Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest sobota 27 maja 2017, 03:28


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 511 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna
Autor Wiadomość
Post: piątek 23 gru 2016, 19:38 
Offline

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 09:58
Posty: 9
Lokalizacja: WAW
Dobra Panowie. Mam pytanie. Kupiłem Nvidia Shield K1. Ale nadal jest problem!

Z początku wszytko fajnie nic nie zacina, ale po kilku minutach pojawiają się lagi.
Jest zdecydowanie lepiej niż na S6 eage+, ale szczerze mówiąc spodziewałem się że obraz będzie płynny.

Wracając do pytania. Czy któryś z Panów korzysta z tego tableta i może podpowiedzieć jakieś rozwiązanie.
Sprzęt jest nowy z salonu, wyłączone WIFI, jedyna aplikacja poza tymi zainstalowanymi defaultowo to DJI GO.
Może wywalić te zainstalowane domyślnie, ale jak?

_________________
_____________________________

Phantom 3 PRO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 gru 2016, 19:58 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: piątek 16 paź 2015, 16:48
Posty: 2157
Lokalizacja: Wejherowo


To nie wina tableta tylko jakości sygnału z drona. Jaki dron? Gdzie latasz? Jak masz ustawione anteny? Jakie masz ustawienia odnośnie prędkości przesyłu? W DJI go jest ustawienie ilości Mbps.


Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

_________________
Moje zabawki: Syma X5SW ORANGE + TX MOD | Syma X8C MODDED | DJI F450 NaZa-GULL - RIP. | TBS Discovery NAZA-GuLL | DJI Phantom 3 ADV - SPRZEDANY | DJI Phantom 4 PRO
WWW/BLOG: www.matulekpl.com | Kanał YouTube: Youtube | Foto: Flickr


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 23 gru 2016, 21:17 
Offline

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 09:58
Posty: 9
Lokalizacja: WAW
Latam na P3Pro można powiedzieć że na terenie zabudowanym - stara zamknięta fabryka. Czasami pojawia się komunikat żeby skalibrować kompas. Jakby nie patrzeć dużo tam metalowych elementów. GPS słabo tam działa.

Anteny ustawione szczytami do zewnątrz aparatury, pod kątem ok 45stopni. Być może są zbyt blisko tabletu? Powinienem zachować jakąś odległość? Są jakieś zasady w tej kwestii?

Co do prędkości przesyłu to ustalenia są ale tylko w opcji "custom". Nie pamiętam w tej chwili dokładnie ilości Mbps ale wybieram tą opcje która daje największy zasięg. Tylko że to i tak niewiele zmienia bo po zamknięciu menu opcja przesyłu zmienia się z "custom" na "auto" a tam nie można wybrać ilości Mbps.

Czyżby wadliwy dron?

_________________
_____________________________

Phantom 3 PRO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: sobota 24 gru 2016, 19:23 
Offline

Rejestracja: środa 23 kwie 2014, 09:37
Posty: 90
Lokalizacja: Lubliniec
dj_macgyver pisze:
Anteny ustawione szczytami do zewnątrz aparatury, pod kątem ok 45stopni. Być może są zbyt blisko tabletu? Powinienem zachować jakąś odległość? Są jakieś zasady w tej kwestii?


DJI Tutorials - Remote Controller Antenna Best Practices
https://www.youtube.com/watch?v=P7M9JtfVwQE&t=2s


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 26 gru 2016, 07:35 
Offline

Rejestracja: środa 20 lip 2016, 09:58
Posty: 9
Lokalizacja: WAW
Dziękuję za link do tutorialu.

Zastosowałem się do wskazówek w nim zawartych.
Zmieniłem też lokalizację. Latałem wczoraj na otwartej przestrzeni w szczerym polu.

Zakłóceń jest mniej, ale nadal się pojawiają. Nie ma lagów ale są momenty kiedy pojawiają się piksele.
Nie jestem pewny czy to na pewno nie przez tablet?
Nie wiem też dlaczego po ustawieniu Mbps na 8 po wyjściu z menu DJI GO sam zmienia na 6.

Może ma ktoś z okolic W-wy ipada mini, albo air żebyśmy mogli je porównać z nvidia K1?

EDIT

Problem lagów, pixeli rozwiązany.
Downgrade softu aparatury do wersji 1.5.80 i obraz jest płynny, bez pixeli.
Pozdrawiam wszystkich.

_________________
_____________________________

Phantom 3 PRO


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 14:50 
Offline

Rejestracja: piątek 30 gru 2016, 22:17
Posty: 10
Z racji tego że jestem nowy więc Witam wszystkich !

Ja do swojego phantoma 3 adv używam galaxy tab 4 i jest z nim po prostu tragedia. Na podglądzie lagi jakich świat nie widział :/ Zrobiłem najpierw upgrade aparatury to nie pomogło, upgrade drona nie pomogło. Downgrade aparatury do 1.5.80 nie pomogło.
Więc zacząłem zmieniać sprzęt. Zacząłem od galaxy s6 i bez lagów to samo z xperia z1 lub z2. Wszystko idealnie bez lagów.

