Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest środa 25 kwie 2018, 11:20


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
Post: niedziela 05 lis 2017, 12:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 26 cze 2017, 17:18
Posty: 2
Lokalizacja: Elbląg
witam jakoś z 2 miesiące nie używałem drona ponieważ miałem problem z telefonem no i podłączyłem go do tabletu wczoraj model samsung galaxy tab 2016 no i po sprawdzeniu komunikacji w domu na pozycji gimbal jest taki o to czerwony napis o co chodzi jak to naprawić czy tak już ma być po prostu zamieszczam zdjęcie https://zapodaj.net/ec9bc8ce1cf37.png.html

I drugie pytanie nie jestem pewien czy przy częściowym rozładowaniu bateri
ta czerwona lampka na włączniku zawsze się paliła Po prostu nie pamiętam a w instrukcji nie moglem tego znaleźć https://zapodaj.net/1cab0d3292146.jpg.html


Proszę o wyrozumiałość.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 18:04 
Offline

Rejestracja: sobota 21 sty 2017, 09:47
Posty: 82
Lokalizacja: Lublin
Lampka ma tak świecić, spokojnie :D

Co do gimbala. To normalnie wszystko działa(możesz śmiało ruszać nim w pionie oraz obraz jest i wszystko jest, jak powinno)?
Ktoś pisał o tym problemie kilka dni temu ale w P3A, zaraz po aktualizacji apki do najnowszej wersji. Odpowiedzią była niełącząca taśma.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: niedziela 05 lis 2017, 19:14 
Offline

Rejestracja: piątek 20 sty 2017, 12:32
Posty: 6
Lokalizacja: Gorzów Wlkp.
Witam

U mnie podobnie... wczoraj po włączeniu tableta (Nvidia Shield) porobiły mi się aktualizacje, między innymi DJI GO.
Nie wiem jak było wcześniej ale w aktualnej wersji na pozycji gimbal pokazuje mi podobnie - status DISCONECT na czerwono.
Kamera działa, podobnie gimbal - jest pełne sterowanie.
PH3A od czasu kupna (początek roku 2017) domaga się uparcie aktualizacji, a ja uparcie to ignoruję :)

Aktualnie posiadam:
- version: 1.5.30+
- app: 3.1.18
- remote control: 1.6.0


Zastanawiam się, czy to jakaś niezgodność najnowszej wersji programu GO z oprogramowaniem drona i pilota ???
Nie wiem czy "olać" komunikat o niepodłączeniu gimbala i latać jakby nic czy może skusić się na aktualizację drona i pilota ?
Czy ktoś mógłby sprawdzić jak to wygląda u Was i potwierdzić, że komunikat jest po aktualizacji DJI GO ?

_________________
Pozdrawiam
Sławek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 lis 2017, 12:16 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 paź 2017, 14:51
Posty: 12
Lokalizacja: Łęczyca
Mam to samo. Na razie latam. Nic się nie dzieje. Mam tablet Medion. Zrobiło się tak po wgraniu najnowszej wersji DJI GO.
Po podłączeniu do ipada mojego brata jest ok.
Nie kumam, o co chodzi...

_________________
Przemek
__________________________________________________________________________________
WLtoys Q696-A Phantom 3 S


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Post: poniedziałek 20 lis 2017, 18:13 
Offline

Rejestracja: poniedziałek 08 sie 2016, 08:53
Posty: 18
Lokalizacja: Werbkowice
Ostatnia aktualizacja naprawiła ten problem przynajmniej u mnie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: dudi011 i 7 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.