Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest czwartek 20 wrz 2018, 18:14


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 603 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następna
Autor Wiadomość
Post: środa 27 gru 2017, 13:58 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 46
Ja moge polecić Medion P8912.
Mam go tylko do PS3 pro jak na razie jestem bardzo zadowolony


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 30 gru 2017, 22:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 14:51
Posty: 12
Lokalizacja: Łęczyca
Popieram przedmówcę. Mam taki sam od 3 miesięcy i też jestem zadowolony. Kupiłem na allegro - niecałe 400, powystawowy.

_________________
Przemek
__________________________________________________________________________________
WLtoys Q696-A Phantom 3 S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 gru 2017, 10:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 25 sty 2015, 17:33
Posty: 205
Lokalizacja: Chełm
No dobra miałem taki kupić ale zrezygnowałem bo przeczytałem że trzeba wyłączyć nagrywanie podglądu bo nie wyrabia . Druga sprawa wyczytałem że jak jest mocno ciepło w słońcu zwalnia bo jest gorący i lipa . Więc jak to z nim jest czyżbym przepłacił kupując inny droższy tablet :?:

_________________
Quad Blade 350 Carbon , Naza rama robiona 470 Carbon, Mydelniczka PH 4, Racer 210 w budowie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 31 gru 2017, 14:38 
Offline

Rejestracja: środa 09 mar 2016, 08:55
Posty: 46
Ja wyłączyłem nagrywanie poglądu General Seting-Cache Locally When Recording działa super.
W słońcu... nie zauważyłem by zwalniał. Ale też nigdy na długo nie wystawiałem go na słońce.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 sty 2018, 16:33 
Offline

Rejestracja: piątek 03 lut 2017, 22:55
Posty: 29
Mam pytanie, czy tablet Samsung Tab S z ekranem 10.5 cala zmieści się do uchwytu w kontrolerze modelu PH 3 Advanced?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 sty 2018, 21:14 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 87
Lokalizacja: Lublin
Nie zmieści. Max to chyba niecałe 10". Możesz dokupić rozszerzenie uchwytu, które wygląda tak


rozszerzenie.jpg
rozszerzenie.jpg [ 34.46 KiB | Przeglądany 2000 razy ]
Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 02 sty 2018, 21:20 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 11811
Lokalizacja: Mikoszewo
Kamyk pisze:
Możesz dokupić rozszerzenie uchwytu, które wygląda tak

Albo znaleźć kogoś z drukarką 3D...

https://www.thingiverse.com/thing:863719

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 13 sty 2018, 00:14 
Offline

Rejestracja: piątek 08 wrz 2017, 16:39
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
Cześć wszystkim
Mam taki problem ze swoim dronem, otóż od pewnego czasu strasznie laguje mi obraz z drona na telefonie. Mam wrażenie że pojawiło się to po aktualizacji aplikacji, ale ściągnałem starszą wersje i było to samo. Metodą prób i błędów doszedłem do tego, że jak telefon jest w odległości powyżej 1 metra od nadajnika to nic nie laguje i obraz jest idealny bez żadnych najmniejszych lagów. Problemy zaczynają się gdy zbliżę go do nadajnika albo jak umieszczę na tym uchwycie. Telefon jaki posiadam to LG G3 S. Dron Phantom 3 Standard z modem 27 dBm. Nie wiem co robić w tej sytuacji, przecież tak się nie da latać że telefon będzie 1 metr ode mnie..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 13 lut 2018, 02:24 
Offline

Rejestracja: niedziela 20 wrz 2015, 19:08
Posty: 374
@caps89

Co to masz za moda27db ?

Nie jest tak ze to on Ci cos zakłóca lub blokuje sygnal wideo?
Co jak co ale różne mody roznie wpływają na działanie systemow drona. Sprawdz w telefonie z wyłączonym internetem, bez wifi itd. Jak sie da to sprawdz inny telefon. Czy nóżki drona nie byly uszkodzone? (są tam anteny).

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

_________________
Mavic Pro Platinum Combo


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: czwartek 15 lut 2018, 21:54 
Offline

Rejestracja: piątek 08 wrz 2017, 16:39
Posty: 7
Lokalizacja: Wrocław
@photolucas84

To nawet nie tyle mod, po prostu dron pracuje w trybie FCC - tak jakby był np. w Ameryce gdzie są inne ograniczenia w mocy nadajnika.
Gdy kupiłem drona wszystko było w porządku, po przejściu na tryb FCC równiez, dopiero na jesień rozpoczęły się problemy z lagowaniem obrazu na smartfonie. Problem ustaje gdy oddale telefon na pół metra od nadajnika. No ale tak latać się nie da.

Testowałem na iPhone - nie ma żadnego problemu, zero lagów. Wychodzi na to że mój telefon jest do bani :/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 09 mar 2018, 12:12 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 mar 2014, 01:07
Posty: 22
Lokalizacja: Toruń
Używa ktoś jeszcze Nexusa 7 2013 z P3P? Jak obraz? Słyszałem, że po którejś aktualizacji potrafi teraz chrupnąć. Ktoś ma, używa i to potwierdzi?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 mar 2018, 11:03 
Offline

Rejestracja: środa 05 kwie 2017, 18:39
Posty: 22
Lokalizacja: Bełchatów
Czyli w końcu który sprzęt do podglądu najlepszy ?. Mediona znalazłem na allegro po 4 stówki, a jeżeli miałby to być iPad to który najlepiej chodzi ?.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 12 mar 2018, 11:04 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 24 mar 2014, 01:07
Posty: 22
Lokalizacja: Toruń
Z Androida najlepszy jest NVIDIA Shield k1.

Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 16 mar 2018, 11:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 03 wrz 2014, 11:11
Posty: 8651
Lokalizacja: 50°08′13″N ; 18°57′59″E
Używa ktoś jakiegoś starego ipada?
Chcę kupić tanio używke, tylko do dji go4
Od której wersji już jakos to działa?
Wiem, że air 2 i mini 4, ale coś starszego może będzie też wystarczające?

Editt
Znalazłem fajne zestawienie

https://www.phantomhelp.com/Tips/best-t ... d-daily.18

Ipad mini 2 wg tego zestawienia też będzie działał. A w praktyce też będzie ok?
Jeśli tak, to takiego poszukam, bo air na za duży rozmiar

_________________
Mój kanał na YT


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 17 mar 2018, 09:19 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 87
Lokalizacja: Lublin
Adrián, ja mam ipad 2 mini(do ph4) i jeszcze ani razu nie miałem problemu ani nawet małego zgrzytu. Też kupowałem z drugiej ręki.

A co do phantomów 3, jakby ktoś chciał informacje, to działają na tablecie Lenovo Tab 4 8- informacja od znajomego, którą miałem napisać już 2 tygodnie temu :D


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 603 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 5 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.