Zanim...
Zanim...

Zanim...


Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest wtorek 21 sie 2018, 01:54

Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna
Autor Wiadomość
Post: poniedziałek 30 gru 2013, 22:28 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Ze względu na zamieszanie związane z różnicami w specyfikacji technicznej myślę, że czas najwyższy utworzyć wątek dedykowany DJI Phantom 2 Vision (wersja z kamerą). W tym temacie zbierajmy informacje tylko i wyłącznie na temat modelu DJI Phantom 2 Vision.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 31 gru 2013, 13:12 
Offline

Rejestracja: piątek 13 gru 2013, 11:36
Posty: 190
Lokalizacja: Goleniów
Ja mam pytanie odnośnie częstotliwości. Vision ma przełącznik w nadajniku że może latać na odległość 500m ale trzeba przełączyć na 125mw. Czy taka moc jest dopuszczalna w Polsce?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 31 gru 2013, 13:47 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Breslau
pawelpk pisze:
Czy taka moc jest dopuszczalna w Polsce?
nie jest, ale nikt tego nie sprawdza/sprawdzi.

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP, Mini Talon FPV Z&P
BadCat FPV - KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 31 gru 2013, 16:32 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 21 sie 2013, 22:04
Posty: 3182
Lokalizacja: Olsztyn
Nie wiem po co założyłeś drugi temat na temat Phantoma 2 Vision skoro już jeden jest http://rc-fpv.pl/viewtopic.php?t=16083


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 31 gru 2013, 16:40 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
faktycznie ale szukając przed założeniem nie moglem znalezc ze wzgledu na sposob zapisu nazwy tego modelu w temacie odbiegajacy od oryginalnego


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 31 gru 2013, 18:53 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 09:29
Posty: 7
Lokalizacja: Dębno
A najlepsze jest że sprzedają zepsute od nowości. Po wyjęci z pudła nie działa urządzonko przekazujące. W ogóle się nie włącza i nie ładuje. Masakra.
Kupiony w http://goadventure.pro/


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 31 gru 2013, 19:14 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
leszekmoszej pisze:
A najlepsze jest że sprzedają zepsute od nowości. Po wyjęci z pudła nie działa urządzonko przekazujące. W ogóle się nie włącza i nie ładuje. Masakra.
Kupiony w http://goadventure.pro/

piszesz o repeaterze sygnalu WiFi? i wlasnie w takich momentach przydaje sie gwarancja wiec nie masz sie czym przejmowac w koncu kupiles w ASD freeway


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 11:56 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: środa 18 wrz 2013, 20:22
Posty: 57
Lokalizacja: Hajnówka, Podlaskie
leszekmoszej pisze:
Po wyjęci z pudła nie działa urządzonko przekazujące


Opisz trochę bardziej swój problem :)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 12:34 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 09:29
Posty: 7
Lokalizacja: Dębno
Wygląda to następująco.
Pudło przyszło oryginalnie zapakowane - nieotwierane wiec miałem przyjemność przeciąć folijki naklejki i takie tam. Zapakowane jest solidnie. Sam produkt jest estetyczny ładnie się prezentuje wiec ok. Niestety instrukcja po polsku jest ale do modelu 1 czyli poprzednika PHANTOMA - taki lapsus.
Biorąc pod uwagę że jestem użytkownik początkującym obejrzałem filmy instruktażowe - duży plus dla producenta.
No i niestety film mnie przekonał ze przekaźnik GPS nie działa. Po prostu nie ładuje sie i nie włącza. Myślę sobie - jest reset urządzonka - taki dynks obok włącznika. Ale dalej nic nie działa.
Po prostu GPS jest zepsuty od nowości - pomimo opisu producenta że sprzęt był sprawdzony. Stąd moja obawa czy nie będą chcieli mi jakiejś ciemnoty wcisnąć że to niby moja wina. W każdym bądź razie w czwartek dzwonie do sprzedawcy i będe go molestował w tej sprawie.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 12:38 
Offline

Rejestracja: sobota 18 sie 2012, 10:06
Posty: 1346
Lokalizacja: Breslau
Skalibrowany? Bo jak nie skalibrujesz kompasu to gps nie działa.

