Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest niedziela 17 gru 2017, 05:23


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 570 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Następna
Autor Wiadomość
Post: wtorek 14 lip 2015, 08:45 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 01 lut 2010, 10:00
Posty: 2739
Lokalizacja: Kartuzy
Nawiązując do wątku: http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?f=54&t=26786&p=392153&sid=b0f9007b86153882e34633c9f2472db2#p392153
Tu piszemy o zagadnieniach związanych z podglądem obrazu z Phantoma 3 na ziemii - czyli tablety i smartfony podłączane do nadajnika P3.

_________________
pozdrawiam
Krzysztof
http://www.fly.kartuzy.com.pl


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 11:17 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 462
Ekhm. No więc może ja zacznę z najważniejszą obecnie rzeczą - Video lagiem.

Co zrobić żeby nie było wideo laga, na wersji 1.2.0 i firmware 1.2.6
Android:
- zrobić downgrade Usługi Google Play (lub ją wyłączyć, ale w tym przypadku przestanie działać mapa)
- usunąć bloatware - facebook i inne śmieci chodzące w tle

iOS:
- włączyć 'hardware encoding' - nie wszędzie pomoże
- wyłączyć/usunąć apki chodzące w tle.

Niektóre tablety (w tym niektóre Apple) się po poprostu przegrzewają jak długo chodzą obciążone i wtedy procesor zwalnia w celu ochlodzenia. Im nic nie pomoże, jedynie powyższe wydłuży czas pracy przed lagowaniem.

Urządzenia na których problem da się całkowicie wyeliminować:
- Lenovo S8-50L (ja mam)
- Nexus 7 2012.
- Samsung Galaxy Note 10.1 2012 (z tym że nie pasuje do uchwtu, za duży jest)
- Samsung Galaxy S4

Na pewno jest ich więcej, ale piszę te których jestem pewien.

Więcej info na temat laga:
http://forum.dji.com/forum.php?mod=redi ... muid=51556
http://forum.dji.com/forum.php?mod=redi ... muid=51556

Inni userzy w tym temacie potwierdzają to co wyżej napisałem.

Update:
Na wersji DJI GO 2.3.0, f/w 1.4.0.10 i Google Play Services 8.1.15, downgrade nie jest wymagany i działa poprawnie nawet na Galaxy S3.


Ostatnio zmieniony wtorek 13 paź 2015, 07:15 przez Kyokushin, łącznie zmieniany 6 razy

Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 12:22 
Offline

Rejestracja: sobota 06 cze 2015, 14:36
Posty: 32
Lokalizacja: Lublin
Ja używam iPhone'a 6 i nie zauważyłem żadnych problemów podczas lotu na otwartym terenie. Jak do tej pory lot kilometrowy i bez najmniejszego nawet zacięcia. W zabudowanym terenie, blisko słupów i kabli były pewne problemy, no ale bez przesady :) Ogólnie polecam sprzęt Apple'a, jak ktoś ma możliwość oczywiście.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 12:34 
Offline

Rejestracja: środa 24 cze 2015, 06:58
Posty: 55
Lokalizacja: Brzeg Dolny
IPad Air kupiony specjalnie do Phantoma 3 działa bez problemu zgodnie z "obietnicą" producenta DJI

_________________
https://www.youtube.com/user/sabcio65/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 16:10 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 14 maja 2011, 12:57
Posty: 1022
Lokalizacja: Szczecin
Ale air 1 czy air 2? A jak ze starszymi ipadami i ipadami mini? Misze cos w koncu kupic bo juz mnie meczy lagowanie ;)

Wysłane z mojego ASUS_T00G przy użyciu Tapatalka


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 18:53 
Offline

Rejestracja: wtorek 30 cze 2015, 22:16
Posty: 51
Lokalizacja: Wrocław
Witam wszystkich.
Jak pierwszy post napiszę, że na iPhonie 5s obraz stabilny z minimalnym praktycznie nie odczuwalnym opóźnieniem.
Z moim tabletem na androidzie (Pipo U8T) w ogóle nie działa więc myślę o zakupie iPada mini 2 albo 3.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 19:03 
Offline

Rejestracja: środa 24 cze 2015, 06:58
Posty: 55
Lokalizacja: Brzeg Dolny
StoQ pisze:
Ale air 1 czy air 2? A jak ze starszymi ipadami i ipadami mini? Misze cos w koncu kupic bo juz mnie meczy lagowanie ;)

Jedynka z aktualnym iOS. W uchwyt wchodzi na styk, ale wchodzi.

