Zanim...
Zanim...



Polskie Forum FPV

Forum modelarzy i pilotów FPV
Dzisiaj jest poniedziałek 19 sie 2019, 03:11


Strefa czasowa UTC+1godz.




Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 874 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 09:47 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
krystianen, ja mogę Tobie zaoferować za 1400 zł też v1 (kupiona 30 września 2013 r. w abc-rc.pl) i dorzucę Tobie oryginalnego tilta DJI do instalacji w aparaturze (jeszcze oryginalnie zapakowany). Nic nie było grzebane w samym quadrocopterze, nigdy nie był otwierany, nigdy nie zaliczył żadnego kreta. Myślę nad sprzedażą tylko, żeby zmienić na wersję v1.1.1


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 10:28 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 lis 2013, 01:32
Posty: 82
Lokalizacja: Poznań - Swarzedz
hm... robi sie ciekawie... co jest takiego w v1.1.1 ze chcesz zmienic v1? Co dla ciebie jest wazne?

_________________
ogłoszenie usunięte przez administrację


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 11:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
Najbardziej istotna dla mnie jest NAZA v2 ale oprócz tego zasięg aparatury 1000m i nowe samodokręcające się śmigła.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 22:47 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 lis 2013, 01:32
Posty: 82
Lokalizacja: Poznań - Swarzedz
hm... a co w takim układzie phantom 2 vision poza kamerka...? i za ile mozna go wyrwać. widzialem na alledrogo ale tam chodza po 3k. Duza roznica

_________________
ogłoszenie usunięte przez administrację


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 22:49 
Offline

Rejestracja: czwartek 09 wrz 2010, 16:41
Posty: 859
Lokalizacja: Kołobrzeg
krystianen pisze:
hm... a co w takim układzie phantom 2 vision poza kamerka...? i za ile mozna go wyrwać. widzialem na alledrogo ale tam chodza po 3k. Duza roznica

Chyba po 4 k jak już, jeśli nie widzisz różnicy pomiędzy Phantome a Phantomem vision to proponuję zacząć od biedronki :-P


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: wtorek 26 lis 2013, 22:52 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 lis 2013, 01:32
Posty: 82
Lokalizacja: Poznań - Swarzedz
az tak ślepy nie jestem :)

naza v2, kameraka, smigła, pakiet z miernikiem.. cos jescze?

ale na początek chyba takiego sprzętu nie potrzebuje.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 27 lis 2013, 08:34 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
zależy do czego chcesz go wykorzystywać i jakie chcesz mieć możliwości upgradu. Jężeli chcesz latać FPV i się bawić i do tego nagrywać filmy to jeżeli nie masz jeszcze kamery GoPro to taki Vision to dobra opcja (jedyny minus zintegrowanej kamery to, że GoPro możesz wykorzystać jeszcze do czegoś innego). Jakość filmów z Visiona jest zbliżona do GoPro z różnicą, że Vision posiada mniej trybów rozdzielczości (Vision max rozdzielczość 1080p, GoPro max rozdzielczość: 4K). Nie widziałem jeszcze zdjęć nocnych robionych przez Visiona ale GoPro sobie radzi przyzwoicie.

Jeżeli docelowo zależy Ci na najlepszej jakości zdjęć ze stabilizacją (gimbalem) to na chwilę obecną nie znajdziesz gimbala dedykowanego do kamery Visiona. Kolejna sprawa, że Vision posiada już płytę główną wspierającą gimbala Zenmuse H3-2D ale troche głupotą jest płacić za kamerę, a później ją demontować i instalować gimbala i kupować GoPro. Vision dla początkujących to dobra opcja ale musisz mieć na uwadze, że apetyt rośnie w miarę jedzenia, a będziesz miał trochę związane ręce do upgradu (chyba, że nie patrzysz na koszty jakie będziesz musiał ponieść na kamerę Vision oraz GoPro).