_________________
bo latać to cza umić ;) - więc ciągle się uczę.
SkyWalker X-6 FPV - 2Fat2Fly, SkyWalker 1900 FPV Z&P, Mini SkyWalker eleres AP, Mini Talon FPV Z&P
BadCat FPV - KFC32FTB


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 12:39 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
leszekmoszej pisze:
Wygląda to następująco.
Pudło przyszło oryginalnie zapakowane - nieotwierane wiec miałem przyjemność przeciąć folijki naklejki i takie tam. Zapakowane jest solidnie. Sam produkt jest estetyczny ładnie się prezentuje wiec ok. Niestety instrukcja po polsku jest ale do modelu 1 czyli poprzednika PHANTOMA - taki lapsus.
Biorąc pod uwagę że jestem użytkownik początkującym obejrzałem filmy instruktażowe - duży plus dla producenta.
No i niestety film mnie przekonał ze przekaźnik GPS nie działa. Po prostu nie ładuje sie i nie włącza. Myślę sobie - jest reset urządzonka - taki dynks obok włącznika. Ale dalej nic nie działa.
Po prostu GPS jest zepsuty od nowości - pomimo opisu producenta że sprzęt był sprawdzony. Stąd moja obawa czy nie będą chcieli mi jakiejś ciemnoty wcisnąć że to niby moja wina. W każdym bądź razie w czwartek dzwonie do sprzedawcy i będe go molestował w tej sprawie.

o czym Ty piszesz? przeciez w Phantomie Vision nie ma żadnego przekaznika GPS tymbardziej wlaczanego osobno. Jezeli masz na mysli takie biale pudelko, ktore sie montuje na aparaturze to jest to repeater WiFi

nie jestem pewien czy czasem w jakis sposob nie przyblokowali tego ale teoretycznie powinienes miec mozliwosc nawiazac polaczenie ze smartfona z Phantomem bez repeatera do 50m zeby sprawdzic czy wszystko poza repeaterem jest ok

on sluzy tylko do wzmocnienia sygnalu WiFi ze smartfona celem odbioru sygnalu video oraz wszelkich parametrow lotu (OSD) czy mozliwoscia sterowania katem "gimbala"


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 12:47 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 09:29
Posty: 7
Lokalizacja: Dębno
No nazywa się to repeater WiFi
W każdym bądź razie nie działa :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 12:49 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
leszekmoszej pisze:
No nazywa się to repeater WiFi
W każdym bądź razie nie działa :(

a jak uruchomisz Phantoma to czy bez repeatera widzisz na smartfonie siec WiFi Phantoma?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 13:08 
Offline

Rejestracja: wtorek 31 gru 2013, 09:29
Posty: 7
Lokalizacja: Dębno
Niestety urządzenie się nie zgłasza i żadne urządzenie nie widzi go w wi-fi :(


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 01 sty 2014, 13:45 
Offline

Rejestracja: piątek 13 gru 2013, 11:36
Posty: 190
Lokalizacja: Goleniów
ki!er pisze:
leszekmoszej pisze:
Wygląda to następująco.
Pudło przyszło oryginalnie zapakowane - nieotwierane wiec miałem przyjemność przeciąć folijki naklejki i takie tam. Zapakowane jest solidnie. Sam produkt jest estetyczny ładnie się prezentuje wiec ok. Niestety instrukcja po polsku jest ale do modelu 1 czyli poprzednika PHANTOMA - taki lapsus.
Biorąc pod uwagę że jestem użytkownik początkującym obejrzałem filmy instruktażowe - duży plus dla producenta.
No i niestety film mnie przekonał ze przekaźnik GPS nie działa. Po prostu nie ładuje sie i nie włącza. Myślę sobie - jest reset urządzonka - taki dynks obok włącznika. Ale dalej nic nie działa.
Po prostu GPS jest zepsuty od nowości - pomimo opisu producenta że sprzęt był sprawdzony. Stąd moja obawa czy nie będą chcieli mi jakiejś ciemnoty wcisnąć że to niby moja wina. W każdym bądź razie w czwartek dzwonie do sprzedawcy i będe go molestował w tej sprawie.

o czym Ty piszesz? przeciez w Phantomie Vision nie ma żadnego przekaznika GPS tymbardziej wlaczanego osobno. Jezeli masz na mysli takie biale pudelko, ktore sie montuje na aparaturze to jest to repeater WiFi

nie jestem pewien czy czasem w jakis sposob nie przyblokowali tego ale teoretycznie powinienes miec mozliwosc nawiazac polaczenie ze smartfona z Phantomem bez repeatera do 50m zeby sprawdzic czy wszystko poza repeaterem jest ok

on sluzy tylko do wzmocnienia sygnalu WiFi ze smartfona celem odbioru sygnalu video oraz wszelkich parametrow lotu (OSD) czy mozliwoscia sterowania katem "gimbala"

Możesz napisać o co chodzi że nie ma przekaźnika GPS?
Nie wiem czy to chodzi o ten GPS dzięki któremu namierzy się Visiona jak spadnie gdzieś w krzaki za pomocą tableta?
Albo może chodzi o ten GPS jak tu na filmiku 7 minuta filmu
http://www.youtube.com/watch?v=ga8Gt8BMYj4
Co do instrukcji to kurde to mnie w tym kraju wkurza, biorą 4300 za towar to wysiliby się i przetłumaczyli instrukcję.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 92 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.