Więc teraz wychodzi na to że to wina tableta a nie aparatury czy drona?
Ma ktoś może jeszcze na to jakiś sposób bo szkoda mi pozbywać się tableta.
Dzięki !



Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 17:05 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 kwie 2016, 10:20
Posty: 31
Lokalizacja: Chorzów
Ja bym obstawiał tablet..
Osobiście latam na samsung galaxy tab s2 i wszystko jest w porządku

Poczytaj poprzednie wątki to wiele Ci pomorze w doborze tableta


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 02 sty 2017, 18:24 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 20 lip 2015, 16:02
Posty: 917
timador pisze:
Z racji tego że jestem nowy więc Witam wszystkich !

Ja do swojego phantoma 3 adv używam galaxy tab 4 i jest z nim po prostu tragedia. Na podglądzie lagi jakich świat nie widział :/

Więc teraz wychodzi na to że to wina tableta a nie aparatury czy drona?
Ma ktoś może jeszcze na to jakiś sposób bo szkoda mi pozbywać się tableta.
Dzięki !

Witam "nowego"
Tab 4 to (zu)pełna dyskwalifikacja.
Latem w temp. +27 to całkiem odmawia współpracy z DJI.
Sposobu nie ma.
Jak szkoda, to tablet wykorzystać do "innych" celów :-) bo do DJI z fajtomem się nie nadaje.Całkowicie!

_________________
"Moje zdanie w tym temacie nie odgrywa żadnej roli."
Pozdrawiam.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 22 sty 2017, 19:39 
Offline

Rejestracja: piątek 01 maja 2015, 22:37
Posty: 3
witam lata ktos moze na chinskich tabletach?? np. chuwi hi10 albo teclast x98? jak sie to sprawuje?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 23 sty 2017, 11:04 
Offline

Rejestracja: niedziela 24 kwie 2016, 10:20
Posty: 31
Lokalizacja: Chorzów
Latałem na Huwi Hi8 i powiem że nie wygląda to ciekawie... W słoneczny dzień nawet z osłoną był duży problem cokolwiek na nim zobaczyć.

Nie wspomnę o tym że po 2 miesiącach się cholera zacięła i szukaj wiatru w polu w CHRL. Sprzedałem gościowi na części..


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: piątek 03 lut 2017, 20:21 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 gru 2016, 23:44
Posty: 9
Lokalizacja: Głogów
Używał ktoś Samsung Galaxy Tab A SM-T285 ?? U mnie przycina obraz i nagranie i nie wiem czy to wina tabletu czy czegoś innego.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lut 2017, 20:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:02
Posty: 34
Lokalizacja: Siedlce
Czy jest jakaś opcja aby korzystać z lichti a niekoniecznie ją kupować?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lut 2017, 20:36 
Offline

Rejestracja: wtorek 03 lut 2015, 20:29
Posty: 126
zawada6 pisze:
Czy jest jakaś opcja aby korzystać z lichti a niekoniecznie ją kupować?


na ios ktos kto ma licencje, moze na twoim sprzecie sie zalogowac pod swoje konto i zainstalowac (np. "na swoim 2gim tablecie itp...") apka nie znika jak wlasciciel tableta sie zaloguje na swoje wlasciwe ID.
jak to wyglada na androidzie nie wiem, ale powinno byc podobnie

ale.. po prostu ten program jest warty swojej ceny - wiec jesli ktos duzo lata DJI to polecam odlozyc$$ i kupic. Co jak co, ale producent regularnie updatuje apke i dba o wsparcie

_________________
#czasami bez ogonkow, taki mamy klimat ;)
/w hangarze ;) hubs 107D; 111D, symyX5; 180NAZE32; 250CC3D, XK X380; w czesciach 120F3 panzer
radio: 9XR+eleres+multi, FPV domiV3
/w garazu a979, reely core, remo, feiuye, abs ab1, trx pede, trx tmaxx ele


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lut 2017, 21:06 
Offline

Rejestracja: czwartek 12 sty 2017, 22:02
Posty: 34
Lokalizacja: Siedlce
Pomysł ciekawy, ale w praktyce ciężki do zrealizowania, po pierwsze gdyż licencje musiał by mieć jakiś dobry kolega, a po drugie co było by w przypadku włączenia apki na dwóch urządzeniach jednocześnie ?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lut 2017, 21:53 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 11:29
Posty: 9979
Lokalizacja: Mikoszewo
Koledze zawada6 poddaję pod rozwagę pkt.15 regulaminu - dalsze dywagacje jak rąbnąć komercyjny program skończą się sankcjami. Jak ci za drogo to sprzedaj Ph3 i kup Ph2 Vision+ Dla niego Litchi jest a przynajmniej było bezpłatne.

_________________
Ten wredny...


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 511 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.