W 2014 roku ma być dostępny Phantom Pro, który ma mieć podobna konfigurację do Vision z różnicą, że nie będzie kamery, a zamiast niej będzie zainstalowany na gotowo gimbal ale trzeba się nastawić na koszt ponad 5000 zł oraz niewiadoma kiedy dokładnie w 2014 roku będzie dostępny.

aha i jeszcze jedno Vision jest sterowany w częstotliwości 5,8 GHz co musiałbyś mieć na uwadze dobierając w przyszłości nadajnik video FPV jeżeli byś się decydował na gimbala


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: środa 27 lis 2013, 18:13 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 lis 2013, 01:32
Posty: 82
Lokalizacja: Poznań - Swarzedz
Dzieki za naprowadzenie.
Generlanie mam gopro nawet dwie. Sluzyc ma do amatorskiego filmowania. Na pewno bede chcial wejsc w jakiegos niedrogiego gimbala myslalem o tarocie. FPV jest wygodne do takich produkcji wiec pewnie na wiosne bede go rozbudowywał.
Zaczynam sam siebie przekonywac ze lepij dolozyc 200-300 do v1 zeby miec v1.1.1 troche lepszy sprzet podstawe do rozbudowy.

Podpowiedcie jakiego niedrogiego gimala pod Gopro3?


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 08:15 
Offline

Rejestracja: czwartek 03 paź 2013, 10:49
Posty: 313
Lokalizacja: Ostrów Wielkopolski
krystianen, masz rację jakbym był na Twoim miejscu to też tak bym zrobił, kupiłbym wersję 1.1.1, mając na uwadze ile jeszcze czeka Ciebie wydatków w przyszłości to te 300 zł to są grosze i tego nie odczujesz ;)


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 09:51 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 25 lis 2013, 01:32
Posty: 82
Lokalizacja: Poznań - Swarzedz
dzieki za pocieszenie :)

_________________
ogłoszenie usunięte przez administrację


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 12:18 
Offline

Rejestracja: piątek 05 kwie 2013, 13:28
Posty: 158
Lokalizacja: Gliwice
i to bardzo trafne :)

wracając do tematu, zastanawiałem się nad zamianą mojego phantoma na vision... brak gimbala do ich kamerki i strata na zamianie go pro na klona go pro w białej obudowie mnie ostudziły. Jedynym plusem jest czas lotu. Chętnie kupiłbym obudowe z vision'a żeby mieć w niej miejsce na większy pakiet.


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 12:25 
ppawel pisze:
Chętnie kupiłbym obudowę z vision'a żeby mieć w niej miejsce na większy pakiet.

Również czekam na pojawienie się tej "części zamiennej" w sprzedaży :mrgreen:


Na górę
  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 12:32 
Offline

Rejestracja: piątek 05 kwie 2013, 13:28
Posty: 158
Lokalizacja: Gliwice
może zbierzemy więcej zamówień i ktoś nam wydrukuje nowy, większy dół do phantoma na drukarce 3d? swoją drogą ciekawi mnie jaki byłby to koszt


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 13:30 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: poniedziałek 16 wrz 2013, 08:01
Posty: 300
Lokalizacja: Łódź
Biorąc pod uwagę cenę baterii do Visiona (z tego co patrzyłem 400~500 PLN) to obudowa też najtańsza może nie być. Polecam za to dłubanie środka:

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazek

Aha, radio z wersji 1.1.1 ma większą płytkę przez co jest trochę mniej miejsca w środku. Dodanie podkładek pod płytkę powinno rozwiązać problem.

Obrazek


Na górę
 Wyświetl profil  
 
 Tytuł:
Post: czwartek 28 lis 2013, 14:03 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: wtorek 14 maja 2013, 10:39
Posty: 260
Lokalizacja: gdynia
Wydrukować to może by się dało ale na domowych drukarkach raczej nie- )wielkość i tworzywo,) a przemysłowe to już poważny koszt
Problem zasadniczy który wszyscy nie wiem dlaczego bagatelizują to poprawnie wykonany mesh, nie sądze by był dostępny w sieci ,zostaje ręczne modelowanie a to dość skomplikowany model lub profesjonalny skan 3 d do tego potrzeba 1 egzemplaż no i skaner.
Ja się rozpisuję a może to był żart z tym drukowaniem ... :-D

_________________
marek zawodnik3

QUADRO TAROT 650 ; NAZA V2, PROPS APC14X5,5",Turnigy Multistar 4822-490Kv, ESC 4 in 1
(4x25A) , lipo 4s


Na górę
 Wyświetl profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 874 ]  Przejdź na stronę Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 59  Następna

Strefa czasowa UTC+1godz.


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z . Polityką prywatności
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.