_________________
https://www.youtube.com/user/sabcio65/videos


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 20:10 
Offline

Rejestracja: środa 04 cze 2014, 19:21
Posty: 61
Lokalizacja: Włocławek
Samsung Galaxy Note 3 i Ipad AIr 2 nie sprawiają problemów.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 21:00 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: niedziela 23 wrz 2012, 07:14
Posty: 278
Lokalizacja: Gdańsk
Urządzenia
Kyokushin pisze:
Urządzenia na których problem da się całkowicie wyeliminować:
- Lenovo S8-50L (ja mam)

Ciekawe, też mam ten tablet, wyciąłem wszystko co możliwe, a lag okrutny. Po za tym ekran jest tak ciemny, że w słoneczny dzień kompletnie nic nie widać. Chyba oddam dziecku, do grania w maincrafta.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 21:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: sobota 30 sie 2014, 17:23
Posty: 28
Lokalizacja: Warszawa
iPad Air 1 też działa miodnie, oczywiście po wyłączeniu Bluetooth i Wi-Fi...

_________________
Phantom 3 P, XC-142, Gama 2100, Spitfire 1200, P-51D Mustang i kilka w budowie...
https://www.skypixel.com/user/maciej-eb ... 3d6119e081


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: wtorek 14 lip 2015, 23:06 
Offline

Rejestracja: sobota 12 cze 2010, 08:32
Posty: 1
Witam wszystkich.
Ja używam iPad mini 2 oraz iPhone 5s. Na obu urządzeniach nie zaobserwowałem żadnych problemów.

Jak pogoda się poprawi sprawdzę jeszcze iPad Air 2. Ale sądzę że będzie ok.

Pozdrawiam.


Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lip 2015, 00:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 462
michal_cz pisze:
Urządzenia
Kyokushin pisze:
Urządzenia na których problem da się całkowicie wyeliminować:
- Lenovo S8-50L (ja mam)

Ciekawe, też mam ten tablet, wyciąłem wszystko co możliwe, a lag okrutny. Po za tym ekran jest tak ciemny, że w słoneczny dzień kompletnie nic nie widać. Chyba oddam dziecku, do grania w maincrafta.


No to coś nie do końca. U mnie nawet jak nie zrobie downgradu goodle play services to działa normalnie, obciążenie procka wtedy jest ok 85%. Jak zrobie downgrade google play services to obciążenie jest ok 60%.

Coś robisz źle. U mnie działa. W słoneczny dzień to na niczym nie będzie nic widać, jak nie będziesz miał jakiejś osłony przeciwsłonecznej.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lip 2015, 09:19 
Offline

Rejestracja: czwartek 02 cze 2011, 20:39
Posty: 265
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Klon SAMSUNGÓW SERII S4 działa źle na androidzie wersji 4.2.2

Po update do KITKAT 4.4.2 obraz jest o wiele płynniejszy. Porównywałem z iphone 5 i praktycznie niema różnicy.

Pozdrawiam

_________________
EPP FPV, Trex600 gimball, MK Hexa, MK quad, KFC 250quad, Naza2 Hexa, Fantom Czy Pro
DX8, Eleres


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lip 2015, 11:04 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 maja 2013, 18:15
Posty: 8
Lokalizacja: Częstochowa
Na HTC m9 nie da się latać, klatkuje okropnie, obraz dociera z opóźnieniem.

Na jaką wersję trzeba zrobić downgrade usług google?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: środa 15 lip 2015, 16:26 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: czwartek 04 cze 2015, 01:08
Posty: 462
po prostu wybierz 'odinstaluj' i zrobi Ci do stockowej, powinno wystarczyć.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 570 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 38  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot], Google [Bot] i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.