phantom 3 PRO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 gru 2016, 20:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2171
Lokalizacja: Wejherowo


Na stronie DJI są wymienione modele na których można pracowac. Tam sprawdź.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 gru 2016, 12:58 
Offline

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 09:58
Posty: 9
Lokalizacja: WAW
Tak już sprawdziłem jedynka też jest wspierana, ale za cenę używanego Aira mam Nvidia Shield.
matulekpl - chyba ty używasz tego tabletu. Może podzielić się opinią na jego temat - przede wszystkim w zakresie urządzenia do latania phantom 3 pro.

Jeżeli ktoś inny korzysta z Nvidia Shield to też proszę o info, czytałem że bateria w tym modelu nie trzyma najlepiej.

_________________
_____________________________

Phantom 3 PRO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 21 gru 2016, 20:44 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 kwie 2016, 12:25
Posty: 24
photolucas84 pisze:
AnTuTu Benchmark v6.2.1
Wynik testu: 55074
Porównajcie sobie wyniki z innymi tabletami to zobaczycie o czym mówię.

Super wynik. Ja na Lenovo Lifetab s8312 nie mogę przekroczyć 30000 :roll:


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 gru 2016, 09:33 
Offline

Rejestracja: środa 08 maja 2013, 21:01
Posty: 255
Lokalizacja: Rzeszów - Gorlice
tantal pisze:
photolucas84 pisze:
AnTuTu Benchmark v6.2.1
Wynik testu: 55074
Porównajcie sobie wyniki z innymi tabletami to zobaczycie o czym mówię.

Super wynik. Ja na Lenovo Lifetab s8312 nie mogę przekroczyć 30000 :roll:


Photolucas84 - jaki masz model tego tableta?

_________________
TAROT Ironman FY650 - 3DR Pixhawk - ZTW Spider 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 400mW
TAROT 680PRO - DJI NAZA M v2 - Multistar 30A - TAROT 4006/620KV - 1355 - Boscam 5.8GHz 200mW
ZMR QAV250 - ZMR 1804 2400KV ESC 10A Simonk Naze32 10 DOF


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 gru 2016, 11:51 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 245
Mam dwa mediony
P8912 z wynikiem 55074
oraz
S10334 z wynikiem 25840

Wychodzi na to że seria S jest słabsza od serii P

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

_________________
Phantom 3 Pro


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 22 gru 2016, 14:17 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 25 kwie 2016, 12:25
Posty: 24
photolucas84 pisze:
Wychodzi na to że seria S jest słabsza od serii P

Niestety- ale P to już raczej się nie uświadczy. A mój s8312 nadaje się raczej do fotografowania w zawisie bo do filmowania trzeba bardziej ogarniętego FPV. O lataniu między potencjalnymi przeszkodami już nie wspomnę, szkody niewspółmiernie wysokie do oszczędności na tablecie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 537 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 36  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.